7 paprasti būdai, kaip pagerinti garso izoliaciją

Niekas taip nesugadins ramaus vakaro kaip audringi kaimynai ar nuo gatvės sklindantis triukšmas, todėl tvarkinga garso izoliacija sutaupys jums daug kantrybės. Viso yra begalė veiksmingų būdų šiai erzinančiai problemai spręsti, tačiau tai nereiškia, kad privalote pulti ir tuštinti savo piniginę brangioms pertvaroms - pirma pamėginkite šiuos paprastus, bet išbandytus metodus.

Paklokite kilimus

Priklausomai nuo grindų dangos (parketas, laminatas, plytelės), paprasčiausi žingsniai gali kelti daug triukšmo. Puikus būdas atsikratyti šių įkyrių garsų yra kambario plotą padengti kilimine danga.

Pakeiskite duris

Kadangi daugelis durų yra gaminamos tuščiavidurės, jos gerai praleidžia garsą. Tuomet jums vertėtų įsigyti kompozitines (stiklo pluošto), kietmedžio ar faneruotas duris – šios jums suteiktų kur kas geresnę apsaugą nuo triukšmo.

Įsidėkite naujus langus

Langai yra dar viena vieta, per kurią į patalpas patenka daug pašalinių garsų, ypač jei neturite įsirengę plastikinių stiklo paketų. Jei to negana, senuosius langus galite pakeisti į trijų stiklo sluoksnių paketų langus.

Pakeiskite girgždančias grindis

Senos, girgždančios grindys gali tapti tikru jūsų kantrybės išbandymu. Tokias grindis patartina pakeisti į naują grindų dangą. Jei tokios galimybės nėra, paprasčiausiai atlikite grindų renovaciją, priveržkite girgždančias vietas ir to turėtų užtekti.

Knygos ir knygų lentynos

Knygų mylėtojams gera žinia - jūsų knygų kolekcija taip pat gali pasitarnauti kaip garso izoliacija. Aukštos knygų lentynos sukuria barjerą, kuris sumažina triukšmo lygį. Tačiau lentynos turi būti pripildytos knygomis, kadangi tuščios ertmės nesulaiko garso.

Nepamirškite užuolaidų

Užuolaidos ne tik puikiai sulaiko saulės spindulius, kad šie nepatektų į jūsų namus – jos taipogi neleidžia prasiskverbti triukšmui. Tokiam darbui geriausiai tinka užuolaidos, pasiūtos iš tankiai suausto audinio, pavyzdžiui, brokato ar aksomo. Geresniam rezultatui naudokite ilgas užuolaidas, visiškai uždengiančias lango plotą.

Izoliaciniai paklotai

Tai gali skambėti kaip savaime suprantamas dalykas, tačiau jei tik pradėjote įsirenginėti būstą, būtent dabar yra geriausiais laikas tinkamai izoliuoti patalpų sienas bei lubas. Niekas nuo pašalinių garsų jūsų būsto neapsaugos geriau nei storos, tinkamai izoliuotos sienos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis