Vidaus sienų apdaila: kokius dažus rinktis

Vidaus sienų apdaila – vienas svarbiausių namų remonto etapų. Renkantis dažus labai svarbu atsižvelgti, kokias patalpas dažysite ir, žinoma, kokio efekto sieksite. Taip pat verta apsvarstyti, ar toje namų zonoje vyksta aktyvus veiksmas, ar tai erdvė, kurioje svarbiausia atsipalaiduoti. Kaip nepasiklysti dažų įvairovėje, pataria UAB „Senukų prekybos centras“.

Pagal ką rinktis dažus

Svarbūs aspektai renkantis dažus:

- Dažų sudėtis. Dažant sienas išsiskiria įvairiausios cheminės medžiagos, kurios gali ypač pakenkti jautresniems žmonėms. Dėl to vertėtų atkreipti dėmesį į polimerų pagrindo vandeniu skiedžiamus dažus. Naudojant tokius dažus namai lengvai išsivėdins, patalpose nebus organinio skiediklio kvapo.

- Eksploatacinės savybės. Jei dažysite patalpas, kuriose vyksta intensyvesnis gyvenimas (virtuvė, koridorius ir pan.), tuomet patartina rinktis blizgesnius dažus. Be to, svarbu pasikonsultuoti su dažų pardavėju, kokia išsirinktų dažų atsparumo šlapiam trynimui kategorija. Sienoms reikėtų rinktis ne mažesnę nei 2 klasės.

- Spalva. Apgalvokite, kokį namų interjerą kursite, ar kokių pokyčių norite. Tinkama spalva gali padidinti erdvę, o netinkama – išdarkyti visą namų dizainą. Be to, spalvos turi nepaneigiamą emocinį poveikį, tad rinkdamiesi apsvarstykite, ar spalva bus graži ne tik pažiūrėti, bet ir nuolat gyventi jos apsuptyje. Taip pat svarbu pagalvoti, ar pasirinkta spalva tinkama zonai pagal jos paskirtį. Ir, žinoma, spalvą derėtų rinktis pagal savo charakterį, pomėgius ir stilių.

- Kiti. Apsvarstykite ir šiuos aspektus: paviršių paruošimas (pavyzdžiui, matiniai mažiau išryškina paviršiaus trūkumus); naudojimo intensyvumas (atsparumas šlapiam trynimui) ir pan.

Spalvos pasirinkimas

Renkantis namų sienų spalvas svarbu pagalvoti apie jų intensyvumą, zonų aktyvumą, o galutinis sprendimas gali būti priimamas pagal naujausias spalvų tendencijas.

Šiais metais populiariausios – pavasarinės pastelinės spalvos. 2015 m. į populiariausių spalvų viršūnę sugrįžo devintojo dešimtmečio spalvų deriniai, kurie asocijuojasi su ramybe, jūros ošimu ir optimizmu. Kuriantiems interjerą rekomenduojama rinktis ne tradicines, o lengvas it oras ir žaismingas lyg bundantis pavasaris spalvas. Tai padeda sukurti atpalaiduojančią erdvę, į kurią gera sugrįžti. Verta rinktis pastelinius melsvos ir žalsvos spalvų atspalvius. Būtent minėtieji atspalviai dominuoja ir šių metų interjero spalvų paletėje „Pantone“.

Šviesios spalvos ne tik sukuria didesnės erdvės įspūdį, bet kartu yra geros ir pakilios nuotaikos garantas. Juk jūsų nuotaika priklauso ir nuo to, kokioje erdvėje praleidžiate daugiausiai laiko. Nedrįstantiems eksperimentuoti su ryškiomis, intensyviomis spalvomis, siūloma naudoti įvairius atspalvius iš „Pentacolor“ nuspalvintų dažų linijos.

Dizaineriai taip pat pataria rinktis natūralias spalvas, kurių atspalviai atklydę iš gamtos. Ne veltui šių metų spalvų paletėje dominuoja mėlyna ir žalia spalvos. Pagal rytų spalvų simboliką, mėlyna spalva nuteikia pozityviam ir harmoningam darbui, žalia spalva atpalaiduoja, suteikia raminantį efektą. Psichologai teigia, jog didmiesčių gyventojai dažnai pamiršta buvimo gamtoje jausmą, todėl ne tik pataria, bet ir skatina drąsiai naudoti dangaus mėlynumo ir pievos žalumo spalvas langams uždengti. Dėl to šiais metais ypač madingi įvairūs žalios ir mėlynos spalvų raštai bei atspalviai – pievos žalumos, žaliųjų alyvuogių, jūros mėlio, turkio.

Žinoma, jei namuose norite ryškesnių spalvų, verta nebijoti klasikos, kuri šiemet ypač populiari, – tai raudona spalva. Spalvų pasaulio autoritetas „Pantone“ paskelbė 2015 metų spalvą – „Marsala“. Tai sodraus juodųjų serbentų prieskonį turinčio itališko vyno spalva. Ši spalva asocijuojasi su prabanga, skoniu, išlaikymu, šiluma. Dėl to padeda sukurti solidžių namų veidą. Ji yra truputį prislopinta, nelabai ryški, todėl subtilesnė. Šiek tiek retro prieskonio turinti spalva namų interjere gali tapti labai ryškiu akcentu neutraliame fone, puikiai dera su kitais retro stiliaus atspalviais: geltona, oranžine ar jūros mėlynumo spalvomis.

Kokybiškas ir estetiškas dažų pasirinkimas

Lengva pasiklysti tarp dažų įvairovės, visgi kai kurie gaminiai išsiskiria kokybe. Vieni iš jų – spalvoti vidaus darbų emulsiniai dažai „Pentacolor“, kurie yra stiliaus ir kokybės sintezė.

„In Style“ (klasifikavimas pagal atsparumą drėgnajam šveitimui – 2 klasė)

Šie dažai padeda sutaupyti laiko, nes nereikia laukti, kol konsultantas nuspalvins dažus. Jie jau paruošti naudoti. Galima rinktis iš populiariausių 38 atspalvių. Šie dažai ne tik yra atsparūs plovimui, bet ir paslepia, maskuoja paviršiaus nelygumus, o gamykloje naudojami dažų spalvinimo pigmentai garantuoja ilgai neblunkančias spalvas. „In Style“ dažų linija – tai prabangios, šiuolaikiškos spalvos, kurios kruopščiai bei atsakingai atrinktos profesionalių dizainerių komandos.

„Bath and Kitchen“ (klasifikavimas pagal atsparumą drėgnajam šveitimui – 1 klasė)

Šie dažai, taupant klientų laiką, jau nuspalvinti populiariausiomis spalvomis, yra specialiai sukurti patalpoms, kurios yra stipriau veikiamos nuolatinės drėgmės, garų nei kitos patalpos. Tokioms patalpoms reikia ypač atsparių produktų. Šiuose dažuose yra specialių priedų, kurie sumažina galimybę atsirasti pelėsiui bei yra lengvai valomi ir plaunami.

Užsakymo nr.: PT_67925626

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis