Studentų pastatytas netradicinis stebėjimo bokštas Estijos pelkėje

Estijos Dailės akademijos Architektūros ir interjero katedros studentai sukūrė stebėjimo bokštą vienoje iš didžiausių Estijos pelkių. Ši pelkė kiekvienais metais, nuo ankstyvo pavasario iki vėlyvo rudens, sulaukia nemažai paukščių stebėtojų bei gamtos mylėtojų, todėl tokiai vietai yra itin aktuali tinkama infrastruktūra, kuria kelis pastaruosius metus rūpinasi minėtas institutas.

Šis bokštas iškilo viduryje vienos didžiausių pelkių Estijoje, kuri yra nutolusi 10 kilometrų nuo jūros. Bokštas yra naujas pėstiesiems skirtos infrastruktūros papildymas, skirtas gamtos bei paukščių stebėjimui. Jam buvo duotas pavadintas – TREPP, kuris lietuviškai reiškia – laiptai. Statinys buvo užbaigtas praėjusį rudenį, žiemą jį padengė sniegas, o pavasarį prasideda tikrasis jo lankymo sezonas.

Estijos Dailės akademijos studentai pastaruosius kelerius metus projektuoja žygių infrastruktūrą pelkėje.

Kiekvienas infrastruktūros projektas yra sukurtas po gana ilgo proceso, kurio metu gerai susipažįstama su pelkės sritimi ir projekto kontekstu, tikslais.

Pelkė yra itin mėgstama paukščių stebėtojų, todėl šį projektą užsakė ir šiandien saugo Estijos miškotvarkos centras.

Studentai, kurie sukūrė ir pastatė bokštą, sako, kad šie laiptai yra kvietimas patirti kelionės, judėjimo pirmyn jausmą.

Lipdamas į bokštą, žmogus šiek tiek nutolsta nuo jį supančios aplinkos, mato tik jos kontūrus.

O pasiekęs viršūnę yra užplūstamas nuostabių vaizdų.

Šiuo bokštu galima naudotis ir žiemą, tačiau jo tikras sezonas prasideda pavasarį.

Pasigrožėkit projekto vaizdais video įraše:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis