Kaip turi atrodyti modernus, patogus ir inovatyvus viešbučio kambarys

Žurnalo „Structum“ konkursas „INOVATYVUS VIEŠBUČIO KAMBARYS“ įgauna pagreitį: pirmojo konkurso etapo dalyviai jau pateikė savo inovatyvaus viešbučio kambario su vonia vizualizacijas.

Keliaujantys arba atitolti nuo kasdienybės norintys žmonės viešbučio kambarį mato ne tik kaip vietą pernakvoti, bet ir kaip ramybės bei komforto oazę. Tai gyvenamoji ir kartu atsipalaiduoti leidžianti erdvė, kurioje laikinas gyventojas nori pasijusti kaip namuose arba, atvirkščiai, – sužadinti naujus pojūčius ir emocijas neįprastoje erdvėje.

Viešbučio kambarys su vonia privalo jungti į vieną bendrą erdvę estetiką, inovatyvumą, patogumą bei kokybiškai praleistą atokvėpiui arba darbui skirtą laiką.

Žurnalo „Structum“ konkursas „INOVATYVUS VIEŠBUČIO KAMBARYS“ įgauna pagreitį: pirmojo konkurso etapo dalyviai jau pateikė savo inovatyvaus viešbučio kambario su vonia vizualizacijas.

Kovo mėnesio etape dalyvavę interjero dizaineriai pristato originaliai grafiškai pateiktas idėjas ir kambario dizaino koncepcijos bei techninių sprendimų aprašymus. Visi darbai stebina išmaniaisiais inžineriniais sprendimais, pasirinktų medžiagų kokybe ir maloniomis akiai spalvų paletėmis.

Studentus ir profesionalus, norinčius sudalyvauti kituose konkurso etapuose, kviečiame registruotis el. paštu aureja@structum.lt. Daugiau informacijos www.structum.lt.

Organizatorių nuotr.

Veronika Olšauskaitė, interjero dizainerė

Organizatorių nuotr.

„Krioklys" – jaunavedžių apartamentai keturių žvaigždučių viešbutyje. Pavadinimas ir interjero tema inspiruoti „ISLA Fascino Italiano" plytelių kolekcijos „Waterfall" bei įspūdingos GROHE SPA sistemos „Rainshower® F-Series 40" AquaSymphony". Šis viešbučio kambarys tarsi neturi ribų ir pertvarų – visos funkcinės zonos susisiekia ir papildo viena kitą, patalpa sukurta būti dviese ir visuomet matyti vienas kitą... Dauguma paviršių primena krintančio ir besiliejančio vandens sroves. Naudojami pilkšvi bei rusvi atspalviai, pažymėti žaliais akcentais.

Prieškambario zonoje įrengta patogi drabužinė, vieta bagažui, didelis veidrodis.

Poilsio zona sujungta su valgomojo zona.

Miegamojo ir atsipalaidavimo zonoje telpa dviejų metrų pločio lova.

Vonios / SPA zona atskirta dekoratyvine augaline pertvara. Atskirai įrengtas tualetas ir dušas. Atsipalaidavimo zona įrengta terasoje.

Sukurta lengvai reguliuojama SMART apšvietimo sistema, vandens procedūrų ir sanitarinėje zonoje įrengtos šildomosios grindys. Apartamentuose įrengta rekuperacinė vėdinimo sistema.

Organizatorių nuotr.

Medžiagos ir įranga

LAUFEN santechnikos įrenginių dizaino linija „Ilbagnoalessi One" pasirinkta dėl išskirtinių plastiškų formų, primenančių akmenis krioklio dugne (dubeninis praustuvas, pastatomas bidė su perlajos sistema „Clou", praustuvas su nuotako ir perlajos vožtuvu „Clou", dalinai įleidžiamo modelio vonia su puse dengiančiosios sienelės, sanitarinis akrilas, pastatomas unitazas be bakelio su stačiu nubėgimu, universaliu nuotaku).

Unitazo ir bidė potinkinės sistemos „TECElux 400" su TECE vandens bakeliu ir dviejų lygių vandens nuleidimo technologija, rankiniu būdu reguliuojamu aukščiu ir oro filtravimo sistema „Ceramic-Air". Vandens nuleidimas įjungiamas tik elektroniniu būdu („sen-Touch"), ši sistema pasirinkta dėl universalumo ir patogumo (TECE BALTIKUM).

Maišytuvai iš GROHE linijos „Essence New" pasirinkti dėl išskirtinių, plastiškų, gamtiškų formų.

GROHE dušo sistema „Vitalio Start System 160" ir SPA sistema „Rainshower® F-Series 40" AquaSymphony" pasirinktos dėl daugiafunkciškumo (vandens užuolaida, krioklio efektas, lietaus efektas, įvairios purškimo galvutės SPA sistemoje) bei estetinio grožio.

Vonios zonos apdaila – iš VAINETA IR PARTNERIAI tiekiamų plytelių asortimento: „ISLA Fascino Italiano" plytelių kolekcija „Waterfall" (linija JOG).

Grindys gyvenamoje zonoje – kiliminė danga „Circles in motion 17021-a01-1", tiekiama MK SERVICES, pasirinkta dėl kokybės, universalumo bei ypatingo rašto, primenančio krioklio sroves. Taip pat pasirinkta šios įmonės smulkioji tekstilė viešbučiams – rankšluosčiai ir pan.

Miegamojo baldai iš baldų plokštės „Pfleiderer R4414", ąžuolas, vyšninis, pasirinkta dėl ypatingos tekstūros ir spalvos.

Tekstilė – iš AUDRINETA, naktinės užuolaidos IFI 13-1220-02, audinys pasirinktas dėl faktūros, primenančios krioklio sroveles, bei spalvos. Dieninės užuolaidos IFI 20-1737-01, pasirinktos dėl gero šviesos pralaidumo ir tinkamo permatomumo.

Jungikliai ir apartamentų valdymo SMART sistema iš JUNG: jungikliai, „FD-design" linijos elektros lizdai pasirinkti dėl itin plokščios konstrukcijos. Taip sukuriamas dermės ir lengvumo įspūdis. „FD-design" aliuminio jungikliai pasirinkti dėl spalvinės bei faktūrinės atitikties interjero koncepcijai. Universalus patalpos įrangos funkcijų valdiklis su žiniatinklio galimybėmis Smart Control IP kaip internetinis klientas gali valdyti KNX sistemą.

Vėdinimo sistema – iš NIT. Rekuperatoriai „Dantherm Air Handling" su priešpriešinių srautų šilumokaičiais HC – geriausias energijos taupymo sprendimas bet kurioje vietoje.

Pasirinkta dėl palankaus vartotojui montavimo su oro srauto reguliavimu, drėgmės jutiklio, nuotolinio valdymo.

SPA/WC zonoje įrengtas grindinis šildymas pasirinktas iš COMFORT HEAT. CTAE-200 – dviejų laidininkų 200 W/m2 galios šildymo kabelių kilimėlis su papildomu aliuminio folijos ekranu (su atmintimi), lengvai prisiklijuojantis prie betoninio pagrindo. Skirtas šildomosioms grindims įrengti voniose ir patalpose, kuriose laisvas šildomas grindų plotas lieka mažas.

Apartamentų įėjimo durys „Viljandi". Priešgaisrinės ir garsui nepralaidžios durys EI30/Rw42 dB, pasirinktos dėl gerų triukšmo nepralaidumo savybių ir gero atsparumo gaisrams (VAUKSA).

Apšvietimas – ENERGY GREEN sistemos. Šviesolaidiniai šviestuvai „Aquila" – masyvus šviesolaidinis šviestuvas su rankų darbo gamybos stiklo lašais, tad kiekvienas jų yra išskirtinis ir kitoks. Pasirinkti dėl grožio, unikalumo bei atitikties dizaino koncepcijai. Taip pat gipso kartono lubose įrengtos įleidžiamos LED plokštės „Aslidia" bei perimetrinis apšvietimas – lanksti 25 W/m LED juosta.

Dušo patalpa – BALTIJOS BRASTA. Berėmių dušo kabinų kolekcija „Be ribų" – stiklo sienelių ir chromuotų laikiklių derinys. Pasirinkta dėl išskirtinių tvirtinimo technologijų. Modelis „Liepa" tiko dėl visiškai atsidaromų abiejų durų, lengvumo, skaidrumo pojūčio, sukuriamo berėmės konstrukcijos.

Vaiva Barbaravičiūtė, interjero dizainerė

Organizatorių nuotr.

Projektuojamas penkių žvaigždučių viešbučio kambarys. Esama stačiakampio formos patalpa padiktavo kambario funkcinį išdėstymą. Žinoma, siekta ne tik patogiai ir ergonomiškai išspręsti šią užduotį, bet norėta ir estetikos bei modernios prabangos pojūčio. Svečių patogumui ir maksimaliam komfortui įrengtas didelis vonios kambarys su šildomosiomis grindimis, atskiru dušu, vonia ir drabužine. Iš vonios kambario atsiveria vaizdas į miegamąjį, tačiau norint privatumo įrengtos užuolaidos. Miegamasis – erdvus, su terasa. Interjere vyrauja pilki tonai, betono imitacija, erdvėms suteikti jaukumo, pasitelkiama natūralaus medžio tekstūra bei minkšti audiniai. Dominuojančios tamsios spalvos neužgožia natūralių tekstūrų, atvirkščiai – jas išryškina.

Organizatorių nuotr.

Viešbučio kambario interjero įrangos ir apdailos sprendimai

COMFORT HEAT produkcija. CTAE-160 kilimėlis pasirinktas dėl itin paprasto montavimo ir šilumos paskirstymo per visą plotą, taip pat šis kilimėlis naudojamas ir veidrodžiui šildyti. C511T programuojamas termostatas.

„TROX Type VSD35-3-AZ“ plyšiniai difuzoriai iš NIT orui tiekti bei jo cirkuliavimui visoje patalpoje užtikrinti, išsiskiriantys tyliu veikimu bei individualiu valdymu.

ENERGY GREEN lubiniai LED šviestuvai „Sopadia“ – pagrindinis apšvietimas, taip pat jam pritaikytas technologijos „Human Centric Lighting“ valdymas, itin prisitaikantis prie natūralaus žmogaus dienos ritmo, LED šviestuvas veidrodžiui „Neptune“, LED juostelė, naudojama voniai bei drabužių kabykloms apšviesti.

GROHE šiuolaikiško dizaino santechnika. Termostatinė dušo sistema „Grohe Euphoria XXL“. Jos ypač plati dušo galva patogiai ir vienodai išsklaido vandens srovę. Modernaus dizaino, griežtų linijų keturių dalių vonios maišytuvas „Lineare“, montuojamas į vonios kraštą, puikiai dera prie interjero. Taip pat iš tos pačios kolekcijos renkamas sieninis maišytuvas su potinkine dalimi praustuvei ir bidė maišytuvas. Patogiai reguliuojama srovė.

Organizatorių nuotr.

LAUFEN keramikos gaminiai – iš unikalaus dizaino kolekcijos „Kartell“: vonia, praustuvė, unitazas ir bidė. Griežta šios kolekcijos geometrija puikiai įsilieja į bendrą vonios kambario interjerą ir dera su betono tekstūros plytelėmis. Šiai kolekcijai pritaikyta ypač mechaniškai atspari medžiaga „SaphirKeramik“ leidžia įvairias netradicines formos galimybes.

Pasirenkamas WC terminalo modulis „TECElux 400“ iš TECE BALTIKUM, kuriame netgi įdiegta oro filtravimo sistema, taip pat naudojama minimalistinio dizaino nuleidimo plokštelė „TECElux Mini“, valdoma neprisiliečiant ar lengvai paliečiant mygtuką. Ji paslepia vandens bakelį, vandens ir elektros jungtis. Dušo zonai parenkami dušo latakai „TECE drainline“, montuojami pačiame kraštelyje ir sukuriantys vientisumo įvaizdį. Jie beveik nematomi ir išsiskiria kokybe.

JUNG elektros lizdai ir jungikliai LS 990, balti. Šiems lizdams būdinga ne tik kokybė, bet ir moderni elegancija. Siauras rėmelis ir minimalistinė išvaizda puikiai dera su pasirinkta interjero koncepcija.
Kambario grindims naudojama kiliminė danga „Circles in motion 17023-A01“ iš MK SERVICES. Tai puikios kokybės, atlaikanti trintį ir ilgalaikė danga.

Organizatorių nuotr.

Plytelės vonios kambaryje – iš VAINETA IR PARTNERIAI asortimento. Tai neslidžios, modernaus dizaino „Casalgrande Padana Granitoker Cemento“, „Cemento Rasato Grigio“ bei „Cemento Mosaico“.

Išorinės „Viljandi“ durys EI30/Rw – iš VAUKSOS. Jos yra priešgaisrinės, nepraleidžia garso iki 42 dB.

Naudojamos PFLEIDERER kokybiškos laminuotos medienos drožlių plokštės baldams bei dekorui: ąžuolas „Vindsor R 3201“ ir „Lava U 1211“.

Dušo durys „Ana Plius“ pasirinktos iš BALTIJOS BRASTOS. Jos išsiskiria ne tik moderniu dizainu, bet ir lengva priežiūra bei sandarumu.

Organizatorių nuotr.

Dieninių užuolaidų „Blackout“ tekstūra primena natūralaus lino. Jų audinys visiškai nepraleidžia dienos šviesos, yra nedegus, minimalaus lygaus rašto, elegantiškas ir lengvai krintantis. Itin tyli bei patogi užuolaidų bėgelių sistema, valdoma nuotoliniu pulteliu, ir kiti tekstilės gaminiai renkami iš AUDRINETOS.

Rimantas Špokas, dizaineris, dizaino studija „Rimartus"

Organizatorių nuotr.

Penkių žvaigždučių viešbučio numerio koncepcija universali ir orientuota į svečią. Skirtingų kultūrų, pomėgių, potyrių ir suvokimo žmonės viešbučio kambaryje turi jaustis jaukiai, saugiai ir patogiai. Stilistinis sprendimas – šiuolaikiška švari erdvė, neperkrauta dekoru, be akį rėžiančių detalių, bet ne asketiška, prabangi, šilta ir jauki.

Betono lubos, stiklo vitrina – šiuolaikinės architektūros elementai ir fonas, kuriame išryškėja jaukios sienų, baldų medienos ir audinių tekstūros, kuriančios jaukumo ir šilumos įspūdį. Natūralumą ir prabangą simbolizuoja balto marmuro ir stabilizuotų samanų sieniniai akcentai, sustiprinti paslėptu apšvietimu, kuris keičia intensyvumą, spektrą ir kartu bendrą įspūdį pagal dienos režimą. Atskiri dizaino elementai – baldų linijos, lubų ir sienų detalės – sujungiami į vientisus tūrius. Taip siekiama išgauti erdvumo, tėkmės įspūdį. Tekstūros ir spalviniai deriniai ramūs, natūralių žemiškų atspalvių.

Organizatorių nuotr.

Vonios kambaryje svarbų vaidmenį atlieka dirbtinis apšvietimas – juo kuriami vizualiniai erdvės efektai, paryškinamos malonios tekstūros.

PARINKTYS PAGAL TIEKĖJĄ

AUDRINETA. Užuolaidos: dieninės – lengvo šilkinio audinio, praleidžia šviesą (audinys FR Thelma 12); naktinės – nepraleidžia šviesos, natūralų pluoštą imituojantis sintetinis audinys, atsparesnis dėvėjimuisi, lengviau prižiūrimas (Gentle Interieur 01), į lubas tvirtinamas bėgelis. Elektrinis užuolaidų valdymas (technologija „Touch impulse").

BALTIJOS BRASTA. Dušo durys „Greta", skaidrus stiklas, danga „Greiti lašai", užtikrinanti gerą vandens nubėgimą nuo stiklo ir lengvesnę priežiūrą.

COMFORT HEAT. Elektra šildomos vonios grindys, programuojamas termostatas CTAE160 – tai sprendimas, užtikrinantis maksimalų komfortą. Vonios grindys gali būti pašildytos iki norimos temperatūros norimu laiku. Galimybė valdyti mobiliuoju įrenginiu.

ENERGY GREEN. Visas apšvietimas LED technologija, programuojamas valdymas. Tai taupu, patogu ir efektyvu. Bendras apšvietimas pagal koncepciją „Human Centric Lighting", kintamo intensyvumo ir spektro, atsižvelgiant į dienos režimą ir natūralų žmogaus bioritmą. Akcentinis paslėptas apšvietimas nišose. Lubiniai įleidžiami priglaistomi LED profiliai „Klus Design" garantuoja minimalią intervenciją į švarų interjerą, išlaiko aiškų linijų ritmą. Vonios patalpoje naudojami hermetizuoti LED apšvietimo moduliai.

Organizatorių nuotr.

GROHE. Vandens maišytuvai, serija „Allure", potinkinis sieninis maišytuvas praustuvui, potinkinė dušo sistema, įleidžiamas vonios maišytuvas. Šiuolaikinio dizaino, patogaus valdymo ir aukštos kokybės santechnikos prietaisai būtini aukščiausiam komfortui vonios kambaryje.

JUNG. Integruota valdymo sistema – kambarį suaktyvinantis kortelių skaitytuvas, kambario termostatu valdoma šviesa, temperatūra, ventiliavimo sistema, prie lovos: TV, radijo, garso sistemos, šviesos valdymas, funkcija „miegoti". Jungtukai, elektros lizdai – iš nepriekaištingo dizaino serijos „Flat design Anthracite Dark". Tai galimybė lanksčiai projektuoti elektros instaliacijos valdymą, į vieną jungtuko rėmelį įdėti daug valdymo mygtukų. Gali būti numatyta kambarių rezervavimo sistema FIDELIO-OPERA. Galimybė įdiegti viso kambario valdymo sąsają su svečio mobiliuoju įrenginiu.

LAUFEN. Pasirinkti solidaus ir elegantiško dizaino gaminiai: dušo padėklas iš serijos „Solutions", 180 x 90 cm, dubeninis praustuvas iš serijos „Living", vonia iš serijos „Pro", 170 x 80 cm, potinkiniai pakabinami klozetas ir bidė iš serijos „Kartell".

MK SERVICES. Kambaryje ir prieškambaryje – PVC grindų danga „Metal Stone Day". Jai būdingas atsparumas dėvėjimuisi, lengva priežiūra, atsparumas drėgmei.

Organizatorių nuotr.

NIT. Kambaryje prie lango numatomi plyšiniai oro tiekimo difuzoriai lubose „Trox technik", išlaikantys linijų ritmą ir lubų vientisumą, vonioje ir prieškambaryje – apvalūs lubiniai oro ištraukimo difuzoriai. Fankoilas ir ortakiai įmontuojami po lubomis, numatoma prieškambario zonoje.

PFLEIDERER. Baldai, sienų dekoras – pasirinkta švelnaus atspalvio ir natūralios tekstūros medienos imitacijos baldinė plokštė „Pfleiderer R30109 (R5870) Palermo nut light".

TECE BALTIKUM. Potinkinis klozeto rėmas „TECE Profil", jutiklinis vandens nuleidimo mygtukas „TECE Lux Mini" garantuoja sklandų ir tikslų vandens nuleidimo mechanizmo darbą, dušo latakas „TECE Drain Line" užtikrina gerą vandens nubėgimą duše.

Organizatorių nuotr.

VAINETA IR PARTNERIAI. Vonios kambario sienų ir grindų danga – iš plytelių kolekcijos „Ceramichelea Cliffstone White Dover". Serijai būdinga švelni akmenį ir cementą primenanti tekstūra ir spalva. Skirtingi formatai sukuria dinamiką, pagyvina sienas.

VAUKSA. Vidaus durys – „Viljandi E02" (Rw 42 dB), spyna – „Abloy", užrakto valdymas su kortele, durų apdaila – laminatas, priderintas prie baldų ir sienų medžiagų.

Anna Drutel, interjero dizainerė

Organizatorių nuotr.

Pateikto keturių žvaigždučių viešbučio dviviečio kambario koncepcija – erdvė, skirta ne tik atsipalaiduoti ir pailsėti, bet ir emocijoms pažadinti. Monochrominiame interjere akcentuojamos paprastos formos, baldų funkcionalumas, jaukių apdailos medžiagų faktūrų dermė, ramios spalvos su ryškesniais akcentais. Asimetrinės formos lova, du skirtingos formos šviestuvai virš naktinės spintelės, sienų apdaila, nepastebimai pereinanti į neįprastos formos korpusinius baldus, sukuria unikalų vientisą interjerą, kuriame dominuoja šiltų žemės spalvų paletė. Lengvo žaismingumo kambariui suteikia ryškių spalvų fotelis ir kelios interjero smulkmenos.

Organizatorių nuotr.

Vonios kambarys atskirtas slankiosiomis stiklo durelėmis, leidžiančiomis pagal poreikį turėti arba vientisą erdvę, arba jaukų vonios kambarį.

Organizatorių nuotr.

Apdailos medžiagų pasirinkimas

Dviviečio kambario interjerui parinktos išskirtinės kokybės apdailos ir dekoro medžiagos: kiliminė danga iš gamintojo HEALTHY HOME BY BEAULIEU (tiekėjas MK SERVICES). Ši kiliminė danga suteikia kambariui komforto ir jaukumo daugiau nei bet kuri kita grindų danga. Ji padidina šilumos ir garso izoliaciją, sumažina slydimų ir susižalojimų tikimybę, nesukelia alergijos. Korpusiniai baldai pagaminti iš PFLEIDERER plokštės, kurios medžio tekstūra ir spalva pabrėžia ir išryškina įdomią sienos apdailos faktūrą bei nestandartinės formos spintą. Lovos apmušalai ir užuolaidos audiniai – iš gamintojo FROCA kolekcijų „Mustang" ir „Varese" (tiekėjas AUDRINETA). Pasirinkti audiniai pritaikyti viešajam sektoriui, atitinka visus reikalavimus, yra lengvai prižiūrimi ir plaunami, tačiau atrodo itin estetiškai ir sukuria jaukią, patogią aplinką poilsiui.

Organizatorių nuotr.

Durų modelis „Viljandi" – lakoniško dizaino, tačiau atitinka pasirinktos žvaigždučių kategorijos standartus: atsparus drėgmei, puikiai izoliuoja garsą (tiekėjas VAUKSA).

Interjere atsisakyta įprastų apšvietimo sprendimų, tačiau LED juosta (tiekėjas ENERGY GREEN) įrengta per visą patalpų perimetrą. Paslėptas LED apšvietimas lubose skirtas jaukiai atmosferai kambaryje sukurti ir sienų apdailos tekstūrai akcentuoti. Jis suteikia lengvumo, optiškai paaukština lubas. Šviesos intensyvumą galima reguliuoti ypatingos kokybės jungikliais JUNG (tiekėjas JUNG VILNIUS, serija „A plus"), kurių įvairovė leidžia įgyvendinti bet kurį techninį sprendimą.

Organizatorių nuotr.

Skiriu ypatingą dėmesį vonios kambario apdailos medžiagoms: sienų ir grindų plytelės – iš salono VAINETA IR PARTNERIAI (gamintojas SALONI, kolekcija „Sunset", matmenys 40 x 120). Beveik baltos iki pat lubų suklijuotos pailgos plyteles su įdomia faktūra pagyvina erdvę, suteikia jai išskirtinumo.

Organizatorių nuotr.

Įrangos parinkimas

Viešbučiui įrengti būtina atsakingai pasirinkti įvairios įrangos gamintojus bei tiekėjus. Modernūs, patikimi gaminiai ir sprendimai – raktas į sėkmingai išpildytą projektą. Todėl buvo pasirinkti tie gamintojai, kurie skiria ypatingą dėmesį inovacijoms, efektyvumui, patogumui bei estetikai. Kambario ir vonios grindinio šildymo įranga – iš COMFORT HEAT – įmonės,

sėkmingai kuriančios ilgalaikes, lengvai montuojamas elektrinio šildymo sistemas. Vėdinimo sistema suprojektuota pritaikant NIT siūlomą įrangą, kuri, veikdama energiškai efektyviai, taupiai, tyliai ir saugodama aplinką, užtikrina sveiką ir komfortišką patalpų mikroklimatą.

Organizatorių nuotr.

Ypatingam interjerui reikia stilingų daiktų, todėl santechniką rinkau iš patikimo, ypatingu dizainu išsiskiriančio gamintojo LAUFEN. Praustuvui iš serijos „Clou" būdingas lakoniškumas ir aptakios formos, vonia „Ino", įkomponuota šiek tiek neįprastai, sukuria išskirtinį vaizdą. Dušo erdvė atskirta beveik nepastebima stiklo sienele (tiekėjas BALTIJOS BRASTA). Vonios kambaryje svarbu ne tik grožis ir emocijos, bet ir kokybė, todėl potinkines sistemas rinkausi iš tiekėjo TECE BALTIKUM. To paties gamintojo yra ir nuleidimo plokštelė „TECEloop", ir pailgas dušo latakas „TECEdrainline ORGANIC".

Organizatorių nuotr.

Praustuvo maišytuvas, dušas ir vonios maišytuvas – iš vieno geriausių ir patikimiausių Europos gamintojų GROHE. Tobulas lakoniškas dizainas, ypatingas padengimas chromu „StarLight®", dėl kurio paviršius spindės ilgus metus, bus atsparesnis įbrėžimams bei blukimui, patogus valdymas – tai, ko reikia patogiam gyvenimui.

Agata Žukauskienė, interjero dizainerė

Organizatorių nuotr.

Interjero stilistika subtiliai prašmatni, elegantiška. Spalvinis sprendimas pasirinktas atsižvelgiant į siekį sukurti šiltą ir kartu solidų interjerą. Patalpos suplanuotos netradiciškai, todėl kambarys tampa ryškesnis, jo funkcinis zonavimas – patogesnis. Kambario viduryje – miego zona, svarbiausia viešbučio kambario sritis. Pakabinamaisiais šviestuvais nuo kambario visumos atskirta poilsio zona. Iš dalies atskirta darbo vieta suteikia galimybę geriau susikaupti, neatsiribojant nuo bendros erdvės. Visas kambarys tolygiai apšviestas dienos šviesos.

Organizatorių nuotr.

Šiame moderniame interjere pritaikyti trys gamtos elementai – medis, akmuo ir metalas. Stambios plokštumos dekoruotos tamsiai ruda spalva. Dvi kambario sienos dengtos medžio lukštu. Vonios kambario durys („Viljandi" lygios vidaus durys) dengtos tokia pat tamsiai alyvuoto medžio lukšto apdaila, stakta nematoma, o apvadų visai nėra. Tokios durys susilieja su siena ir nesudaro atskiro interjero elemento (VAUKSA). Akmuo interjere – sienelė su integruotais jungikliais, stalų ir staliukų stalviršiai. Šiems sprendimams panaudotos gamintojo PFLEIDERER MDP plokštės, dengtos laminatu (dekoras „Carrara Marble"). Balta spalva pasirinkta pagrindiniam struktūriniam kambario elementui – lentelių dekorui aplink lovą. Juo siekiama sukurti formų ir šešėlių žaismą. Linijų temą tęsia įvairūs linijiniai grafito spalvos elementai – šviestuvų takeliai, spintos durų rėmai, grindjuostės, taip pat langų rėmai. Kita apdailos elementų dalis – chromuoti elementai. Šios blizgančios detalės suteikia lengvumo ir užbaigia prabangų įvaizdį. Kontrastui sumažinti buvo įvesta papildoma smėlinė spalva. Naktinėms užuolaidoms parinkta lengva, gražiai krentanti medžiaga (AUDRINETA, „Kamerhog", „Inventi"). Dėl jos švelnaus blizgesio užuolaidos atrodo subtiliai prabangios.

Organizatorių nuotr.

Viso kambario grindys išklotos PVC danga, kuriai būdingas atsparumas nusidėvėjimui, lengva priežiūra, be to, ji nebijo drėgmės (MK SERVICES, „Cloudy Oak").

Prieškambaryje linijų tema pratęsiama pagrindiniam apšvietimui sukurti pritaikant įleidžiamus LED profilius (ENERGY GREEN, aliumininis LED profilis „Lokom"). Lengvam kvėpavimui užtikrinti lubose sumontuota vėdinimo sistema (NIT, „Aermec" fankoilas). Oras pasiekia kambarį per baltos spalvos minimalistinio dizaino groteles, kurios lengvai įsilieja į bendrą kambario stilistiką (NIT, „Aermec X-Grille Basic").

Pravėrus vonios kambario duris, akis traukia siena, dekoruota subtilaus geometrinio rašto plytelėmis, kitos sienos – baltos (VAINETA IR PARTNERIAI, „Lea Ceramiche Slimtech", „Naive Blue" ir „Absolute Total White"). Baltos ir žydros spalvų derinys vonioje puikiai tinka – kambarys atrodo erdvesnis ir tarsi dvelkia švara. Gamintojo LAUFEN serijos „Kartell" gaminiai (praustuvas, klozetas, kėdutė, pakabinamieji šviestuvai) labai dera prie šio interjero dėl išgrynintų geometrinių formų ir kompaktiško dizaino. Kompozicijai užbaigti pasirinkti tradicinio dizaino praustuvo maišytuvas ir subtilūs vonios aksesuarai (GROHE, „Atrio" ir „Essentials Cube"). Kadangi dušo kabina įkombinuota tiesiai priešais įėjimą, buvo parinkta apvali forma (BALTIJOS BRASTA, „Alma"). Pasirinktas modelis su dvejomis durimis – įėjimo angos plotis lieka toks pat didelis, kaip ir modelių su vienomis durimis, bet erdvėje užima mažiau vietos. Nuo sienos patraukta durų varstymo ašis leidžia, neblokuojant dušo kabinos durų, prie pat jos ant sienos pakabinti rankšluosčius.

Organizatorių nuotr.

Svečių komfortui užtikrinti vonios kambaryje įrengtas grindinis šildymas, kurio nustatymai valdomi termostatu. Išmanusis termostatas (COMFORT HEAT, „Comfort Touch") užprogramuojamas paros ir savaitės režimui, tačiau svečias gali pakeisti nustatymus pagal savo pageidavimus.

Organizatorių nuotr.

Inovatyviame viešbučio kambaryje pritaikytos šiuolaikiškos technologijos. Vonioje – tai universalus daugiafunkcis terminalas „TECE Lux WC". Toks gaminys leidžia lengvai ir greitai atlikti techninę priežiūrą – nuėmus stiklo plokštę, per didelę apžiūros angą visos sienoje paslėptos komunikacijos yra patogiai pasiekiamos (TECE BALTIKUM).

Organizatorių nuotr.

Kambaryje įrengta išmanioji elektros prietaisų valdymo sistema (JUNG, KNX moduliai su jutikliniais jungikliais), leidusi sumažinti jungiklių skaičių patalpoje, optimizuoti elektros sąnaudas. Prie pat vonios durų įrengtas vienas iš modulių, juo svečias gali valdyti visus apšvietimo taškus vienoje vietoje. Tame pačiame modulyje integruotas motorizuotas užuolaidų valdymas. Prie lovos įrengti dar du valdymo moduliai. Atsigulęs miegoti svečias vienu paspaudimu galės atjungti visą kambario apšvietimą, įjungti naktinę šviesą, pasinaudoti moduliuose numatyta USB jungtimi telefonui įkrauti. Mokos spalvos jungikliai pasirinkti iš JUNG serijos „A creation".

Užsakymo nr.: PT_74336118

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis