Priemonės, kurios padės apsiginti nuo uodų

Atėjus vasarai, vis daugiau laiko stengiamės praleisti gryname ore. Tačiau pasibuvimą miške, prie ežero ar net nuosavame sode gali sugadinti įkyrieji uodai. Kad netektų nuo uodų slėptis namų viduje, yra keletas priemonių, kurios gali padėti juos atbaidyti.

Uodų prevencija nuosavame sklype


Viena uodų patelė prieš nugaišdama gali padėti net iki 300 kiaušinėlių. Kad nuosavame kieme bei sode būtų galima ramiai mėgautis šiltais vakarais, sušilus orams, reikia pašalinti potencialias uodų veisyklas (išpilti talpas, kuriose buvo prisikaupę vandens, nusausinti balas esančias šalia namų).


Tiems, kurie gyvena netoli stovinčio vandens telkinių ar pelkėtų vietovių, patariama naikinti uodų lervas necheminiais, inovatyviais preparatais, kurie neužteršia vandens.


Shutterstock


Uodų atbaidymo būdai


*Nedėvėkite juodos ar kitos tamsios spalvos drabužių. Tamsios spalvos traukia uodus, nes jos jiems primena laukinius gyvūnus. Norint išvengti įkyraus uodų puolimo, rekomenduojama rengtis šviesiais drabužiais.


*Uodus atbaido kai kurie natūralūs kvapai. Jiems nepatinka pelyno, anyžių, kedrų, gvazdikėlių, eukaliptų, levandų, čiobrelių, kvapiųjų citrinžolių, pipirmėčių, rozmarinų kvapas. Drabužius arba odą galima patepti keliais lašeliais vienu iš šių augalų eterinių aliejų.


*Taip pat puikiai tinka ir arbatmedžio aliejus. Jis ne tik atbaido uodus, bet ir padeda gydyti jų įkandimus.


*Rekomenduojama savo kasdienį racioną papildyti vitaminu B1 arba česnaku. Tai sveika jūsų organizmui ir kartu tai padeda išskirti tam tikrą kvapą, kuris nepatinka uodams.


*Susiruošus į gamtą, patariama nesikvepinti, nenaudoti kvapnių krepų ir dezodorantų, nes juose gali būti saldžių kvapų, pritraukiančių uodus.


*Jeigu iškylaujate gamtoje prie laužo, į ugnį galima įmesti pušų ir eglių kankorėžių arba padžiovintų kadagių spyglių, degdami jie skleis nemalonų uodams kvapą.


*Uodų atbaidymui galima naudoti specialias vaistinėse ar prekybos centruose pardavinėjamas priemones. Šios medžiagos iš esmės veikia neblogai, deja, jų veikimo trukmė yra neilga.


*Purškalą nuo uodų galima pasigaminti ir patiems. Paprastą vandenį reikia sumaišyti su keliais lašais eterinio aliejaus (pvz.: kadagių, cintrinžolių, rozmarinų, kedrų, levandų). Mišinį supylus į purškiklį, juo purkšti galima visą kūną.


*Teigiama, kad uodai labiau puola tuos žmones, kurie mėgsta saldumynus. Tie, kurie valgo kartų maistą ir nemėgsta saldumynų, uodų puolami beveik nebūna.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis