Nebrangūs sprendimai kiemo zonų atskyrimui

Kiemo erdvių „skirtukai“ gali padėti pabrėžti tam tikras jūsų kiemo zonas, sulaikyti plaunamą dirvožemį ar tiesiog suteikti jūsų kiemui daugiau tvarkos jausmo. Jie greičiausiai nėra tas dalykas, už kurį norėtumėte mokėti daug ir tai gera žinia jums – nemažai žemiau išvardintų pasirinkimų yra lengvai randami ir nelabai brangūs.

Akmenys ir plytos

Akmeniniai ar plytų riboženkliai yra sąlyginai nebrangi aptvėrimo medžiaga, kurią neretai galima tiesiog rasti gamtoje. Skaldyti akmenys, nugludinti akmenėliai, žvyras ar panašūs sprendimai gali sukurti estetiškai patrauklią, mažai priežiūros reikalaujančią ribą. Tokios ribos sukuria aiškų kontrastą ir, jei naudosite panašaus dydžio, spalvos ir formos akmenėlius išdėliotus 15-30 cm vienas nuo kito, kad aplinkui juos būtų žemė, jie atrodys natūraliai.

Mulčas

Mulčas puikiai veikia kaip vizualiai erdves atskirianti juosta, ypatingai aplink sodo augalus ir takelius. Žievė, skiedros, lapai, šienas, žolės nuopjovos, pušų spygliai ir kitos medžiagos prideda daugiau natūralumo. Daugelio šių medžiagų ir, kai kas vadintų, atliekų ir taip prisikaupia jūsų kieme, tad kodėl jų neišnaudojus formuojant kiemą? Žinoma, visuomet galite nusipirkti mulčo parduotuvėje. Geriau vengti naudoti daugiau mulčo tuose kiemuose, kurie turi problemų su drenažu.

Mediena

Tvorelės iš medienos yra sąlyginai nebrangios ir pakankamai lengvai įrengiamos. Vienas iš nemokamų variantų yra tiesiog panaudoti šakas ar kitą atliekamą medieną iš jūsų sklypo. Tai ne tik nukirstas medis, tačiau ir senos paletės, ar tiesiog seni medinės tvoros strypai. Tiesa, mediena gali gana greitai pradėti pūti, todėl būtų pravartu ją padengti impregnantais ar rinktis drėgmei atsparesnes medienos rūšis.

Fotolia nuotr.

Kitos perdirbtos ir rastos medžiagas

Kiti nemokami ar bent jau nebrangūs riboženklių sprendimai yra surasti arba perdirbti objektai. Galima naudoti spalvoto stiklo butelius – sukišus juos kakleliu žemyn ir suvienodinus aukštį, galima sukurti tvorelę. Keraminės stogo ar spalvotos betoninės stogo čerpės taip pat gali tarnauti kaip „skirtukas“. Jei norite egzotiškos išvaizdos tvorelės galite pasinaudoti, tarkime, kokoso riešutų kevalais.

Darbuokitės kastuvu

Bene pigiausias pasirinkimas, nereikalaujantis beveik jokių papildomų medžiagų išskyrus įrankius yra tiesiog iškasti nedidelį griovelį naudojantis kastuvu. Tai efektyvus metodas atskiriant augalus ir veją. Naudodamiesi kastuvu, iškaskite 45 laipsnių nuolydžio maždaug 7-10 centimetrų gylio griovelį vejos kryptimi.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis