Revizija garaže: daiktai, kurių ten laikyti nereikia

Būkime sąžiningi. Nors garažas skirtas automobiliui, bet jame dažniausiai laikome įvairiausius daiktus ir namų ūkyje reikalingus rakandus, kuriuos garaže laikyti patogu. Tačiau ne visus daiktus galima ir rekomenduojama laikyti garaže, būtent dėl mikroklimato sąlygų. Papasakosime, kokiems daiktams reikėtų paieškoti tinkamesnės vietos.

Dažnam mūsų garažas yra tarsi sandėlys, kurio lentynose laikome, pavyzdžiui, dažų skardines. Vis dėlto garažas nėra pati tinkamiausia vieta laikyti tokiems daiktams, nors iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti kitaip.

Jei skardinė jau buvo atidaryta, bet joje liko nesunaudotų dažų, kuriuos norite pasilikti ateičiai, labai svarbu indą sandariai uždaryti. Tam, kad dažai net ir po kurio laiko būtų kokybiški, skardinę reikia laikyti toliau nuo tiesioginių saulės spindulių, taip pat ir nuo šalčio apsaugotoje vietoje. Tokias sąlygas galima užtikrinti ne vien garaže. Dažams laikyti netinka temperatūrų svyravimai, todėl jų negalima laikyti lauke, geriau kokioje lentynėlėje patalpoje.

Jei spintoje nėra vietos laikyti visų sezonų drabužius, arba jei šiltuoju sezonu norisi storus žieminius paltus sudėti į gilesnes lentynas, paprastai sudedame juos į maišus ir kažkur išnešame, neretai į garažą. Tačiau garažas nėra pati tinkamiausia vieta drabužiams saugoti, nes jame drėgna, tad drabužiai gali supelyti.

Garaže temperatūra paprastai nebūna tokia pati kaip namuose, be to, ji svyruoja, todėl jame negalima laikyti knygų, fotografijos albumų, žurnalų ir dokumentų. Popieriaus gaminių negalima laikyti patalpoje, kurioje padidėjęs oro drėgnumas, kad ir nedaug – atvaizdai pasikeis, popierius gali deformuotis, o ilgainiui ir imti pelyti, nes dažniausiai garaže būna drėgna. Turėkite omenyje, kad garaže gali būti ir kenkėjų, kurie taip pat gali sugadinti saugomus daiktus.

Taip pat ir medinių baldų, kuriuos norite išsaugoti, verčiau nelaikykite garaže. Galbūt jums atrodo, kad antikvariniai mediniai baldai jau matę ir šilto, ir šalto, ir vis tiek išliko, vis dėlto drėgname ore jie labai greit gali prarasti savo estetinį vaizdą. Medis drėgmėje genda kaip ir popierius, todėl mediniams baldams raskite tinkamesnę vietą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis