TOP 10 interjero dizaino tendencijų 2016 metams

Kaip ir kiekvienoje srityje, taip ir interjero dizaine vyrauja mados, naujos tendencijos. Sunku apibrėžti ar pabandyti į rėmus įsprausti tokią sritį, kurioje labai svarbus individualumas, kūryba, jausmas.

Tačiau įdomesnes naujausias tendencijas, kurios vyrauja ir yra aptarinėjamos tiek interjero dizaino renginiuose, tiek socialinėje erdvėje, pateiksime šiame straipsnyje.

PLYTELĖS

Ar norėtumėte pasivaikščioti Barselonos gatvėmis neišeidami iš savo namų? Žymaus ispanų architekto Antonio Gaudi išskirtiniu stiliumi galime mėgautis ne tik vonios ar virtuvės erdvėse. Naujausios tendencijos mums siūlo paeksperimentuoti ir subtilių bei išraiškingų plytelių raštais suteikti naujų spalvų miegamojo ar kitoms gyvenamosioms patalpoms.

GEOMETRIJA

Būtų keista, jei taip sparčiai besivystančios naujausios technologijos neįkvėptų interjero dizainerių įvairiems ieškojimams. XXI a. masinės gamybos revoliuciją sukėlę 3D spausdintuvai turėjo didžiulę įtaką ir interjero sprendimams. Geometrines figūras matome visur, tačiau naujai galime pažvelgti į mums jau įprastų formų daiktus ir pabandyti juos įsivaizduoti netradiciškai. Tokie netikėti sprendimai erdvę gali paversti modernia ir charakteringa ar net sukurti optinės iliuzijos atmosferą.

MARMURAS

Marmuras interjere – nesenstanti klasika. Panašu, kad šiandieninės tendencijos šią didingą medžiagą gali įkurdinti pačiose neįtikinamiausiose ir netradicinėse vietose. Marmuras gali būti vienas pagrindinių interjero elementų arba galime jį pamatyti naudojamą gaminant kėdes, vazas, puodelius… Ir jei prisiminsime, kokių subtilių atspalvių, įstabių raštų bei dvelkiantis prabanga yra šis akmuo, galbūt ši tendencija – kaip tik Jums!

AUKSAS

Aukso spalva vėl madinga, tačiau sugrįžta ji subtiliai įkurdinta įvairiose interjero detalėse, baldų aprėminimuose, šviestuvuose… Nors saikingai ir skoningai naudojamas „auksas“ interjere visada buvo prabangos ir spindesio palydovas, vis tik labai svarbu nepersistengti ir jausti saiką.

APŠVIETIMAS

Futuristinių formų šviestuvas klasikiniame interjere? Kodėl gi ne! Šiandien interjero dizaineriai mums siūlo išbandyti pačių įvairiausių formų šviestuvus ir gan netikėtus sprendimus, įkvėptus netgi istorinių ištakų. Žinoma, Edisono lemputė šiandien atrodytų gan ekstravagantiškai, tačiau svarbiausia juk ne vien mada ar stilius, bet ir šviesos funkcija, todėl galime tik pasidžiaugti, kad gyvename dabartiniais laikais, kada atrodytų mažas šviestuvas gali apšviesti didžiausias patalpas mažiausiomis sąnaudomis.

SENIENOS

Senus daiktus prikelti naujam gyvenimui. Jei šia tendencija labai dažnai naudojamės, tikrai negalvodami apie madas, tuomet namų ar biuro interjere sumaniai galite pritaikyti savo tėvų, senelių, o gal antikvariate ar sendaikčių parduotuvėje įsigytus daiktus. Ir pataikysite tiesiai į dešimtuką!

SENDINTI/SENI VEIDRODŽIAI

Neryškus, padūmavęs, apgaubtas paslapties šydu sendintas veidrodis, kuriame nematysime skaidraus ir ryškaus atspindžio – naujas ir netikėtas elementas interjere. Nepamirškite, kad seno veidrodžio rėmus pakeitus naujais, gal netgi netradiciniais, šis vintažinio stiliaus akcentas, sumaniai įkomponuotas Jūsų erdvėje, taps ne tik madingu, bet ir magišku interjero sprendimu.

TAPETAI IR SIENŲ TAPYBA

Sienų apipavidalinimui interjero dekoratoriai visada turėjo didelį ir platų pasirinkimą. Begalinių raštų, spalvų, įvairių tekstūrų tapetai bei sienų tapyba leidžia namų interjerą „suminkštinti“ ir paįvairinti. Būtent šių metų naujovės suteiks progą išsirinkti dar sodresniais raštais, gamtine tematika ir vaizdo gilumo efektu išsiskiriančią sienų dangą.

AUGALAI

Kai už lango pilka ir niūru, žalia spalva kambaryje gali tapti tikra atgaiva. Augalų spalvų paletė – begalinė. Ta pati žalia turi daugybę atspalvių, o patraukliai išdėlioti augalai interjere jį pagyvins, sukurs kontrastingą aplinką, įlies harmonijos ir ramybės. Tik prisiminkite, kad pernelyg daug kambarinių augalų gali užgožti kitus interjero akcentus ir sukurti ne jaukaus būsto, bet žiemos sodo atmosferą.

MEDIENA

Medis interjere kurį laiką buvo nepelnytai pamirštas. Universalesnę, galinčią puikiai adaptuotis bet kokio stiliaus interjere, medžiagą būtų sunku įsivaizduoti. Natūrali ir ekologiška įvairių spalvų mediena efektyviai naudojama kaip sienų danga, išskirtinio stiliaus bruožu gali tapti mediniai baldai, o patalpai jaukumo ir „šilumos“ suteiksime interjere vietos skyrę mažoms medinėms detalėms.

Šaltinis: www.jaukumokurejai.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis