Kaip susikurti svajonių erdvę: Provanso stiliaus miegamasis

Kai už lango jau įsisiūbavo rugsėjis, į namus norisi įnešti bent kažkiek jaukumo. Provanso stilius gali suteikti namams šilumos, ramybės ir komforto. Pietų Prancūzijos regionas asocijuojasi su šviesiomis, raminančiomis spalvomis, jaukiais ir minkštais baldais, maloniais aromatais. Kaip sukurti tokį stilių savo miegamajame?

Paskutiniais metais Provanso interjero stilius, kerintis natūralumu ir jaukumu, tapo vienu iš populiariausių interjero dizaino stilių visame pasaulyje. Jei Provanso dvasią norite įtraukti ir į savo miegamąjį kambarį, vadovaukitės šiomis taisyklėmis.


Provanso stilius išsiskiria šiltomis, šviesiomis, blukintomis spalvomis, tad rinkitės pieno, alyvuogių, blyškiai geltoną, švelniai alyvinę, rožinę spalvas. Interjero akcentai turėtų būti to paties atspalvio, tačiau vienu ar keliais tonais ryškesni. Jei jūsų miegamojo kambario sienos baltos, nereikėtų radikaliai keisti spalvos, tuomet atspalvį joms suteikti galite ir patys – Provanso stiliui būdingi atsainūs, netobuli potėpiai, laiko nugairintų sienų įspūdį sukursite sienas patrindami švitriniu popieriumi.


Rinkitės natūralaus medžio grindis su įtrūkimais ir nutrynimais. Jeigu negalite skirti daug pinigų ir norite paprastesnio varianto, ieškokite į medieną panašios laminato spalvos.



Provanso stiliui yra būdingi pieno, kreminės, blukintos žydros spalvų baldai. Tokius galite susikurti ir patys. Baldą padenkite keliomis spalvomis: iš pradžių balta, vėliau kraštus ir kelias vietas padenkite aukso spalva, galiausiai – ir vėl balta. Tuomet baldo kraštus ir vietas, kurios buvo padengtos aukso dažais, atsainiai patrinkite švitriniu popieriumi, kad išryškėtų vidurinis sluoksnis.


Nepamirškite rinktis natūralius audinius baldų apmušalams, užuolaidoms, pagalvėlėms, užklotams. Geriausiai tiktų linas, minkšta drobelė, medvilnė, šilkas. Miegamajame kuriamą romantikos ir jaukumo atmosferą padeda išryškinti ir tekstilė – dekoratyvi lovatiesė, rusvos, stilingai kutais parištos užuolaidos bei mielos smulkmenos, kuriomis tradiciškai dekoruojami Provanso stilistikos interjerai.


Prancūzai mėgsta smulkias detales ir suvenyrus, todėl jų namuose galima rasti dekoratyvinių gėlių, vazų, dekupažo technika dekoruotų pakabų, nuotraukų rėmelių, mažų vazonėlių gėlėms. Ant palangių ir lentynų sustatykite rožes, tulpes, hiacintus. Vietoje įprastinių vazonų galima naudoti metalinius laistytuvus arba neįprastas vazas, primenančias kitus buitinius dalykus.


Visų šių detalių dėka savo miegamajame sukursite jaukią, Provanso stiliumi dvelkiančią atmosferą.



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis