Šiuolaikiškas požiūris į tradicinius medienos namus

Tradicinių medžio masyvo namų privalumų nepaneigsi, tačiau šiuolaikiškos technologijos suteikė galimybę dar labiau patobulinti šią ypač populiarią statybinę medžiagą, prie jau esančių gerųjų savybių pridedant stabilumą, tvirtumą ir šiuolaikišką išvaizdą.

Kodėl medinis namas?

Natūrali oro drėgmė. Mediniai namai labai gerai palaiko natūralų drėgmės kiekį namo viduje, oras neišsausėja žiemos šildymo sezono metu.

Elektrostatiškumas. Medžio elektrostatinės savybės neleidžia kauptis statinei elektros energijai, dėl to rąstiniame name nesklando dulkės – šios gali sukelti alergiją. Kenčiantiems nuo alergijos žmonėms rekomenduojama gyventi mediniame name.

Gamintojo archyvas

Ilgaamžiškumas. Tinkamai pastačius ir prižiūrint rąstinį namą jis gal stovėti šimtmečius. Ilgiausiai stovintys namai skaičiuoja 500 ir daugiau metų.

Ekologiškumas. Mediena yra atsinaujinti natūrali medžiaga. Nuo medžių nukirtimo iki pastato sumontavimo sunaudojama daug mažiau energijos ir darbo sąnaudų.

Geros garso izoliacinės savybės. Sausa mediena pasižymi geromis garsą sulaikančiomis savybėmis, t. y. pertvaros patikimai slopina garsą ir mažina vibraciją.

Gamintojo archyvas

Gali būti geriau

Klijuota mediena ne tik nepraranda nė vieno iš minėtų medžio masyvo namų privalumų, bet turi jų ir daugiau.

Universalumas. Dėl šiuolaikinės medienos klijavimo technologijos klijuotą medieną galima naudoti visiems medinio namo konstrukcijos elementams gaminti.

Estetika. Klijuota mediena pasižymi gera paviršiaus kokybe. Prieš klijuojant šią medieną yra išpjaunamos didelės šakos, trūkumai, todėl gaminiai iš klijuotos medienos atrodo nepriekaištingai.

Gamintojo archyvas

Vienas esminių klijuotos medienos sienojų savybių yra jos geometrinių matmenų stabilumas. Skirtingai nei tradicinė masyvo mediena, klijuota neturi vidinių įtempimų, todėl išlaiko savo formą ir matmenis. Klijuotos medienos stiprumas gali būti net du kartus didesnis nei įprastinės medienos.

Gamintojo archyvas

Ypač tikslu

Iš klijuotos medienos statomo namo montavimo darbus stipriai paspartina galimybė ypač tiksliai medieną supjauti. Tam naudojamos CNC staklės, o detalės projektuojamos specialiomis programomis.

Gamintojo archyvas

Projektuojant ir analizuojant 3D modelį jau galima matyti sudėtingas vietas ir priimti reikiamus sprendimus. Kitaip nei statant namą iš medienos masyvo, klijuotos medienos namuose galima gyventi beveik iškart juos pastačius – tokios konstrukcijos namai labai nedaug sėda, o ir tai gali būti prognozuojama, todėl itin sutrumpėja apdailos darbų procesas.

Nuotraukų autorius: Rytis Šeškaitis

Užsakymo nr.: PT_75147414

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis