Darau pats: jauki 32 kv.m terasa

Pasistatę namą daugelis nusprendžia, kad nepamaišytų ir erdvi terasa. Juk terasoje daug maloniau sėdėti nei ant žemės, o ir lietingu oru čia rastume ką veikti. Taip mąstė ir skaitytoja Indrė, pasidalijusi savo terasos nuotraukomis ir darbų eiga.

Terasa pastatyta ant betono polių, apdailai panaudotos pušies ir eglės lentos. Stogelis ir šoninė sienutė pagaminti iš polikarbonato dangos.


Pasak Indrės, ši sienutė ją džiugina labiausiai. Prie jos pritaisytos medinės lentynėlės, ant kurių galima pristatyti nedidelių vazonėlių su įvairiausiais augalais. Idėjos moteris tvirtina toli neieškojusi – šovė į galvą ir tiek. Šis dizaino sprendimas labai pagyvina visą terasą.


Terasos plotas – 32 kv.m. Tai optimalus plotas, talpinantis draugų būrį ar šeimos ratą. Pirmiausia buvo pastatytas karkasas – šis darbas keturiems vyrams užtruko apie 10 dienų. Šoninę sienutę Indrė su vyru įsirengė per dvi dienas.

Statybos procesą galite matyti nuotraukose:


Kaip rašė kita mūsų skaitytoja, tokio ar panašaus ploto terasą galima pasistatyti už 440 eurų. Šiai terasai buvo pasirinktas maumedis, nes jis ilgaamžis, o su laiku įgauna gražią pilką spalvą. Terasa juosia gėlyną, todėl ji pastatyta išilgai namo sienos kampu. Su statybos procesu galite susipažinti čia.

Kitas skaitytojas terasą įsirengė taip, kad du jos kraštai ribojasi su namo sienomis, o nuo lietaus ir saulės saugo platesnis namo stogo kraštas. Sprendimas, palengvinęs grindų klojimą ir gerai prilaikantis agroplėvelę – užmesti ant jos paviršiaus po statybų likusių akmenų ir klinkerio trinkelių gabalėlių. Terasos grindims pasirinkta termiškai apdorota pušis, kurią reikės kasmet alyvuoti.

O trečiasis skaitytojas, pasistatęs terasą su turėklais, gali pasiūlyti gudrybių ir padėti jums išvengti nedidelių klaidelių. Jis rašo: „Tiesa, kadangi darėm ekspromtu, tai šiek tiek pagudravome. Vietoj kampuočių, visur tiesiog sudėjom nuo statybų likusius armatūros strypus, vėliau teko skirti gerą pusdienį tvirtinimų privirinimui…“. Daugiau skaitykite čia.

Šie skaitytojų darbai įrodo, kad pasistatyti kažką savo rankomis nėra itin sudėtinga. Nors pamatai ir konstrukcijos daugmaž panašūs, yra ir skirtumų. Taip pat jums rinktis, kokią medieną naudoti – tokią, kuriai reikia kasmetinės priežiūros, ar tokią, kuria rūpintis beveik nereikia, o natūraliai sendama ji tampa vis žavesnė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis