2018 m. interjero dizaino tendencijos, kurias būtinai turite žinoti

2018 m. interjero spalvos, dizaino tendencijos atspindės žmonių poreikį palaikyti vienas kitą, saugoti žemę, rasti gyvenime ir bendruomenėse harmoniją, užuot be saiko leidus pinigus. Įžūlios, ekscentriškos, neretai brangios dekoravimo idėjos lieka praeityje. Ateinančiais metais pirmenybė teikiama praktiškumui, ekologijai, patogumui, funkcionalumui. Į kurias iš tikrųjų vertėtų atkreipti dėmesį, pataria dizainerė Justina Lazdauskaitė iš daniškų baldų salono „BoConcept“.

Skatinant bendravimą, puoselėjant laimingus santykius, daug dėmesio skiriama erdvės suskirstymui į jaukias zonas, kuriose visi gali užsiimti savo pomėgiais, o tuo pačiu – būti kartu.

BoConcept nuotr.

Ateinančių metų interjero dizaino tikslai – skatinti žmones būti kuo artimesniais, taip pat sutaupyti pinigų ir laiko, įsirengiant namus. Nebūtina leisti daugybės pinigų, labai svarbu įžvelgti jau turimų daiktų potencialą, alternatyvius panaudojimo būdus.

BoConcept nuotr.

2018 m. interjero dizaino tendencijos:

1. Jaukumas

Kambarį į zonas suskirstantys daiktai ar baldai, jaukios vietelės skaityti, nedidelės zonos vienokiai ar kitokiai veiklai – visa tai susieta atvirame interjere. Tendencija populiari tiek namų, tiek biurų interjerui. Patogiuose, stilinguose kampeliuose gera pailsėti, atitrūkti, šiek tiek pabūti su savimi. Patalpų suskirstymas į mažesnes zonas, stilingas jų dekoravimas suteiks namams ir biurams madingo komforto.

BoConcept nuotr.

2. Moderni spalvų paletė

2018 m. dizaino tendencijose žalia ir ruda bus derinamos su mėlyna, balta, juoda, vyšnine, švelnia oranžine ir tamsiai geltona. Žemės tonai kambaryje suteikia jaukumo ir šilumos. Blizgančios sidabro ar aukso spalvos detalės pabrėžia ramias nuosaikia 2018 metų interjero spalvas, suteikia spalvų paletėms balanso. Varis, bronza – stilingos medžiagos, įnešančios šilumos ir prabangos į modernius interjerus. Taip pat balta, pilka, terakotos, tamsiai raudona su violetiniu atspalviu ir vyšninė spalvos pageidautinos 2018 m. interjere.

BoConcept nuotr.

3. Tamsūs ir šviesūs medienos atspalviai, kamštinė danga, ryški šviesa

Šviesiai rudi medienos atspalviai modernūs, puikiai tinka nedidelėms erdvėms. Viena iš madingiausių 2018 m. interjero dizaino tendencijų – tamsūs medienos tonai. Šokolado rusvumo atspalviai interjere kiekvieno kambario dekorui suteiks prabangos. Kamštinė medžiaga tinka ne tik grindims, bet ir kabineto durims, sienoms. Kambarys su švelniais medienos atspalviais, švelnia tekstile prašyte prašosi ryškaus apšvietimo. Ryškiai apšviesti mediena dekoruoti kambariai tampa šiltomis, jaukiomis ir komfortabiliomis erdvėmis.

BoConcept nuotr.

4. Neįmantrios formos ir metaliniai baldai

Dar viena ateinančių metų tendencija – linijų ir formų paprastumas. Šiuolaikiniuose interjeruose ypač vertinami geometriniai, aiškūs, elegantiški dizainai su kiek užapvalintais kampais. 2018 m. interjero dizainui įtakos turės minimalistinis, skandinaviškas, modernusis, taip pat retro modernus stilius. Metaliniai baldai žaviai dera su medžiu, medžiaga aptrauktais baldais, jie įneša į interjerą prabangos, spindesio, patvarumo.

BoConcept nuotr.

5. Pakartotinis naudojimas

2018 m. ypač svarbus pakartotinis naudojimas – jis suteiks galimybę sukurti patrauklių, unikalių ansamblių, netgi meno kūrinių, įsiliesiančių į kambarių dekorą, subalansuosiančių spalvų paletes ir netgi harmoningai susiesiančių tekstūras. Be to, tai puiki proga pademonstruoti kūrybingumą.

BoConcept nuotr.

6. Kuklumas ir originalumas

Modernios, daug investicijų nereikalaujančios idėjos – naujų akcentų priderinimas prie esamų dekoro aksesuarų, kūrybingas, patrauklus tekstūrų derinimas, daiktų panaudojimas kitai paskirčiai, pigių detalių įkomponavimas į namus. Tokie sprendimai suteikia moderniam interjerui stilingumo, padaro juos asmeniškus (ir dar kartą pakartosime – daug nekainuoja).

BoConcept nuotr.

7. Mediniai aksesuarai

Medžio dirbiniai praplečia interjero dizaino spektrą, suteikia kambariams asmeniškumo, padeda sukurti patogias, dailias erdves. Medžio akcentai (pvz., padėkliukai) ir kambarinės gėlės vieni šalia kitų atrodo harmoningai, tai nauji ekologiški namų puošybos elementai.

BoConcept nuotr.

8. Keramika, stiklas, metalas

Molinės plytelės, keramikinės vazos, kitokie namų akcentai ir meno kūriniai – sveikintinos, modernios dekoro tendencijos. Stikliniai dirbiniai, metalinės detalės įneša į 2018 m. interjerą elegancijos ir spindesio. Metaliniai baldai, paveikslų rėmeliai, šviestuvų kojelės, sienų apdaila ir dirbiniai suteiks kambariams stilingumo, šviesos, išskirtinumo.

BoConcept nuotr.

9. Oda, aksomas ir natūralūs akmenys

Ateinančiais metais bus madingi ne tik odiniai ar aksominiai baldai, bet ir kitokie akcentai – lentynų laikikliai, iš odos padarytos gėlės, dirbiniai ant sienų. Išlieka madingas marmuras, granitas, krištolas. Geometriniai raštai, drožinėti dizaino puošybos elementai padės sukurti rafinuotą, originalų dekorą, nepamirštant natūralių medžiagų.

BoConcept nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis