Kaip pašalinti kalėdinės eglutės spyglius iš kilimo?

Gyva kalėdinė eglutė neabejotinai turi daugybę privalumų: natūralią išvaizdą, malonų kvapą, gyvo augalo skleidžiamą gaivą. Pagrindinis gyvo medelio minusas – byrantys spygliai, kuriuos kilime randame dar ilgai po šventinio sezono. Nors byrėjimą galima pristabdyti tinkamai prižiūrint augalą, visiškai to išvengti yra neįmanome. Tad pateikiame kelis praktiškus patarimus, kaip pašalinti spyglius iš kilimo.

Kaip pašalinti spyglius iš kilimo?


Kilimo siurbimas. Siurbimas – savaime suprantamas žingsnis, norint surinkti smulkius ir sausus eglutės spyglius. Tačiau yra keli triukai, kuriuos pritaikius, atliksite šį darbą efektyviau. Pirmiausia, dar prieš pradedant siurbti, ištuštinkite siurblio dulkių maišelį ar konteinerį. Tuščias siurblys spyglius surinks daug geriau. Taip pat rekomenduojama atsikratyti priedų – tai yra nuimti antgalį ir siurbti tiesiog su žarna, nes siurbiant su antgaliu spygliai kibs prie jo.


Shutterstock


Šlavimas. Daugumą spyglių galima surinkti ir šluota. Šluota lengvai sušluosite spyglius nuo kietų grindų, tačiau kalbant apie kilimą, patariama naudoti šluotą su guminiais šereliais. Tokia šluota yra efektyvesnė šalinant eglutės spyglius, nes spygliai nekimba prie gumos.


Shutterstock


Spygliu rinkimas lipniu pūkų rinkikliu. Nors lipnus pūkų rinkiklis yra skirtas drabužių valymui, lipnus jo paviršius gali pasitarnauti ir surenkant spyglius. Kadangi tokie pūkų rinkikliai paprastai yra nedideli, jais patogu valyti tik nedidelius plotus. Jie gali labai pasitarnauti valant baldus ant kurių pribyrėjo spyglių arba pavalyti kilimui po eglute.


Shutterstock


Savo rankų darbo spyglių rinkiklis. Kadangi lipnus pūkų rinkiklis yra tinkama, bet nelabai patogi priemonė spyglių rinkimai, panašų aparatą galima pasigaminti patiems. Pavyzdžiui: ant dažymui skirto volelio su prailginamu kotu galima priklijuoti dvipusės lipnios juostos ir juo išvalyti kilimą.


Kaip pašalinti sakus nuo įvairių paviršių?


Shutterstock


Spygliuočiai medžiai yra sakingi, todėl kartais nutinka taip, kad drabužiai, baldai, minkštųjų baldų apmušalai arba kilimas išsitepa sakais. Sakus pašalinti galima etilo alkoholiu arba galima pasitelkti tepimo skystį WD-40. Kadangi abi šios medžiagos yra gan agresyvios, geriausia pirma jas išbandyti ant nedidelio ir nepastebimo ploto ir stebėti ar jis nedaro įtakos daikto spalvai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis