Dizainerė pataria: dažniausios klaidos, kurias darome puošdami namus

Dalis žmonių Kalėdų eglę ar bent šaką į namus parsineša tik Kūčių vakarą. Švara ir gardžiausiais patiekalais kvepiantys namai staiga suspindi girliandomis, stikliniais žaisliukais ar baltais karpiniais langinėse. Miško aromatas šventiškai pakylėja kiekvieną, užsukusį į namus stebuklingą naktį. Kaip nesugadinti šio jausmo puošiant namus, pataria architektė ir interjero studijos „R2“ dizainerė Rūta Jurevičienė.

Išlaikykite harmoniją

Šiemet Kalėdų dekoro stilistikoje išskiriama viena ir pagrindinė kryptis – „kažkas naujo – kažkas seno“. Pasak R. Jurevičienės, neprašaus tie, kurie nuspręs nepasiduoti pirkimo karštinei ir iš naujo atras senus daiktus: „Traukite iš dėžučių senelių ar tėvelių išlikusius vintažinius žaislus – dėkite juos į stiklines vazas, komponuokite su dirbtinėmis ar natūraliomis šakelėmis, lemputėmis bei moderniais Kalėdų elementais pagal formas ar spalvas ir būsite pataikę tiesiai į dešimtuką.“

Tiek interjero, tiek šventinio dekoro filosofija kuo toliau, tuo labiau gilėja ir siekia žmogaus vidų, jo tikruosius poreikius bei gyvenimo būdą, todėl vienareikšmiškai atsakyti į klausimą, ką rinktis – praktiškumą ar puošnumą – sunku. Dizainerė pataria namus puošti pagal vieno stiliaus liniją ir nebandyti eksperimentuoti su daiktais, kuriems nejaučiate prieraišumo: „Kam elegancija, kam prašmatnumas, kam minimalizmas. Tačiau, kad ir kurį kelią pasirinktumėte – neatskirkite savo vaisių stalo nuo savo namų – tegul jie eina koja kojon, harmonizuoja ir sukuria jums patį šilčiausią bei maloniausią foną gražiausioms metų šventėms.“

DELFI / Kiril Čachovskij
Salonas Scanline . Domus galerija

Prisiminkite tikrumą

Šventėms jau visai priartėjus ir žmonėms prekybos centruose puolant pirkti viską iš eilės, gali apimti masinis noras įsigyti tai, kas ne visai tiks jūsų namams, bus menkavertis ir neskleis jokios emocijos. Nepasiduokite šiai karštinei. Jeigu iki šiol nepapuošėte namų, dar nereiškia, kad „nušlavus“ prekybos centro lentynas staiga pajusite Kalėdų dvasią. Šventes pajusite tik nustoję nepaliaujamai bėgti. Parsinešę šventintą eglišakį, užsidegę keletą baltų žvakių ir patiesę ryškesnę staltiesę galite taip pat laimingai sutikti šventes be didelės pompastikos. Svarbu, jog jaustumėtės laimingi sėdėdami prie stalo ne vieni, bet artimųjų rate.


Salonas 1000 ir 1 naktis . Domus galerija

Nebūtina puošti visų šeimų stalus, galbūt galite susirinkti prie vieno, kurį po dalelę suneš kiekvienas giminaitis? Seneliai ant jo padės savo laikų žaisliukus, tėvai atsineš vaikystės prisiminimais apipintus papuošimus, vaikai su džiugesiu ant eglės pakabins savo iškeptų imbierinių sausainių. Tuomet namai prisipildys šilumos, artumo, ramybės. Būtent apie tai yra didžiosios metų šventės, kurias dažnai užgožia dirbtinai sukelta pirkimo manija.


Dekoras Bolia“. Salonas Scanline . Domus galerija

Dovanos, nešančios ramybę

Važiuodami susitikti su giminaičiais imamės už galvos, jog bus dešimtys žmonių, tačiau supirkti visiems po dovaną ir brangu, ir užima daug laiko. Tokiu atveju turite du kelius: ruošti vieną dovaną visai šeimai, bet ne atskiriems jos nariams, tai yra, išrinkti jausmus keliantį daiktą jų namams arba bilietus į kino teatrą, spektaklį, koncertą. Kitu atveju galite dovanoti simboliškas, pačių rankomis paruoštas dovanas, pavyzdžiui: stikliniame inde subertus ingridientus šokoladiniam pyragui, kelių rūšių arbatas su keptais sausainiais, ant kurių glaistu užrašyti šeimos narių vardai, įrėminta visų giminaičių fotografija su šmaikščiais palinkėjimais ar Kalėdų senelio kepurėse sudėti rankų darbo muilai, žvakės, kremai. Nepatikėsite, tačiau didelio noro vedami visą tai galite su labai mažomis išlaidomis sukurti patys!

DELFI / Kiril Čachovskij
Domus galerija“ ekspozicija.

Net ir mažiausia smulkmena po eglute gali sukelti daug emocijų, jeigu bus ypatingai supakuota. Taigi, tam galite naudoti netradicinių, tamsių spalvų pakavimo popierių ar medžiagą, kontrastuojančius kaspinus arba šiaudines juosteles, už kurių galite tvirtinti eglės šakeles, imbierinius sausainius, kankorėžius su vardu ir net žaisliukus.

Užsakymo nr.: PT_76711969

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis