Priežastys, kodėl namuose verta turėti oro drėkintuvą

Žiemos oras yra sausas oras. Sauso žiemos oro, šildymo bei retai atidaromų langų derinys namuose kelia diskomfortą: ima sausėti oda, dažniau sergame virusinėmis ligomis ir t.t.. Oro drėkintuvas gali padėti susidoroti su šiomis ir kitomis sauso oro sukeliamomis problemomis. Pateikiame kelias svarias priežastis, kodėl verta įsigyti oro drėkintuvą.

Oro drėgmės svarba

Namuose oro drėgmė turėtų siekti nuo 30 iki 50 procentų, tačiau žiemą namuose ji kartais sudaro vos 20 procentų. Per žemas drėgmės lygis namuose kelia didelį diskomfortą. Oro drėkinimas yra efektyvus būdas namų mikroklimatui kontroliuoti.

Orą namuose drėkinti galima natūraliai: vėdinant patalpas kelis kartus per dieną (langą atvirą paliekant 5-10 minučių), džiovinant skalbinius kambariuose, laikant ąsočius ar kitus indus su vandeniu šalia radiatorių ir kitais panašiais būdais. Tačiau norint greito ir efektyvaus būdo, verta pagalvoti apie oro drėkintuvo įsigijimą. Šiandien galima rinktis iš skirtingų drėkintuvų rūšių: šalto oro drėkintuvų, karšto oro drėkintuvų, ultragarsinių drėkintuvų (šie drėkintuvai gali leisti tiek šaltus, tiek šiltus garus).

Shutterstock

Priežastys, kodėl namuose verta turėti oro drėkintuvą

1 priežastis – apsauga nuo virusinių ligų. Virusai ir bakterijos sausu oru keliauja kur kas lengviau nei drėgnu, tad norint sumažinti susirgimų riziką pravartu orą drėkinti.

2 priežastis – odos apsauga. Visi puikiai žinome, kad sausas oras yra itin nepalankus odai. Nuo sauso oro rankų bei veido oda išsausėja, ima šerpetoti, greičiau sensta. Taip pat odą ima nemaloniai niežėti, todėl imame jaustis nepatogiai. Oro drėkintuvas, palaikydamas tinkamą drėgmės lygį, išsaugo sveiką ir gražią odą.

3 priežastis – kova su išsausėjusia nosies gleivine. Dar vienas nemalonus sauso namų oro rezultatas – išsausėjusi gleivinė. Išsausėjusi gleivinė yra pavojinga tuo, kad pasidarome mažiau atsparūs įvairioms bakterijoms bei virusams. Miegant su įjungtu oro drėkintuvu ši problema nebekamuos.

4 priežastis – ramus miegas. Ar žinojote, kad knarkimo suintensyvėjimas dažnai esate sukeliamas išsausėjusios gerklės bei sinusų? Drėgname ore jaučiamės šilčiau bei patogiau, todėl ir miegas gali tapti kur kas lengvesnis, nei miegas sausame ore.

5 priežastis – mažiau statinės elektros smūgių. Tikriausiai yra pastebėję, kad daiktų paviršiai ypač dažnai įsielektrina žiemą, tai dažnai taip pat yra sauso oro padarinys. Oro drėgmė padeda susidoroti su šia problema.

6 priežastis – nauda augalams. Augalai taip pat labai jaučia pasikeitusį namų mikroklimatą. Dėl sauso oro žemė vazonėliuose pasidaro sausesnė nei įprastai, augalų lapai ima atrodyti ligotai. Tinkamo mikroklimato palaikymas padės šios problemos išvengti.

7 priežastis – medinių baldų apsauga. Sausas namų oras taip pat gali pradėti gadinti medinius baldus (dėl jo medienoje gali atsirasti įtrūkimų).

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis