4 kalėdinių papuošimų idėjos, kurios jums beveik nieko nekainuos

Puošiant namus Kalėdoms susiduriame su daugybe neplanuotų problemų. Tačiau vietoj didelio galvos skausmo, galime pasitelkti paprastą sprendimo būdą – apsidairyti po namus ir panaudoti seniai pamirštus daiktus, kurie šiuo laikotarpiu gali suskambėti originaliai bei šventiškai.

Paprastumo sugrįžimas

Vilniuje, TIKKURILA mokymų centre vykusiuose mokymuose interjero dizainerė Rūta Jankūnienė pabrėžė, kad dabar sugrįžta tai, kad primiršta. Visų pirma, nepamirškite pasveikinti savo artimiausiųjų. Tam tikrai pasitarnaus atvirlaiškis ar laiškas, kuris gali būti dekoruotas senais, vintažiniais motyvais.

DELFI / Andrius Ufartas

Netgi viena garsiausių kalėdinių parodų „Christmasworld“ siūlo prisiminti gamtą, jos motyvus. Tad namuose siūloma sukurti bent mažytę natūralumo oazę. Tam galite pasitelkti samanas su dėžėmis, pelėdas, briedžius, medžio fanerą, žalią, oranžinę, rudą spalvas. Tačiau tai nereiškia, kad jūsų namuose negali būti kitokių sprendimų.

Šiemet dizaineriai siūlo rinktis nebijoti ekperimentuoti ir rinktis tai, kas yra artimiausia jums. Taigi galite varijuoti ir tarp ryškių spalvų, ir tamsesnių atspalvių (netgi ir juodos!), ir, žinoma, pasitelkti metalą, plastiką ar stiklą įvairiausiomis formomis. Svarbiausia – jausti, kad tai yra jums artima.

Visgi interjero dizainerė R. Jankūnienė pabrėžia, kad stebuklas slypi paprastume – tereikia nebijoti ir pasitelkti fantaziją. Juk dekoratyvines rogutes ar angeliuką galima sukurti iš ledų pagaliukų; snaiges, Advento vainiką, kareivėlius – iš skalbinių smeigtukų; Kalėdų senelį – iš cinamono lazdelių, eglę – net iš euro palečių. Tokių gudrybių pramoksite ir šiame straipsnyje – interjero dizainerė paruošė net 4 lengvai ir greitai įgyvendinamas kalėdinio dekoravimo idėjas.

1. „Apsnigti“ kankorėžiai

Reikės: kankorėžių; perlamutrinių TIKKURILA dažų „Taika“; virvelių arba sąvaržėlių.

DELFI / Andrius Ufartas

Procesas: pasiimti pasirinktą kankorėžį ir švelniai braukti teptuku – taip susikurs įspūdis, kad kankorėžis yra apsnigtas. Galite nudažyti tik vieną pusę – tai suteiks natūralumo.

DELFI / Andrius Ufartas

Tokiu atveju galite rinktis baltą spalvą, tačiau jei norite įnešti prabangumo akcentų, nebijokite ir sidabrinių ar auksinių atspalvių. Baigus dažyti, nepamirškite kankorėžio pritvirtinti prie virvelės ar išlankstytos sąvaržėlės, tačiau galite ir tiesiog sudėti į peršviečiamą indą.

DELFI / Andrius Ufartas

2. Kalėdiniai papuošimai iš faneros

Reikės: įvairių formelių iš faneros (pačiūžos, kojinės, meduolis, pasagos ir pan.); TIKKURILA grunto „Otex Akva“; TIKKURILA perlamutrinių dažų „Taika“, lazūros su žėručio efektu „Taika Stardust“ arba tamsoje šviečiančių dažų „Taika Glow“; VIVACOLOR norimų spalvų „Special Furniture Akva“ dažų; virvelių.

DELFI / Andrius Ufartas

DELFI / Andrius Ufartas

Procesas: formeles dažais denkite voleliu ar teptuku, nepamirškite užsidėti pirštinių. Stenkitės nenaudoti per daug dažų, nes tuomet paviršius bus nelygus, o storesnis dažų sluoksnis ir ilgiau džius. Jei norite, kad kalėdinis papuošimas intensyviai šviestų, prieš dažant TIKKURILA dažais „Taika Glow“, padengti pasirinktą simbolį gruntu – tai pagerins sukibimą.

DELFI / Andrius Ufartas

DELFI / Andrius Ufartas


3. Eglutės iš šiaudinių kūgių dažymas

Reikės: eglės iš šiaudinių kūgių; VIVACOLOR baltos spalvos „Special Furniture Akva“ dažų; lempučių, kalėdinių dekoracijų.

DELFI / Andrius Ufartas

DELFI / Andrius Ufartas

Procesas: eglutę dažykite įvardytais dažais, tačiau neskubėkite puošti – leiskite jai išdžiūti, o vėliau galite dekoruoti ir papuošimais iš faneros, ir girliandomis – rezultatas jus tikrai maloniai nustebins.

4. Mediniai nykštukai

Reikės: nugludintų pagaliukų; VIVACOLOR baltų, raudonų, juodų „Special Furniture Akva“ dažų; languoto šaliko, vazos.

DELFI / Andrius Ufartas

Procesas: pagaliukus dažykite kaip nykštukus: raudona spalva – kepurėlei; juoda – akis; balta – barzdą. Taip pat nepamirškite – šaliko, juk nenorite, kad jūsų nykštukas sušaltų? Šias dekoracijas galite laikyti vazose, smeigti į žemę, papuošti šventinį stalą ar net susmeigti į žemę namo kieme.

Svarbu: visi tekste minimi dažai yra pagaminti vandens pagrindu. Dėl to jie beveik neturi kvapo ir lengvai nusiplauna nuo rankų. Įkvėpimo puošiant namus!

TIKKURILA nuolat organizuoja įvairius mokymus, į juos registruotis galite ČIA, o daugiau idėjų šventiniam dekoravimui rasite ČIA

Užsakymo nr.: PT_73104076

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis