Metas atsikratyti stereotipų: didžiausios dizaino klaidos

Principas „Pats sau režisierius“ yra puikus, tačiau tik tokiu atveju, jeigu turite meninį skonį. O jeigu ne?

Įpročiai kabinti kilimus, užtraukti užuolaidas, baltai dažyti sienas – tai seniai nebeaktualu. Nepaverskite savo buto draugų pajuokos objektu! Čia surinkti patarimai laužo standartus, tad pasinaudokite jais ir būkite stilingi!

Baldai palei sieną

Tai vienas populiariausių stereotipų. Daugelis įsitikinę, kad taip atlaisvinama daugiau erdvės. Net jeigu jūsų kambarys mažas, jis daug patraukliau atrodys su lakoniška sofa ir nedideliu stalu.

Baltos sienos

Niekada nedažykite sienų baltai, nes tai asocijuojasi su ligonine! Šiuolaikiniuose namuose sienos dažomos maloniais ir švelniais atspalviais. Baldai turi harmoningai įsipaišyti į interjerą, tačiau netinkamai parinktas fonas sugadins bet kokį pasirinkimą.

Shutterstock

Baldai ne iš komplekto

Turbūt pati genialiausia namų interjero idėja! Naudokite kambaryje skirtingų spalvų krėslus ir kėdes. Atrodo tiesiog stulbinamai!

Gremėzdiškas miegamasis

Nepirkite viso miegamojo komplekto, pakanka vienos lovos. Spintelės šalia lovos, staliukas, etažerės – juos nusipirkite atskirai. Gaunasi gerokai pigiau.

Skirtingos kėdės

Šalin nuobodulį ir melancholiją virtuvėje! Standartų metas jau praeityje. Rinkitės įvairių spalvų arba kardinaliai priešingas kėdes. Svarbiausia, kad jos būtų panašių gabaritų.

Masyvūs baldai

Įsiminkite pagrindinę taisyklę: kuo mažesnis kambarys, tuo mažesni baldai. Porankiai, masyvūs odiniai komplektai – visai tai išties neskoninga. Šiuolaikinis hitas yra lakoniška sofutė, sėdmaišiai ir maži pufai.

Shutterstock

Ryškus vaikų kambarys

Vaikų kambaryje nereikėtų naudoti visų vaivorykštės spalvų. Ryškiai dažytos sienos, persistengimas su dekoravimo detalėmis – tai kenkia vaiko sveikatai! Vaiko psichika nuo spalvų ir smulkmenų gausos persitempia. Vaikai tampa irzlūs, negali susikaupti. Vaiko kambaryje turi vyrauti ramūs atspalviai, nereikia daug baldų ir lentynų. Idealus variantas – plakatai ar piešiniai ant šviesių sienų.

Grubi sienų apdaila

Šiais laikais madinga sienas palikti nedažytas. Atkreipkite dėmesį, kad betonas ar dekoratyvinis tinkas neatrodytų pernelyg grubiai.

Šviesios užuolaidos

Įprotis kabinti šviesias užuolaidas puikiai įsitvirtino mūsų pasąmonėje. Sulaužykite šį stereotipą, išbandykite tamsias užuolaidas. Jeigu jūsų kambarys mažas, pamirškite jas visai. Šiuolaikiniuose užmiesčio namuose užuolaidos seniai nenaudojamos.

Shutterstock

Prastas skonis vonios kambaryje

Eksperimentuokite vonios kambaryje! Nebūtina plytelėmis klijuoti sienų nuo grindų iki pat lubų. Šiuolaikinių vandeniui atsparių medžiagų įvairovė leidžia išrinkti originalų foną.

Apšvietimo gausa

Yra tokia elementari taisyklė, kad kuo daugiau šviesos, tuo geriau. Viena vertus, taip, šviesus kambarys atrodo geriau nei tamsus. Tačiau šviesą reikia naudoti protingai! Ne lempų ir lempučių gausa suteikia kambariui šviesumą, o minimalūs baldai, švarios sienos ir atviri langai. Lubų apšvietimą palikite voniai ar virtuvei kaip papildomą.

Sukurti jaukumą ir suteikti interjerui daugiafunkciškumą – pakankamai sunku. Pradėkite remontą nuo projektavimo. Aukščiau išvardinti patarimai padės išvengti klaidų. Net jeigu jūsų butas mažas, pasinaudokite idėjomis, kurios pavers jį šiuolaikišku ir stilingu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis