Kalėdiniai papuošimai lauke: kokias dekoracijas naudoti?

Kalėdiniai papuošimai lauke gali padailinti jūsų namo fasadą, langus, duris, turėklus.. Sukursite nuostabią kalėdinę nuotaiką dar net neįžengus pro duris!

1. DEKORUOJAM NAMO KONTŪRĄ

Pirmiausia pradedame nuo „rėmo“, t.y. apšviečiame namo kontūrą. Galima rinktis iš skirtingų girliandų tipų – tai ir šviečiantys varvekliai, ir lemputės tam tikrais atstumais, ir ištisinė juosta, šviečianti palei stogo liniją. Kaip pasirinkti? Rekomenduojama atkreipti dėmesį ir į namo eksterjerą. Jeigu namas modernus – greičiausiai tiks ištisinis šviečiantis kontūras. Jeigu namo stogas šlaitinis, primena pirkią – tada labai gražu kabantys varvekliai.

Asmeninis archyvas

2. PUOŠIAME KOLONAS IR TURĖKLUS

Atkreipkite dėmesį į savo namo konstrukcijas. Galbūt jūsų namas turi kolonas, o gal turite gražų turėklą prie įėjimo – tuomet pasipuoškite ir juos. Tam naudokite paprastą lempučių girliandą – kuo ilgesnė, tuo sąlyginai pigesnė, tuo paprasčiau bus ją sujungti ir valdyti. Bet dar gražiau yra pamaišyti lemputes su eglės šakomis, galima ir dirbtinėmis. Taip pat galima įvesti dekoravimo detalių – žaisliukų, kaspinų.

Asmeninis archyvas

3. KALĖDINIS VAINIKAS ANT DURŲ

Visiems rekomenduojame pasipuošti savo namo duris vainiku. Jį galima pasigaminti pačiam: tiek iš dirbtinių šakų, tiek iš gyvų šakų, bet galima panaudoti ir lengvai buityje randamas detales, tokias kaip kaspinai, siūlai, vielutės, blizgučiai.

Dabar yra ir šviečiančių vainikų, kurie atrodo tikrai labai gražiai. Dažniausiai tai dirbtinių šakų vainikai (žali arba apipurkšti „sniegu“), juos pagal savo skonį galite dar padekoruoti.

Kilo praktiškas klausimas: kaip įjungti vainiką, kuris pakabintas ant lauko durų, į kištukinį elektros lizdą? Dizainerė sako, kad išsprendžiama taip: vainikas pakabinamas, o pajungimo laidas pravedamas palei durų viršų ir palei šoną. Laidai dažniausiai yra ploni, minkšti ir lankstūs, tad nekils jokių problemų dėl jo prispaudimo. Vainikas švies iš lauko, o jūs galėsite jį įjungti iš vidaus. Efektas garantuotas.

Asmeninis archyvas

4.NAMO FASADO PUOŠIMAS

Jeigu namo fasadas yra neišraiškingas, nuobodokas, nėra perkrautas detalėmis, būtų labai gražu pagyvinti pliką sieną ir papuošti, kad ji būtų šventiškesnė. Tam yra du būdai:
- puošti namo fasadą;
- puošti langus.

Namo fasadą paprasčiausia puošti plokščiais dekoro elementais, kurie nuleidžiami nuo pastogės. Videoreportaže, kurį rasite straipsnio pabaigoje, galėsite išvysti, jog didelės silikoninės snaigės – puikus pavyzdys. Pakabinkite keletą tokių skirtingame aukštyje, atrodys žavingai. Turite ir didelių, ir mažų? Puiku, skirtingas galite kabinti nuleidę nuo viršaus vienodame aukštyje. Dažnai tokie papuošimai gaminami taip, kad tarpusavyje juos būtų galima sujungti į vieną elektros grandinę.

Asmeninis archyvas

5. LANGŲ PUOŠIMAS

Langus galima puošti ir iš vidaus, ir iš išorės. Tačiau iš vidaus, žinoma, gerokai paprasčiau!

Variantai:
- Viduje dekoracijos gali būti kabinamos, pavyzdžiui, masyvios žvaigždės;
- Taip pat dekoracijos gali būti klijuojamos – snaigės, varvekliai, silikoniai varpeliai, popieriaus karpiniai;
- Kompozicijos, pastatomos ant palangės. Jos turėtų būti aukštesnės, kad gerai matytųsi iš lauko (paguldytas adventinis vainikas čia netiks).

Neįkyriai šviečiantis papuošimas sukurs jaukumą namuose, bet matysis ir iš lauko – dviguba nauda!

6. PASTATOMOS DEKORACIJOS LAUKE

Pabaigę puošti namą ir jo dalis (stogą, fasadą, langus, turėklus ir pan.), pasipuoškite ir teritoriją. Žiemą vidinio kiemo naudojimas suretėja, todėl didžiausią dėmesį vertėtų skirti įėjimui į namą. Pastatykite čia krėslą su minkštais pledais – panaudokite tokius, kurių negaila, tegul sninga nors ir visą žiemą ant jų. Pastatykite vazonus su įsmeigtomis eglės šakomis ir žaisliukais. O tamsių vakarų juodumą padarykite jaukesnį pastatydami šviečiančias dekoracijas.

Namuose ant virtuvės stalo galite naudoti labai mažus puošybos elementus, tačiau lauke smulkumas netinka. Kad būtų didesnis efektas, pastatomas figūrėles rinkitės mažiausiai dviejų sprindžių aukščio (pavyzdžiui, kokią nors šviečiančią laputę). Bet jeigu galite investuoti ir pasistatyti jaukiai šviečiantį baltą medelį, kuris būtų jūsų ūgio (gali kainuoti virš 100 Eur) – vaizdas pasikeis iš esmės.

Derindami šviečiančias figūrėles ir medžius, būtinai atkreipkite dėmesį į lempučių spalvinę temperatūrą. Apšvietimas gali būti šilto arba šalto atspalvio – stenkitės, kad visoje teritorijoje būtų vienodas koloritas.

Asmeninis archyvas

VIDEO, kuriame kartu su Asta Remeikiene, apšvietimo dizainere ir dekoratore aptarėme pagrindinius lauko puošimo būdus:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis