10 fengšui taisyklių miegamajam, kurios pritrauks laimę

Fengšui taisyklėmis galima ir netikėti, tačiau išbandžiusieji sako, kad į jų namus ateina šviesesnis laikotarpis.

1. Veidrodžiai
Viena svarbiausių taisyklių – jei gulint lovoje galite matyti veidrodyje nors dalelę savęs, miegant ar intymios akimirkos metu veidrodis privalo būti uždengtas. Veidrodžiai ant spintų durų, spintelių, pastatomi veidrodžiai ar įtaisyti lubose gali sukelti pyktį, įžiebti kovos kibirkštį, iššaukti neramų miegą ar netgi – “prisikviesti” neištikimybę…

2. Galvūgalis
Kiekviena lova turi turėti tvirtą ir aukštą galvūgalį. Jame negali būti jokių plyšių, sudūrimų, tarpų. Geriausia, jei galvūgalio rėmas yra lygus, tvirtas ir medinis. Galvūgalis garantuoja gerą gyvenimą, taip pat ir karjerą. Ir, be abejo – tinkamus santykius bei sėkmingą intymų gyvenimą.
Kuo didesnis galvūgalis – tuo geriau. Bet, be abejo, tam tikros proporcijos turi būti išlaikytos – mažame kambaryje didelis galvūgalis trikdys harmoniją. Tas pats galioja ir dėl lovos dydžio.

Shutterstock nuotr.

3. Vanduo
Miegamajame neturi girdėtis jokio vandens skleidžiamo garso. Miegamajame turi būti ramu ir tylu, kad žmogus galėtų giliai įmigti. Vandens savybės yra kenksmingos mūsų organizmui, kai miegame. Taip pat vandens tekėjimo energija gali neigiamai paveikti ir poros santykius. Vanduo puikiai tinka kituose kambariuose, bet ne miegamajame.

4. Sijos
Iš esmės sijos miegamajame nėra pageidautinos. Kuo jos yra arčiau žmogaus – tuo blogiau. Sija, kuri yra tiesiai virš lovos ir dalija ją išilgai, – „prikviečia“ poros iširimą.

Sija, esanti virš lovos ir dalijanti lovą horizontaliai (priklausomai nuo to, kiek sijų yra, ir ties kuria lovos vieta), nurodo vietą, kurią veikia. Pavyzdžiui, jei sija eina per galvos, skrandžio liniją – galite tapti linkęs į virškinimo ligas, jausti galvos skausmus ir panašiai. Sijas reiktų uždengti (pavyzdžiui, pakabinamomis lubomis), jei norite išvengti neigiamų pasekmių.

5. Lovos vieta
Lovos vieta yra ypač reikšminga, nes miegodami mes praleidžiami trečdalį savo gyvenimo. Kryptis, į kurią pusę dedame galvą, turi reikšmės visam organizmui, sveikatai ir dvasinei gerovei, taip pat gali paveikti teigiamai ar neigiamai poros santykius. Jei lova pastatėte teisingai, nepamirškite atkreipti dėmesį – jei miegate kojomis į koridorių ar duris, uždarykite jas, kad apsaugotumėte savo chi energiją ir niekas netrukdytų Jūsų miego.

Shutterstock nuotr.

6.Miegamojo spalvų gama
Miegamajame turi vyrauti ramios, pastelinės, raminančios spalvos. Jokių ryškių, “rėkiančių” spalvų! Moksliškai įrodyta, jog spalvos turi didelį poveikį centrinei nervų sistemai. Ryškios spalvos, kai organizmas nori pailsėti, priverčia įsitempti, todėl nei ryškios, nei gausiai ornamentuotos sienos nepagelbės norint gerai pailsėti.

7. Prietaisai
Tiek televizorių, tiek kompiuterių ir grotuvų neturėtų būti miegamajame. Tačiau kartais tai neįmanoma… Ilsintis reiktų visus prietaisus bent jau uždengti. Elektroniniai prietaisai skleidžia elektromagnetinius laukus, ir tai gali laikui bėgant paveikti sveikatą neigiamai.

Shutterstock nuotr.

8. Paveikslai bei fotografijos
Dvasingi, šventi paveikslėliai neturėtų kaboti intymioje aplinkoje. Jiems turėtų būti namuose skirtas atskiras kampelis. Šeimos nuotraukoms miegamajame taip pat ne vieta, juk nebūtų labai romantiška, jei intymios akimirkos metu pakeltumėte galvą ir pamatytumėte savo tėvų ar giminės portretą virš lovos.

9. Lentynos
Virš Jūsų galvos gali būti tik galvūgalis ir nieko daugiau. Lentynos ar spintelės, pakabintos virš galvos – tai ne tik nesaugu, bet ir energetiškai slegia, kai stengiatės pailsėti. Jos gali energetiškai sutrikdyti ramų miegą.

Shutterstock nuotr.

10. Stoglangis
Miego metu Jūsų organizmas yra atsinaujinimo, energijos pasikrovimo režime. Nuo 22 iki 2 valandos kūnas atgauna per dieną išeikvotą energiją, jėgas. Stoglangis virš lovos gali paveikti neigiamai regeneracinius procesus, kepenų valymąsi. Šviesa, sklindanti per stoglangį, skleidžia šaltąją chi energiją ir gali ištraukti Jūsų energiją aukštyn, o tai tikrai neprideda jėgų. Taip pat tai gali neigiamai paveikti lytinį potraukį. Tad stoglangį nakčiai reikėtų uždengti ar įrengti kitoje vietoje, ne virš lovos.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis