Šiuolaikiški tapetai – su ryškiu ekologiško gaminio ženklu

Būstą įsirengti arba atsinaujinti norintys žmonės dažnai renkasi tapetus, nes šis gerai žinomas vidaus apdailos sprendimas žengia koja kojon su mada ir atskleidžia naujausias interjero dizaino tendencijas. Tapetų gamintojai siūlo didelę spalvų ir raštų įvairovę, todėl kiekvienas pirkėjas gali lengvai įgyvendinti sumanymus ir savo erdvę paversti jaukia bei šiuolaikiška.

Kadaise šis sienų apdailos sprendimas buvo įgyvendinamas tik labai turtingų žmonių namuose ir žymėjo šeimos statusą. O šiandien tapetai yra kiekvienam prieinamas ir populiarus vidaus apdailos variantas, kurio kaina yra tokia pati, kaip ir kitų sprendimų. Tapetai dera įvairaus stiliaus interjere – yra labai lankstus, šiuolaikiškas ir tvarus sprendimas, kurį inovatyvios technologijos paverčia ekologišku, sveiku ir draugišku aplinkai.

Todėl dabar svarbiausia – sugebėti atpažinti ir pasirinkti ekologišką, ilgaamžį gaminį, kuris namus paverčia jaukiais, švariais ir šiuolaikiškais.

DELFI

Neatsiejami nuo didžiųjų inovacijų

Savo būstų sienas žmonės puošė nuo neatmenamų laikų. Įspūdingi žvėrių kailiai, meistriškai nuausti kilimai ir gobelenai turėjo ne vien estetinę ir dekoratyvinę funkciją – interjero puošyba atspindėjo namų šeimininko statusą. Kai prieš 2 tūkstančius metų kinai atrado popierių, ši medžiaga greitai tapo ryškiu sienų puošybos elementu.

Europoje popieriaus gamybos pramonė ir technologijos suklestėjo, kai buvo išrasta spauda. Dėl šios inovacijos tapo lengviau gaminti ne tik knygas, bet ir pirmuosius tapetus. Tada tapetai puošė tik karalių ir didikų rūmų sienas, nes buvo labai brangūs. Ilgainiui dėl technologijų pažangos tapetai tapo prieinami ir paprastiems žmonėms.

Šiandien inovacijos tapetus pavertė ne tik visiems prieinamu, bet ir itin šiuolaikišku – ekologišku, aplinkai draugišku ir patvariu, vidaus apdailos elementu.

Gamintojo archyvas

Parduotuvėse jau galima įsigyti neseniai atsiradusių, ekologiškų „Ecodeco“ tapetų. Gamintojai pripažįsta, kad „Ecodeco“ technologija yra viena ryškiausių pastarųjų metų inovacijų tapetų pramonėje. Ekologiškus tapetus lengva užklijuoti ir nuimti, todėl atnaujinti namus bei interjerą paversti moderniu tapo labai paprasta. Be to, šie tapetai puikiai paslepia sienų nelygumus ir įtrūkimus, yra atsparūs smulkiems mechaniniams pažeidimams, juos galima valyti ir plauti.

Šiuolaikinius sprendimus diktuoja skandinavai

Interjero dizainerė Justina Laurinaitytė pastebi, kad šiuolaikiniai tapetų gamintojai stebina vis didesne stilių įvairove, naujų technologijų paieškomis, sparčiu prisitaikymu prie vyraujančių mados vėjų.

„Namų dekoro salonų vitrinose akys raibsta nuo spalvų ir raštų, tačiau vienos tendencijos Lietuvoje prigyja, o kitos – ne. Pavyzdžiui, gyvybe pulsuojantys ryškių spalvų ir raštų sąskambiai mūsų šalyje – vis dar retenybė, nors svetur tai yra labai populiaru. Lietuviai yra nuosaikūs – dauguma renkasi ramius, „nematomus“ sprendimus, kur mažiau rizikos suklysti. Žinoma, šią kryptį rodo Lietuvoje įsivyravusios šiaurietiško, Skandinavijos šalių dizaino gairės – jų tradicija paremta kokybiškais, bet ekonomiškais sprendimais, turinčiais ilgą išliekamąją vertę“, – pastebi J. Laurinaitytė.

Pasak dizainerės, skandinaviška stilistika interjere yra labai ryški šių dienų tendencija. Be to, skandinavai nuolat akcentuoja draugišką santykį su aplinka, gamtos puoselėjimą, todėl labai palankiai vertina ir rinkos naujovę – „Ecodeco“ tapetus.

Gamintojo archyvas

Tuo tarpu viniliniai su polivinilchloridu (PVC) sveiką gyvenimo būdą propaguojantiems skandinavams yra tiesiog nepriimtini, nes jų sudėtyje esantys komponentai vis dažniau neatitinka griežtėjančių reikalavimų, keliamų sveikiems ir nekenksmingiems gaminiams.

Europos Sąjungoje plastifikuoto PVC naudojimas yra draudžiamas arba ribojamas vaikų žaislų, medicinos prietaisų ir maisto pakuočių gamyboje.

Tapetai be PVC – ekologiška ir saugu

Interjero dizaineriai pataria tapetus rinktis kruopščiai ir atkreipti dėmesį į gaminio sudėtį.
Nors šiuo metu viniliniai tapetai su polivinilchloridu (PVC) yra patys populiariausi, tačiau parduotuvių lentynose pamažu plečiasi ekologiška alternatyva – bekvapiai, aplinkai ir žmogaus sveikatai draugiški tapetai „Ecodeco“.

Ekologiškuose tapetuose nėra pavojingų komponentų – tirpiklių, ftalatų ir plastifikatorių – kenksmingų migruojančių medžiagų, kurios gali patekti į žmogaus organizmą.

Todėl „Ecodeco“ technologija yra ryški tapetų pramonės inovacija, kurią ima taikyti pasaulyje žinomi tapetų gamintojai, tokie kaip „Rasch“, „Grandeco“, „Victoria Stenova“. Jų kolekcijose pristatomų ekologiškų tapetų kaina – ne didesnė negu kitų vidaus apdailos variantų. Gamintojai „Ecodeco“ tapetų nugarinę dalį žymi lengvai atpažįstamu sraigės simboliu.

Ilgaamžiai, lengvai prižiūrimi, plaunami ir valomi „Ecodeco“ tapetai yra visiškai perdirbami, o interjero dizaineriams padeda sukurti sveiką, švarią ir saugią namų aplinką.

Gamintojo archyvas

Šiuolaikiškas interjeras – iš netikėtų ir stebinančių tapetų derinių

Interjero architektas Lukas Gadeikis juokauja, kad klientus kartais tenka nusiųsti į interjero saloną, kad jie savo akimis įsitikintų, kokių įspūdingų produktų ir šiuolaikinių sprendimų siūlo garsūs tapetų gamintojai.

„Svarbiausia atsakyti sau į klausimą, kaip įsivaizduojate šiuolaikinį interjerą ir įsivaizduoti, kokio stiliaus namuose norite gyventi. Tapetai gali tapti ryškiu kiekvieno kambario akcentu, pabrėžiančiu išskirtinį stilių ir gyventojų santykį su savo aplinka.

Manau, kad tapetai suteikia didelę laisvę kurti, kai žinome, kokie raštai mums patinka: stambūs, smulkūs, geometriniai ar augalų motyvų, taip pat – kokių spalvų ir kokių tonų, šviesių ar tamsių, ieškome.

Pavyzdžiui, kurdamas valgomojo interjerą rinkčiausi šviesesnį smulkaus rašto tapetus, gyvenamojo kambario akcentinė siena galėtų būti tamsesnės, sodresnės spalvos su stambiu raštu, o miegamajame lovūgalio siena gražiai atrodytų papuošta tamsios, sodrios spalvos subtilių raštų tapetais. Tad susikūrę savo interjero viziją galime skirti laiko vizitui į parduotuvę ar saloną, kur būtų galima ieškoti konkrečių tapetų“, – dėsto L. Gadeikis.

Gamintojo archyvas

Anot pašnekovo, tapetai suteikia daug galimybių nustebinti ir įgyvendinti išskirtinį sprendimą. „Paieškokite nematytų, originalaus rašto tapetų, naudokite juos ne tik sienoms puošti, bet ir nišose, ant laiptų nugarėlių ar seniems baldams restauruoti. Norėdami būti šiuolaikiški, junkite kelis skirtingus tapetus vienoje plokštumoje ir išgaukite naujus sąskambius. Ir, žinoma, jeigu turite galimybę, visada pasitarkite su interjero dizaineriu, kad namų aplinka neatrodytų perkrauta spalvomis, piešiniais, detalėmis“, – pažymi L. Gadeikis.

O atpažinę žalią sraigės simbolį nugarinėje tapetų dalyje, rasite ir šiuolaikišką vidaus apdailos sprendimą – ekologiškus „Ecodeco“ tapetus, su kuriais turėsite visas galimybes sau ir savo šeimai sukurti sveiką, švarią ir saugią erdvę.

Užsakymo nr.: PT_75917967

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis