10 nemalonių tiesų, kurias suprasite remontuodami namus

Namų atnaujinimas gali būti smagus užsiėmimas. Jūs, ko gero, daug kur ieškojotės idėjų, taupėte pinigus remontui, ieškojote tinkamų remonto rangovų – ir štai jūsų projektas jau beveik pradedamas realizuoti.

Dabar giliai įkvėpkite. Nes kai jau užsiėmate renovacijomis, kaip ir daugybė kitų namų savininkų, kurie prieš jus atsinaujino savo namus, jūs atsidursite tokiose situacijose, kuomet niršite, naktį negalėsite užmigti sukdami galvas dėl remonto, ir galų gale suabejosite, ar apskritai jums vertėjo imtis permainų.

Nesvarbu, ar norėsite mėgautis juoku, ar susiimti prieš galutinį rezultatą, štai 10 realių patirčių, su kuriomis, greičiausiai, susidursite, kai „magiškai“ transformuosite savo namus.

1. Remonto rangovas jaučiasi kaip namuose – negerąja to žodžio prasme
Po keturių valandų buvimo jūsų namuose, rangovas gali pasijusti taip, tarsi jis gyveno čia pastaruosius šešis mėnesius. Jūs nekantraujate, kad darbai prasidėtų, bet jis tik švilpauja ir nuolat viską matuoja, jūs jau pradėjote skaičiuoti minutes, kada gi projekto įgyvendinimas prasidės. Tikimės, kad jūs nemokate rangovui valandinio mokesčio!

2. Jūs pamirštate, kad namie esate ne vienas
Tam tikru momentu jūs pamiršite užtraukti žaliuzes ir netyčia apsinuoginsite prieš langą. Turėsite slėptis kitus tris ar šešis mėnesius? O galbūt paprašykite, kad sumažintų įkainius dėl „nemokamo šou“? Arba yra trečias variantas: apsimeskite, kad nieko nenutiko.

3. Jūs galvosite apie antrą papildomą darbą (o galbūt ir trečią)
Kalbant apie pinigų sumą, kurią turėsite išleisti remontui, jūsų draugai ir šeimos nariai perspės, jog, deja, bet jūsų biudžetas neišvengiamai ištuštės. Kai jūsų remontas tęsis, statybininkai atras netikėtų, nemalonių dalykų jūsų namuose, kurių sutvarkymui prireiks tiek laiko, tiek lėšų. Jie taip pat jus mėgins suvilioti įvairiais pasiūlymais patobulinti jūsų namus, kurie gali būti fantastiški, tačiau taip pat ir stipriai kertantys per piniginę.

4. Jei turite eiti, eikite
Apsiribojimas tik vienu vonios kambariu, kol vyksta remontai, atrodo, nekelia daug problemų ir nepatogumų. Bet tik iki tol, iki kol iš tiesų imate gyventi su vienu vonios kambariu. Jūsų šeimos narių dūsavimai, pasiteisinimai ir t. t. greitai pabosta.

5. Nedideli sprendimai tampa dideliu galvos skausmu
Kas gi žinojo, kad egzistuoja tokia virtuvės įrangos įvairovė? Nuo vyrių iki rankenėlių, jūs prarasite visą popietę sukdami galvą renkantis šlifuotą nikelį ar chromą (taip, yra skirtumas).

6. Jūs turėsite nusileisti statybininkams
Vienas rangovas reikalaus leidimo klausytis Def Leppard muzikos garsiai, tuo tarpu kitas kitame kambaryje – gangsterių repo. Jūs slėpsitės rūsyje nulenkę galvą žemyn, bandydami būti kuo toliau nuo tos muzikos.

7. Jūsų augintiniui prireiks terapeuto pagalbos
Kas nutiko jūsų Siamo katinėliui? Kažkuriuo momentu pastebėsite, kad jūsų augintinis kenčia nuo potrauminio streso. Tai gali nutikti, kuomet namuose garsiai gręžiama, kalamos vinys. Jūsų katė ne tik jautriai reaguos į bet kokį menkiausią triukšmą, bet ir jos miauksėjimas trūkčios.

8. Būsite patenkinti, jei pasamdysite apsidraudusį statybininką
Žinoma, kalbant apie profesionalus – jie visada turi licencijas bei yra drausti. Tad jei vienas jų nukris ar susižeis, būsite ramūs.

9. Sužinosite, kad jūsų samdyti darbuotojai dirba pagal skirtingą kalendorių
Kai jūsų rangovas pirmadienį jums sako, kad jis „ateis kitą rytą“, jis turi omenyje – kadanors kitą savaitę. Nors iš pradžių jūs nekantraujate, kol jis išeis, šis pasikartojantis jo „dingimas“ privers jus norėti, kad jis vėl pasirodytų.

10. „Baigta“ yra reliatyvi sąvoka
Kai tik baigėte vieną remontą, iš karto pastebėsite, kaip susidėvėjusios yra kitos namų detalės, kas paskatins jus imtis naujo remonto. Šis domino efektas kainuos jums tiek pinigų, tiek sveiko proto.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis