Kaip kambaryje išsirinkti vieną akcentinę sieną

Ryškių spalvų bei įmantrių raštų akcentai ypač traukia akį, tačiau per didelis jų kiekis interjere gali atrodyti agresyviai ir neskoningai. Interjero specialistai suteikti unikalumo erdvei siūlo pasitelkus vieną akcentinę sieną. Dekoravimui pasirinkę vieną sieną, turėsite galimybę paprastai ir elegantiškai panaudoti ryškių spalvų dažus arba originalaus dizaino tapetus. Tačiau kaip išsirinkti tinkamiausią sieną kambaryje? Pateikiame penkis patarimus, padėsiančius jums tai padaryti.

1. Traukiantis akį kambario akcentas. Gerai apžiūrėkite pasirinktą erdvę, atkreipkite dėmesį į tai, kas joje labiausiai traukia akį. Galbūt kambaryje yra jaukus židinys, ypatinga apdaila, langai pro kuriuos atsiveria neįtikėtinai žavi panorama? Jei randate tokią akį patraukiančią detalę kambaryje, tai ir gali būti jūsų ieškoma akcentinė siena.

Shutterstock nuotr.

2. Spalvų teorija. Rinkdamiesi akcentinę sieną galite naudotis spalvų teorija. Spalvos turi galią veikti erdvės suvokimą. Pasirinkę šilto atspalvio dažus ar tapetus, turėtumėte žinoti, kad siena padengta šiomis spalvomis (pavyzdžiui: raudona, geltona, oranžine) atrodys esanti arčiau regos taško nei balta siena. Todėl šiltiems atspalviams patariama rinktis tolimiausią arba ilgiausią sieną.

Shutterstock nuotr.

Šalti atspalviai (žalia, mėlyna, violetinė) turi priešingą efektą – jos sieną vizualiai patraukia toliau nuo regos taško. Trumą kambarį vizualiai galite padaryti ilgesniu, arba siaurą kambarį – platesniu, akcentine siena pasirinkę galinę arba šoninę sieną.

Shutterstock nuotr.

3. Natūrali šviesa. Šviesa patenkanti pro langus taip pat gali įtakoti jūsų sprendimą. Svarbu įvertinti kurioje pusėje jūsų pasirinktame kambaryje yra langai ir kokios vizualinės temperatūros šviesa pro juos patenka. Jeigu langai yra rytų arba šiaurės pusėje, pro langus patenkanti šviesa yra šaltesnė. Jeigu langai yra vakarinėje arba pietinėje pusėje – šiltesnė. Su šaltesne šviesa derinkite šiltus atspalvius, o su šiltesne šviesa – šaltus atspalvius.

Shutterstock nuotr.

4. Interjero akcentų balansas.
Kuriant namų interjerą, jūsų tikslas yra sukurti balansą bei harmoniją. Todėl rinkdamiesi akcentinę sieną, atkreipkite dėmesį į kitas dekoro detales, pavyzdžiui: akcentinė siena praras savo išskirtinumą jei bus derinama su daugybe mano kūrinių ar masyviomis, žemę siekiančiomis užuolaidomis.

Shutterstock nuotr.

5. Sprendimo patikrinimas du kartus. Apsvarsčius ir galų gale nusprendus, kuri siena bus tinkamiausia, savo sprendimą patariama pagrįsti bent jau dvejomis priežastimis. Daugiau patarimų rasite dekorama.lt internetiniame puslapyje.

Shutterstock nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis