7 patarimai, ką daryti, kad namai pakviptų Kalėdomis

Pirkinių sąrašas padarytas, eglutė papuošta, kojinės pakabintos, svečiai sukviesti. Namai papuošti, betrūksta paskutinio akcento – gardaus kalėdinio kvapo. Kalėdos neatsiejamos nuo imbierinių sausainių, Kalėdų eglutės, cinamono ir mėtų aromato. Šiemet nestatysite eglutės? Nieko baisaus – pasitelkus kelias gudrybes, namai pakvips Kalėdomis. Ir iš tiesų, tam, kad paskleistumėte namuose kalėdinį kvapą, nereikia laukti švenčių – to galite imtis jau dabar!

Papuoškite namus žaliomis eglių šakelėmis


Žalių šakelių kvapas – pats tikriausias žiemos švenčių aromatas. Įpinkite žalių eglių šakelių į girliandas, įdėkite į puokštes ir kitokius papuošimus. Gaivus aromatas pasklis po namus ir akimirksniu apims šventiška nuotaika. Žinoma, nepamirškite ir pačios eglutės.


Shutterstock


Pasigaminkite kvapnių priemonių ugniai įkurti


Į popierines formeles keksiukams įdėkite sausų kankorėžių, kartono gabalėlių, cinamono lazdelių ir užpilkite lydytu vašku – įkurti židinyje ugnį bus lengva, o namai kvepės.


Apelsinai su gvazdikėliais


Apelsinai (ar obuoliai, citrinos), prismaigstyti gvazdikėlių nuo seno žinoma gudrybė. Pasigaminti labai paprasta, sugebės net vaikai. Kai prismaigstysite į apelsiną gvazdikėlių, pavoliokite cinamone, muskate ir sandalmedžio aliejuje – tada ši kvapni priemonė labai ilgai išbus.


Shutterstock


Prikvėpinkite kankorėžius


Žiemos švenčių laikotarpiu cinamonu kvepiančių kankorėžių galima nusipirkti praktiškai visose parduotuvėse, BET jūs galite pakvėpinti juos kitokiais, savo mėgstamais kvapais. Prisirinkite kankorėžių, nuplaukite ir palikite išdžiūti. Paskui įlašinkite į buteliuką su vandeniu mėgstamų eterinių aliejų – levandų, apelsinų ar kt. – ir apipurkškite kankorėžius. Paskui sudėkite kankorėžius į plastikinį maišelį, suriškite ir parą palaikykite, kad įsigertų kvapai. Kai išimsite iš maišelio kankorėžius, kambarys maloniai pakvips.


Užkaiskite ant viryklės puodą su vandeniu ir prieskoniais


Užkaiskite ant viryklės nedidelį puodą vandens, pridėkite į vandenį cinamono lazdelių, pušų žievės gabalėlių, apelsinų žievelių, gvazdikėlių. Akimirksniu nuo viryklės ims sklisti jaukus, aromatingas kalėdinių švenčių dvelksmas.


Shutterstock


Pasigaminkite purškiklio su mėtomis


Salsvas ir aštrokas mėtų aromatas akimirksni pataiso nuotaiką. Į buteliuką su purškikliu įpilkite distiliuoto vandens ir įlašinkite 20 lašų eterinio mėtų aliejaus. Apipurkškite šiuo purškikliu baldus, užuolaidas, papurkškite į orą.


Pasigaminkite skystą žvakę


Į dailų stiklainiuką įstatykite dagtį ir pripilkite bet kokio degančio aliejaus – tiks netgi alyvuogių aliejus, kurio tikrai turite virtuvės spintelėje. Įberkite cinamono, įdėkite gvazdikėlių, kankorėžių ar pan. Tokia žvakė degs ilgiau nei įprasta, atrodys gražiai ir skaniai kvepės.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis