15 nebrangių namų dekoravimo paslapčių

Organizuokite daiktų saugojimą

Visai nesvarbu, kaip puikiai dekoruoti jūsų namai, organizavimas yra esminis dalykas, kuris atskleis puikų dizainą. Rašomasis stalas, lentynos ir sieninės spintos yra nebrangus būdas paslėpti visą savo mantą nuo akių.


Pasigaminkite galvūgalį

Galvūgalis yra puiki formos ir funkcijos kombinacija. Beje, jį pasigaminti galima iš visų įmanomų medžiagų, įskaitant kietmedį su kaustytais intarpais, apšviestą akrilą ar audiniais aptrauktas plokštes. Sukurkite savo rankomis dramatišką akcentą savo miegamajam. Galvūgaliai įžemina erdvę ir sukuria toną visam dekorui.


Baldams suteikite dvigubą pareigą

Pataupykite pinigus ir užkariaukite mažą erdvę visiems baldams suteikdami dvigubas funkcijas. Pavyzdžiui, pasidarykite ar nusipirkite kušetes su integruota daiktadėže. O štai šiam loftui dizaineriai sukūrė sofas iš dviejų čiužinių, kurie tarnauja kaip sėdėjimo vieta arba vieta svečiams miegoti.


Shutterstock nuotr.


Padalinkite erdves

Didelę erdvę padalinkite sukurdami atskiras zonas. Tam padaryti daug pinigų neprireiks – pakaks pertvaros ar meno kūrinio.


Patobulinkite apšvietimą

Net ir pats fantastiškiausias dizainas netenka prasmės, jeigu negali jo matyti. Kitaip tariant, apšvietimas yra nebrangus, tačiau veiksmingas būdas tamsias urvus primenančias patalpas paversti šiltomis jaukiomis erdvėmis. Senai lempai uždėkite naują gaubtą arba senąjį išpurkškite dažais. O jeigu esate linkę į nuotykius, pakabinkite štai tokius cilindro formos šviestuvus, kurie suteiks jūsų miegamajam romantiškumo.


Shutterstock nuotr.


Patys siūkite

Sutaupysite nemažą sumą, jeigu patys pasisiūsite pagalves, užuolaidas ir patalynę.


Pasidarykite kilimą

Nusipirkite keletą mažų patinkančių kilimėlių ir sudėliokite iš jų vieną didelį kilimą. Arba paklauskite kilimų parduotuvėje, gal jie turi atraižų ir pažiūrėkite, ar iš negalite pasigaminti kažko savo namams.


Suraskite paslėptą storą drobę

Pakeiskite nusibodusias sieninės spintos duris švaria stora drobe – atrodys išties puikiai. Šiame miegamajame senos veidrodinės durys buvo apsuktos, o veidrodžio kita pusė aptraukta stora drobe. Panašius paviršius galima transformuoti ir pasitelkus šiuolaikinius meno kūrinius.


Įdarbinkite lubas

Nepamirškite ir „penktosios sienos“. Išdažykite lubas, pritvirtinkite sijas arba smagią šviesos instaliaciją. Tai puikus ir nebrangus būdas suteikti jūsų kambariui išskirtinumo.


Shutterstock nuotr.


Paieškokite detalių

Nepatingėkite pasiderėti su viešbučio likvidatoriumi, pasiknaisiokite padėvėtų daiktų parduotuvėse ar užsukite į sendaikčių turgelius. Čia galima rasti stulbinančių baldų, tereikia paieškoti ir galite aptikti kaip tik tai, ko reikia jūsų būstui.


Atnaujinkite senus daiktus

Atnaujinkite nudėvėtus baldus: sutaisykite sulūžusius vyrius, perdažykite paviršius ir įmontuokite naują techninę įrangą.


Shutterstock nuotr.


Padalinkite eilinius daiktus

Surenkamus eilinius baldus pakelkite į aukštesnį lygmenį neišleisdami daug pinigų. Spinteles dekoruokite liejiniais ar ornamentais, kad jie atrodytų tarsi šeimos relikvija.


Nebrangiai sukurkite erdvės įspūdį

Žemas lubas priverskite atrodyti aukštesnėmis tiesiog baldus sudėliodami taip, kad gautųsi vertikalios linijos. Taip akis seks linija iki pat lubų. Tą pačią gudrybę galima pritaikyti ir langams – jie atrodys aukštesni, jeigu užuolaidas pakabinsite prie pat lubų.


Shutterstock nuotr.


Palengvinkite užduotį pasirinkdami temą

Kambario projektavimas gali suteikti daug džiaugsmo, tačiau geras dizainas neatsiejamas nuo santūrumo. Jeigu nenorite išleisti didelių sumų, jums gali padėti paprastas patarimas – laikykitės konkrečios temos. Pavyzdžiui, įkvėpimo dekoruojant šią svetainę suteikė jūra.


Venkite didelių prekybos tinklų

Jeigu reikia aksesuarų, neverta keliauti į didelius prekybos tinklus – autentiškų ir prieinamų variantų galima rasti ir mažose parduotuvėlėse.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis