Kokius stebuklus miegamajame sukuria tinkamai parinktas apšvietimas

Miegamasis – tai specifinė namų erdvė. Čia dažniausiai ateiname dienos pabaigoje, pavargę po darbų bei įspūdžių ir tenorime pailsėti. Kartais lovoje vakarus leidžiate su gera knyga rankose, o kartais tiesiog kalbatės ir atsipalaiduojate. Dėl šių priežasčių parinkti tinkamus apšvietimo sprendimus miegamajam nėra paprasta – čia naudojamiems šviestuvams keliami visai kitokie reikalavimai, nei kad kituose kambariuose.

Nusprendus atnaujinti miegamąjį kambarį, apšvietimas tampa vienu iš svarbiausiu prioritetų. Žinoma, visų pirma tenka apgalvoti paprastus klausimus. Pavyzdžiui, kur įrengti jungiklius. Keltis iš šiltų patalų vien tam, kad išjungtumėte šviesą nėra labai malonu, bet taip pat nemalonu įėjus į tamsų miegamąjį apgraibomis eiti link jungiklio, esančio prie lovos. Todėl reikėtų apsvarstyti galimybę įsirengti dviejų jungtukų sistemą – vienas jungtukas įrengiamas prie durų, kitas – prie lovos.

Taip pat miegamajam labai praverčia šviesos intensyvumo reguliatoriai. Tai – labai praktiškas sprendimas miegamajam, suteikiantis galimybę sumažinti šviesos intensyvumą ir kurti jaukią atmosferą. Atminkite, jog šviesos intensyvumą galima reguliuoti tiek specialaus jungiklio pagalba, tiek ir distanciniu pulteliu, jei įsigijote šviestuvą su Wi-Fi palaikymu. Kaip yra patogiau? Gulint šiltoje lovoje, distancinis pultelis nepalyginamai patogesnis, taigi, miegamajame tiktų ne paprasti šviestuvai, o su nuotolinio reguliavimo funkcija.

Nors šie reikalai yra buitiški, bet tik juos išsprendus galima pereiti prie kūrybiškesnės miegamojo apšvietimo projektavimo pusės.

Labai svarbu, kad šviestuvai atitiktų miegamojo interjerą. Taigi, jau šviestuvo projektavimo pradžioje turite aiškiai įsivaizduoti, kokio stiliaus bus miegamasis. Mintyse susikurkite miegamojo interjero viziją ir prie jos pritaikykite šviestuvus. Nepamirškite, kad šis elementas gali kardinaliai pakeisti kambario nuotaiką. Pavyzdžiui, cilindro formos šviestuvas, audiniu dengtu korpusu, kambario interjerui suteiks minkštumo įspūdį.

Tuo tarpu puošnūs, ornamentais išdailinti sietynai miegamajam gali suteikti jaukumo ir prabangos atmosferą. Galima pasukti ir kitais keliais, tačiau svarbiausia nepamiršti derinti apšvietimą prie miegamojo interjero vizijos.

Kokia ta vizija gali būti? Kai kurie žmonės, ypač gyvenantys loftuose, mėgsta industrinį stilių. Tokiu atveju, miegamajam puikiai tiks sunkūs plieno spalvos šviestuvai, pasižymintys paprastomis formomis.

Jei norite savo miegamajame sukurti kaimiško stiliaus interjerą, reikėtų rinktis senoviško, šiurkštesnio stiliaus šviestuvus. Jei ant jų matyti nusidėvėjimo žymės – dar geriau, nes tai suteikia autentiškumo įspūdį.

Šiurkštus stilius patinka ne kiekvienam, bet prie kaimiško stiliaus interjero puikiai tiks ir paprasti spalvoto stiklo pakabinami šviestuvai ar ornamentais puošti sietynai.

O galbūt rinksitės rytietišką minimalizmą? Jei savo miegamąjį tvarkysite įsivaizduodami Azijos žavesį, kambario viduryje reikėtų kabinti balto popieriaus šviestuvą. Arba keletą pavienių šviestuvų, kurie kartu nesudarytų stipraus dizaino elemento įspūdžio.

Norint tobulai pertvarkyti miegamąjį, reikės daug kūrybiškumo ir kantrybės. Funkcionalus apšvietimas miegamajame yra labai svarbus. Juk čia ne tik miegame, bet ir ilsimės, skaitome knygas ir bendraujame. Todėl reikia pasirūpinti ir šviestuvais prie lovos, drabužinės apšvietimu, tačiau čia jau galima naudoti ne tik pakabinamus šviestuvus. Visgi, pakabinamas šviestuvas yra svarbiausias akcentas – jis ne tik puošia miegamąjį, bet ir padeda sukurti ramybės atmosferą.

Kviečiame balsuoti už įdomiausią šviestuvą! Tai padaryti galite ČIA

Balsavimas vyksta iki 2016-11-15. Pagal konkurso nugalėtojų dizaino projektus pagaminti šviestuvai bus pardavinėjami, todėl galėsite ne tik tokį šviestuvą įsigyti ir pasikabinti savo miegamajame, bet ir papildomai užsidirbti: nuo kiekvieno parduoto šviestuvo nugalėtojai visą jų prekybos laiką gaus komisinius.

Užsakymo nr.: PT_72812128

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis