10 būdų, kaip sukurti teigiamą energiją namuose

Sukurti pozityvią energiją namuose kartais gali būti kur kas svarbesnis uždavinys nei atlikti namų ruošos darbus. Teigiama energija prisideda prie bendros sveikatos, gerovės ir geresnės nuotaikos, o svarbiausia, kad tai padaryti visai nesudėtinga. Štai dešimt paprastų būdų, kaip į namus įnešti kuo daugiau pozityvios energijos:

1. Dėmesys natūraliam apšvietimui

Natūrali saulės šviesa stimuliuoja vitamino D, kuris pakelia nuotaiką ir verčia žmones jaustis laimingesniais, gamybą. Be to, saulės spinduliai gali padėti sumažinti depresijos simptomus ir pagerinti savijautą vienišų, blogai besijaučiančių žmonių.

Norint, kad saulės spindulių į kambarį patektų kuo daugiau, įsigykite atviras žaliuzes, atsitraukite užuolaidas. Beje, reguliarus langų valymas taip pat būtinas.

2. Netvarkai – ne!

Netvarka sukelia stresą, o niekas kitas nenaikina teigiamos energijos taip staigiai kaip stresas. Tvarkinga erdvė kuria ramesnę, atviresnę aplinką, be to, paskatina atsikratyti dalykų, kurie jau seniai nebereikalingi.

Įsitikinkite, kad dažniausiai naudojamos vietos, tokios kaip virtuvės stalai, kavos staliukai ir virtuvės spintelės yra švarios. Ne vietoje paliktus daiktus pakeiskite gėlėmis ar nuotraukomis.

3. Puoškite namus vazonais ir gėlėmis

Tai puikus sprendimas, siekiant pagerinti oro kokybę ir pagražinti erdvę. Be to, skintos gėlės pagerina sergančiųjų ar senyvo amžiaus žmonių emocijas ir psichikos būseną.

Pasirinkti lengvos priežiūros reikalaujančius augalus, pavyzdžiui, sukulentus ar paparčius ir pastatykite juos netoliese saulėtų langų. Norėdami sukuri daugiau grožio, pasirinkite augalus, kurie žydi – lelijas ar orchidėjas.

4. Atidarykite langus

Dauguma žmonių žino, kad laiko praleidimas lauke duoda naudos, pavyzdžiui, sumažina nerimą ir normalizuoja kraujo spaudimą. Tačiau išeiti reguliariai į lauką ne visuomet pavyksta, todėl stenkitės kuo dažniau praverti langus ir tokiu būdu įleisti gaivaus oro į namus.

Be to, atviri langai leidžia išgirsti lauko garsus. Nors tai ne visai tas pats, kaip iš tikrųjų būti lauke, tačiau pozityvumo irgi priduoda.

5. Pritaikykite tinkamas spalvas

Pasirinkite spalvą, kurią tikrai mėgstate. Sienų nudažymas atneša naujos gyvybės jūsų erdvei.

6. Pakabinkite paveikslų

Ant sienų kabantys prasmingi meno kūriniai kuria teigiamą energiją namuose. Taip pat pakabinkite mėgstamų iliustracijų, vaikų, draugų ar anūkų piešinių matomose vietose, pavyzdžiui, ant šaldytuvo, svetainės ar miegamojo sienos. Tokie kūriniai primins apie meilę, šviesą ir laimę bei iš karto padės jaustis kur kas geriau.

7. Daugiau gamtos namuose

Jei turite didelį langą, pakabinkite už jo paukščių lesyklą. Tai ypač pravers žmonėms, namie praleidžiantiems daug laiko, nes tai padės mėgautis ir klausytis paukščių gražių dainų.

8. Pridėkite šiek tiek spalvų

Spalvos iš karto gali paversti plotą ryškesniu ir gyvesniu. Meskite keletą ryškių pagalvių ant sofos arba pasirinkite spalvotą apmušalą, antklodę. Kliniškai įrodyta, kad spalva veikia nuotaiką, o gyvos spalvos, tokios kaip žalia, geltona ir raudona, turi tiesioginį teigiamą poveikį nuotaikai.

9. Naudokite kvapus

Daug tyrimų įrodė, kad aromaterapija gali realiai prisidėti prie to, kad žmonės jaustųsi laimingesni. Kuriant teigiamą energiją, verta rinktis eterinį aliejų – levandų, rozmarinų ar mandarino kvapus.

10. Atkreipkite dėmesį į apšvietimą

Kambarys, kuris yra tamsus ir prastai apšviestas, beveik garantuotai vers jaustis nejaukiai ir slegiančiai. Net jei į patalpą nepatenka saulės spindulių, svarbu ją tinkamai apšviesti. Nebijokite kuo daugiau šviesos – įrenkite žibintus ir šviestuvus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis