Biuro interjeras: ką vertėtų apgalvoti iš anksto

Daugelis dirbančių žmonių didžiąją savo gyvenimo dalį praleidžia biure. Todėl ypač svarbu, jog darbuotojai biure jaustųsi gerai, aplinka būtų jauki ir maloni, o svarbiausia, kad dizainas atliktų visus reikalavimus: būtų patogus, praktiškas, o aplinka nekenktų darbuotojams.

Kokia medžiaga interjerui tinkamiausia?

Daugelis žmonių, renovuojant biurą, renkasi paprastas gipso kartono lakštus ar tinkavimą. Deja, tai neatrodo labai patraukliai, sukelia diskomfortą, instaliacija užtrunka ilgai, reikalauja daug darbo bei pastangų.

Patartina rinktis medienos gaminius. Mediena turi daug gerųjų savybių, jos kvapas yra malonus, atrodo gražiai, suteikia erdvumo, yra praktiška bei garantuoja ilgaamžiškumą. Kadangi medienos instaliacija yra tikrai greita, taip bus sutaupoma daug laiko. Išsirinkti norimą dizainą nebus labai sunku, nes medienos ir jos tekstūros pasirinkimas yra labai didelis.

Kokias dekoracijas pasirinkti?

Dekoracijos atrodo gražiai ir suteikia jaukumo, bet labai svarbu jų nepridėti su kaupu, stengtis suderinti spalvas ir dydžius. Biuro dekoravimas labai skiriasi nuo namų dekoravimo. Biure dekoras turi būti subtilesnis, nes tai yra darbo vieta ir ji neturi blaškyti dėmesio ar trukdyti susikoncentruoti.

Biuras
Biuras
Shutterstock

Pakabinkite knygų lentyną. Puikus būdas atnaujinti sieną, tokiu būdu atsiras vietos mylimiems daiktams ar knygoms susidėti. Taip pat spalvotų knygų nugarėlės ar kiti daiktai suteiks žaismingumo, bet reikia nepamiršti, jog svarbu jų nepridėlioti per daug.

Biuras
Biuras
Shutterstock

Dekoruokite biurą augalais. Žaluma biure ne tik gražiai atrodo, bet ir grynina orą, todėl toks gyvas dekoras yra naudingas ir sveikatai. Augalų pasirinkimas yra labai didelis. Kaktusai biurui yra tinkamiausi, jų yra įvairių dydžių, galima pritaikyti prie bet kokio interjero, jiems nereikia daug priežiūros. Taip pat galima pasirinkti kokį kitą nereiklų augalą, pavyzdžiui, sansevjerą. Jie puikiai atrodo sugrupuoti ir labai daug neišsikeroja, puikiai tinka prie sienos ar ant palangės. Nebijokite eksperimentuoti ir su kitomis rūšimis.

Biuras
Biuras
Shutterstock

Pakabinkite sieninį laikrodį. Laikrodis ne tik tobulai užpildo tuščią sieną, bet ir suteikia biurui gražų akcentą, be to, visada žinosite tikslų laiką. Tam, kad siena atrodytų įspūdingiau, galima sugrupuoti keletą laikrodžių, kurie nuolatos sinchroniškai judės.

Šaltinis: www.manosiena.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis