Vintažas – šio sezono interjero tekstilės lyderis

Ieškote interjero dizaino sprendimų, kurie būtų inovatyvūs ir madingi? Lengviausia interjere pakeisti tekstilę – visas dizainas vėl suskamba naujai ir prisipildo nematytomis spalvomis.

Kartu su Kristina ir Povilu Stroliais, užuolaidų salono „Audrineta“ savininkais, dalinamės naujausiomis tekstilės tendencijomis, šviežiai parvežtomis iš ispaniškosios „Textil Hogar“ parodos.

Prabangą slopinantis vintažas

Lengvas vintažas vis dar neapleidžia lyderio pozicijų įvairiose dizaino srityse ir gyvenimo būdo tendencijose. Ypač madingos vintažu dvelkiančios vestuvės ir sendintos fotografijos, visiškai natūraliai priimame „močiučių laikų“ rūbus ir drąsiai žygiuojame į darbą biure, apsitaisę tokiais drabužiais. Vintažas užkariauja ir tekstilę, labai įmantriu būdu prigesinantis iki šiol privalumu laikytą prabangą.

Kokybiškos, natūralios ir prabangios medžiagos, tokios kaip aksomas, šilkas, kašmyras yra sendinamos specialiomis staklėmis, imituojant seną, „daug patyrusį“ audinį. Net veliūras, iki šiol laikytas prabangos etalonu, trinamas siekiant pakeisti jo pirmykštę išvaizdą. Prabanga tarsi slepiama, bet ypač kokybiškas ir būtinai natūralus audinys išduoda, jog susiduriame su aukštos vertės klasikine tekstile.

Ši tendencija interjero tekstilėje tiesiogiai susišaukia su rūbų mada – Victoria Beckham savo 2017 metų kolekcijoje taip pat naudoja sendintą ir netgi glamžytą prabangų aksomą.

Plisuoti audiniai interjere

Dar viena tendencija, nužengusi iš rūbų mados – plisė juostomis suklostuotas audinys. Tai ypač šventiškai ir dinamiškai atrodanti medžiaga. Plisė galima suklostuoti ne tik medvilnę, šilką, nailoną, bet ir odą bei vilną. Skirtingų audinių ir klosčių derinys interjere sukurs konceptualų, 3D efektu praturtintą interjero potėpį. Ieškant sprendimo, kaip integruoti klostuotą audinį namuose, svarbu į šią užduotį pažvelgti kūrybiškai.

Ryškios spalvos ir geometrija

Geometrija cikliškai atsikartoja rūbų ir interjero tekstilės madoje. Neveltui geometrinių figūrų tobulumu žavimasi jau tūkstančius metų, nuo aukso pjūvio proporcijos atradimo laikų. Šį sezoną taisyklingos ir griežtos figūros pasiduoda ryškiems, iššaukiantiems spalviniams deriniams. Audiniai harmoningai įsilies į natūralumu dvelkiančius ir lakoniškus, „švarių“ erdvių skandinaviško tipo interjerus.

Eklektika – tik drąsiems

Sukurti skoningą eklektiką yra daug pareikalaujantis darbas. Kelių stilių samplaika viename interjere neturi užgožti pirmapradės namų idėjos – pailsėti, atsipalaiduoti ir pajausti ramybę. Eklektika šį sezoną vyrauja net ir audinio vidinėje sandaroje. Natūralumas derinamas su sintetiniais blizgiais audiniais, gėlės – su geometrinėmis formomis. Toks audinys taps uogele ant torto, jeigu visi kiti interjero elementai bus išpildyti tobula derme.

Įžvalgomis dalinosi užuolaidų ir interjero salonas „Audrineta“: www.audrineta.lt

Užsakymo nr.: PT_72336102

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis