2018-ųjų metų spalva įkūnija ryškesnio interjero tendenciją

Skandinaviškam interjero stiliui tampa būdingos Europoje populiarios žemės spalvos. Tuo įsitikinusi kompanijos „Tikkurila“ sudaryta vertinimo komisija, paskelbusi spalvą „Terracotta“ (N405) 2018 metų spalva. Raudoną molį primenantis oranžinis šios spalvos atspalvis suteikia įprastam šviesiam interjerui taip reikalingos šilumos.

Vertinimo komisiją sudariusios garsios spalvų ekspertės – interjero dizainerė ir tendencijų analitikė Nina Bruun, grafikos dizainerė Päivi Häikiö ir dizaino skyriaus vadovė Marika Raike – įkvėpimo sėmėsi iš pasaulinių tendencijų, pavyzdžiui, ramybės siekio, rankų darbo ir natūralumo. „Terracotta“ – išraiškinga spalva, skatinanti eksperimentuoti ir sutelkti dėmesį į šią akimirką.

TIKKURILA

Pasak spalvą pristačiusios dizainerės Rūtos Jankūnienės, skandinaviškas interjero stilius pamažu pereina prie labiau europietiškos žemės spalvų paletės. „Gal pats metas išlipti iš vientisų interjerų srauto ir nutolti nuo pilkų-baltų interjerų masiškumo? Pilkos ir baltos spalvos vyravimas pagaliau baigiasi – Šiaurės šalių dizaineriai atsisako blankių spalvų paletės ir linksta prie individualaus spalvų parinkimo. Spalvos ir vėl tampa saviraiškos priemone. Be to, šios spalvos privalumas tai, kad kiekvienam namų kampe ji gali suspindėti vis kitokiu atspalviu“, – dalijosi R. Jankūnienė.

TIKKURILA

Spalva „Terracotta“ (N405) įeina į naują spalvų kolekciją „Minerals“, kurią galima pamatyti ką tik pasirodžiusiame kompanijos „Tikkurila“ 2018 metų žurnale „Color Now“. Kolekciją „Minerals“ sudarančios žemės spalvos primena sodrias mineralų spalvas. Raudona spalva su rudais atspalviais, blanki smėlio spalva, visi mėlynos spalvos atspalviai ir tamsiai pilka spalva idealiai dera tarpusavyje, kaip ir gamtoje. Nebijokite savo namų interjere derinti vien šiltų spalvų arba žaisti šaltų ir raudonų spalvų deriniais.

„Raminamai veikiančios spalvos – tai tarsi protestas prieš nepaliaujamą kasdienio mūsų gyvenimo triukšmą bei skubą. Šviesesnės natūralios spalvos spinduliuoja ramybę, o raudonai rudi, šviesaus smėlio, skirtingi mėlyni ir tamsiai pilki atspalviai idealiai dera tarpusavyje. Visos spalvos turi šiek tiek pilkumo, todėl jas lengva derinti, nes nė viena neužgožia kitos“, – papildo dizaino ekspertė Marika Raike.

Įspūdžiai iš pristatymo renginio Vilniuje:

Užsakymo nr.: PT_76948495

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis