Dizainerės patarimai, kaip planuoti prieškambario zoną

Prieškambaris – tai erdvė, kurią žmogus pamato tik įžengęs į namus. Tad ją svarbu sutvarkyti ne tik dėl savęs, bet ir dėl svečių. Kaip tai padaryti pataria interjero dizainerė Simona Cirtautaitė.

Prieškambaris – erdvė, kuri pasitinka kiekvieną ateinantį ir išlydi išeinantį. Tai tarsi namų „vizitinė kortelė“.

Reikia gerai apgalvoti, kuo pasitarnaus prieškambaris. Ar tai bus tik praėjimas iki kitų erdvių, ar tai santykinai uždara ir savarankiška zona. Ar bus viena, ar kelios zonos sujungtos į vieną, pavyzdžiui, prieškambaris ir mini biblioteka.

Kiekvienas šios erdvės kampas turi būti tobulai apgalvotas ir išspręstas.

Prieškambario negalima perkrauti, jame turi būti būtiniausi dalykai, tai: spinta drabužiams pakabinti, batų dėžė ar suoliukas, spintutė įvairiems smulkiems daiktams sudėti.  Be abejo, tai priklausytų ir nuo turimos erdvės dydžio.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kaip mažą prieškambarį paversti erdviu?
Dizainerės patarimai, kaip nepadaryti esminių klaidų kuriant miegamojo zoną

Turint mažos erdvės būstą, prieškambariui reiktų skirti labai nedaug vietos. O tam, kad erdvė neatrodytų suspausta, tam gali padėti veidrodis (veidrodžio prieš veidrodį principas). Sieninė negili spinta su veidrodinėmis durimis su priešais ant sienos įmontuotu berėmiu veidrodžiu – puikiai gelbėja didinant erdvę. 

Mažose erdvėse dažnai net nelieka vietos sieninėms spintoms, tačiau šią bėdą puikiai išspręstų keli kabliukai ant sienos einamiems viršutiniams drabužiams pakabinti. Jei yra galimybė, taip pat tiktų sieninė spinta su viduje įmontuota batų dėže.

Kuo mažiau kampų, tuo geriau, tokiu būdu prieškambaris taps daug švaresnis, estetiškesnis.
Mažose erdvėse kaip taisyklė prieškambaris turėtų būti šviesių pastelinių spalvų sienomis ir su gan ryškiu apšvietimu. Grindys idealiu atveju turėtų kuo labiau sutapti su bendromis buto/namo grindimis.

Didesnės būsto erdvės turi pranašumą, kad galima labai matomai atskirti prieškambarį nuo kitų kambarių. Tam puikiai tiktų nuleistos lubos, kurios formuotų atskirą prieškambario idėją.
Nereikėtų vengti prieškambario lubose didelių masyvių šviestuvų ar net keliose vietose išdėliotų dekoratyvinių šviestuvėlių.

Taip pat didesniuose namuose prieškambaris gali turėti atskirus suoliukus, o kaip akcentą ir dizaino elementą galima pastatyti skėčių ar žurnalų laikiklius.

***

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 100 Lt vertės prancūziškos kosmetikos gamintojos "L'Occitane" dovanų čekį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis