Darau pats: 4 lesyklėlių projektai, kuriuos galite išbandyti dar šią žiemą

Žiema yra metas, kai kiemo bei sodo čiulbuonėliams prireikia pagalbos ieškant maisto, todėl ne vienas iš mūsų šiuo metų laiku lauke kabiname įvairiausias lesyklėles. Kviečiame susipažinti su keliais paukščių lesyklėlių Darau Pats projektais, kuriuos galite išmėginti dar šią žiemą.

1. Darau Pats: lesyklėlė už 10 eurų

Skaitytojas Eduardas dalijasi su portalo DarauPats.lt skaitytojais išsamia instrukcija, kaip susimeistrauti panašią lesyklą. Tokia lesyklėlė tekainuoja 10 eurų, o jai reikia šių medžiagų: OSB drožlių plokštės, trijų sluoksnių faneros, medinės šluotos koto, vieneto bituminės stogo dangos čerpių, dalies varinio vamzdžio, varinės vielos, bambuko padėkliuko, skardos gabalėlio, PVA klijų ir dažų.

2. Darau Pats: lesyklėlė – sodo žibintas už 70 eurų

Darbas originalių projektų mėgėjams – lesyklėlė, kuri pasitarnauja ir kaip sodo žibintas. Žinoma, kadangi tokia lesyklėlė atlieka kelis vaidmenis, ją pasigaminti kainuos kiek daugiau, ši lesyklėlė – šviestuvas, kainuoja apie 70 eurų. Reikalingos medžiagos: tekintas turėklo statramstis 3 vnt. apie 12 eurų; Stiklo audinio tapetas 1 kv. m. apie 2,5 eurų; Klijuota fanera 1 kv.m. apie 6 eurus; Faneros juostelė 2 vnt. apie 2 eurus; Medienos impregnantas 1l apie 6 eurus; Gruntas (universalus aerozolinis) 1 vnt. apie 7 eurus; Aerozoliniai dažai balti 1 vnt. apie 7 eurus; Aerozoliniai dažai auksiniai 1 flakonėlis apie 7 eurus; Sukta džiuto virvė 6 mm 15 m apie 8 eurus; Suktas špagatas apie 3 eurus; Sodo žibintas apie 3 eurų; Žalios žolės – iš pelkės; Hermetikas apie 3 eurus; Lipalas apie 1 eurą; Medsraigčiai 12 vnt.

3. Darau Pats: lesyklėlė iš atlikusių medžio lentučių

Ši lesyklėlė – nesudėtingas projektas, kurį galima įgyvendinti itin greitai. Jai projekto autoriai rekomenduoja naudoti iš praėjusių meistravimo darbelių ar kitų veiklų užsilikusias medienos lentutes.

4. Darau Pats: originali idėja – lesyklėlė iš kokoso
Skaitytoja Kristina dalijasi įdomia idėja, kaip iš kokoso riešuto sumeistrauti originalią paukščių lesyklėlę. Tai lengvas projektas, kurio sudėtingiausia ir atsakingiausia dalis – dalies kokoso nupjovimas siaurapjūkliu. Tada per atsiradusią angą reikia išskobti riešutą, kad kevalas liktų tuščias. Tuomet belieka pragręžti skyle virvei ant kurios bus kabinam ši lesyklėlė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis