5 patarimai padėsiantys išsirinkti paletes jūsų projektams

Kiekvienas auksarankis puikiai žino, kad paletės yra be galo naudinga konstrukcinė medžiaga. Šie padėklai ne tik lengvai prieinami, bet ir be galo universalūs bei turi platų panaudojimo spektrą. Taipogi jums nereikės jokių specialių žinių ar įmantrių įrankių, kad galėtumėte su jais dirbti. Tačiau aklai pulti link pirmų pasitaikusių palečių tikrai nėra reikalo - pirmiausia apie jas reikia išsiaiškinti kiek įmanoma daugiau.

1. Ar visuomet pirkti?

Kai kurios įmonės rūšiuoja nereikalingas paletes sandėliuose ir prireikus mielai jų atsikratytų, o tuo tarpu kitos įmonės perdirba paletes ateities naudojimui arba yra įpareigotos jas grąžint pervežimo bendrovėms. Visuomet verta pasiteirauti, ar neatsirastų geraširdžių, kurie paprasčiausiai jas atiduotų.

2. Kas ant jų buvo gabenama?

Paletės yra nepakeičiamas, pigus ir patikimas pagrindas įvairiausio tipo krovininiams pervežimams atlikti, todėl niekada negalite žinoti, kas ant jų pabuvojo. Nenaudokite palečių, kurios turi specifinį kvapą bei ant kurių galimai buvo gabenamos cheminės medžiagos ar atliekos. Jei įmanoma, iš tiekėjo susižinokite, kokio tipo krovinys jomis buvo gabenamas. Norint išvengti su tuo susijusių problemų, patariama palečių teirautis įmonėse, kurios savo darbe nenaudoja jokių galimai žalingų medžiagų (pvz: paprastai spaustuvės tokiu būdu gabena popierių).

3. Ar jūsų turimos paletės pagamintos iš apdorotos medienos?

Tam, kad ilgiau tarnautų, retkarčiais paletės būna konservuojamos tam tikruose chemikaluose. Šios dažniausiai būna tamsesnės spalvos, dažniausiai pažymėtos štampais, ant kurių būna nurodyta jų kilmės šalis bei konservavimo metodas. Jei nesate tikri, kaip būtent buvo apdirbtos jūsų turimos paletės, patartina nenaudoti jų kaip dekoratyvinių vazonų, stalų, nuo kurių valgysite, ar kitokių vidaus baldų. Taip pat nepatariama jų deginti, kadangi degdamos jos išskiria nuodingus dūmus.

4. Ar paletės puikiai išsilaikiusios?

Nenaudokite vandens pažeistų, tepaluotų ar kitaip įtartinų palečių. Taip pat venkite tų, iš kurių kyšo vinys, kurios turi įtrūkimų ar kitokių defektų. Tokias paletes kur kas sudėtingiau pritaikyti. Taipogi, paletes, kurias nusprendėte naudoti, patartina tinkamai ištepti antiseptiniu medienos balikliu ir šiltu vandeniu – taip sunaikinsite visas bakterijas bei atnaujinsite ir išbalinsite seną, atmosferos paveiktą medieną.

5. Dydžiai

Paprastai paletės būna gaminamos pagal nusistovėjusius dydžio standartus. Tačiau nenustebkite, jei kai kurios, iš pirmo žvilgsnio vienodo dydžio paletės, nežymiai, bet skiriasi tarpusavyje. Taip yra todėl, kad įmonės kartais naudoja netradicinių dydžių paletes specifiniams pervežimams atlikti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis