Kitoks požiūris: kaip originaliai dekoruoti savo balkoną

Balkonas vasarą (ir ne tik) tampa ypatingai svarbia namų zona. Jeigu vaizdas už lango vertas grožėjimosi, o mintis išgerti čia kavos vaiskų vasaros rytą jus žavi labiau nei galimybė laikyti padangas, tuomet verta pagalvoti apie tai, kaip stilingai susitvarkyti nedidelę balkono erdvę. Pataria dizainerė Justina Lazdauskaitė iš daniškų baldų salono „BoConcept“.

Koncepcija

Renkantis balkono dizainą reikia laikytis tų pačių principų, kaip ir apsisprendžiant dėl bet kurio kito namų kambario. Pirma, turite nuspręsti dėl jo paskirties, funkcijų, stiliaus ir spalvų. Tai bus rytietiškos dvasios poilsio kambarys, jaukus ir nuošalus kampelis skaitymui ar žalioji zona? Nei maži balkono išmatavimai, nei šiaurinis klimatas nėra kliūtis tai įgyvendinti. Tik pažvelkite į jaukius ir stilingus balkonus Skandinavijoje ir tuo įsitikinsite.

BoConcept nuotr.

Bet kokiu atveju, balkono apdailai geriausia rinktis laukui skirtas medžiagas. Grindims galima naudoti krituliams ir temperatūros svyravimams atsparias plyteles (labai svarbu, kad jos būtų neslidžios), dirbtinę žolę ar terasoms tinkamą medžio apdailą. Pastarasis variantas yra optimalus, nes, nepaisant didesnės kainos, jis yra saugiausias ir jaukiausias.

Sienoms paprastai naudojami fasadui skirti dažai arba dekoratyvinis tinkas, tačiau apriboti fantaziją tik šiomis dviem galimybėmis nevertėtų. Kurdami savo svajonių balkoną sienas taip pat galite išklijuoti keraminėmis plytėlėmis, lentjuostėmis, arba pasirinkti „vertikalių sodų“ sistemą. Beje, „vertikalūs sodai“ ne tik gražus, bet ir erdvę taupantis sprendimas, nes tokiu atveju augalai sodinami ne įprastuose vazonuose ar loveliuose, o įstatomi į prie sienų pritvirtintą rėmą. Atvirame balkone gali augti ir gėlės, ir valgomieji augalai: žalumynai ir žolelės.

BoConcept nuotr.

#walldecoration #boconcept#accessory #glass #flower

A post shared by shoichi828 (@shoichi828) on Jun 12, 2017 at 4:41am PDT

Apšvietimas

Kurdami savo balkoną, nepamirškite apšvietimo. Optimalu, jeigu jau anksčiau pasirūpinote keliais drėgmei atspariais elektros lizdais, kad galėtumėte įsijungti nešiojamą kompiuterį ar lempą, priešingu atveju teks ištiesti ilginamąjį laidą.

BoConcept nuotr.

El contraste del eucalipto en este set de exterior, parece sentarle bien al diseño de las terrazas modernas. #boconcept #terraza #terrace #designinspiration #designideas #interiordesign #interiorismo #mueblesdediseño #decoration #style #trend #silla #wood #madera

A post shared by BoConcept México (@boconcept_mexico) on Jun 7, 2017 at 11:20am PDT

Jaukus ir stilingas apšvietimo variantas – balkono girlianda. Dar vienas praktiškas variantas yra sodo žibintai su saulės baterijomis, kurios per dieną sukaupia energiją, o naktį skleidžia švelnią šviesą. Žinoma, niekas neatėmė galimybės naudoti romantikos suteikiančių žvakių, tačiau naudojant atvirą liepsną reikia elgtis atsargiai, kad staigus vėjo gūsis vakarienės nepaverstų ugniagesių pratybomis.

A warm summer night outside with loved ones = #perfection! 💎 Adelaide Chair 💎 Adelaide Table . . #boconcept #design #interiordesign #lifestyle #modern #urban #home #living #interior #outdoor #veranda #chair #table #wood #white #candle #orange #style #beautiful #danishdesign #instahome #instamood #interior4all #inspire_me_home_decor #cyprus #nicosia #limassol #paphos

A post shared by BoConceptCyprus (@boconceptcyprus) on Jun 29, 2017 at 11:32am PDT

Gražiai žiūrisi vandenyje plaukiojančios specialios žvakutės. Jeigu mėgstate įprastas žvakes, verčiau rinkitės žemas ir stabilias, ir dėkite jas į sunkias žvakides arba stiklinius indus.

Papildomi aksesuarai

Paprastai mažam balkonui pakanka poros lengvų kėdžių ir kompaktiško stalo. Balkone galima naudoti ir įprastus namų baldus, tačiau tokiu atveju juos reikia padengti specialiais dažais ar impregnuoti, kad apsaugotumėte juos nuo aplinkos poveikio.

BoConcept nuotr.

Nedidelė erdvė apklotams ir sodo reikmenims laikyti – labai patogus sprendimas net ir mažame balkone. Šiam tikslui galite rinktis skrynią ar specialią balkonams skirtą dėžę (jos yra atsparios drėgmei ir temperatūros pokyčiams, taip pat gali būti užrakinamos). Dažnai tokie daiktai yra pakankamai tvirti, kad atlaikytų suaugusio žmogaus svorį, taigi, juos lengvai galima paversti patogiu suolu.

Originalus sprendimas

Jei turite įstiklintą balkoną, galite sau leisti šioje zonoje labiau paimprovizuoti.

DELFI / Modesta Meškė

Pavyzdžiui, pratęsti poilsio oazę ir balkone susikurti ramybės erdvę, kurioje tilptų ir maža knygų lentyna, ir patogus krėslas „Imola“.

Daugiau idėjų, ką galite pasitelkti, jei norite stilingai įsirengti balkono zoną:


@thedesignchaser working her magic on one of our new Bordeaux Consoles 😍 available in white, ash and charcoal in 2 different heights and corner configurations. Pop over to her blog for an intro to some of our new pieces - link in the bio 👆🏻👆🏻👆🏻 #boconcept #design #danishdesign #thedesignchaser #create #style

A post shared by BoConcept New Zealand (@boconceptnz) on Jun 12, 2017 at 10:20pm PDT

Įkvėpimo šaltinis: www.boconcept.com/lt-lt/

Užsakymo nr.: PT_75157268

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis