Specialiai iš Milano: interjero parodoje šiemet didelis dėmesys virtuvės bei vonios zonoms

Balandžio 17-25 dienomis Milane vykusioje svarbiausioje interjero ir baldų parodoje dominavo sprendimai virtuvėms ir vonios kambariams.

Pasak parodoje dalyvavusių „Domus galerijos“ salonų atstovių, virtuvėje pagrindinis akcentas – sala, bei išlaikomas vientisumas su valgomuoju. Po žemės spalvų išbaigtais fasadais slepiasi patogios spintelės, virtuvinė įranga, o atviros paliekamos tik lentynos su dailiais indais. Vonios kambariuose karaliauja ergonomiški ir taupūs sprendimai, bei formų lengvumas.

Virtuvėse vyrauja žemės spalvos bei akmens paviršiai

Pasak interjero salono „Casa Bella“ atstovės Laimos Butkienės, šių metų parodoje gamintojai pristatė itin platų virtuvių pasirinkimą. „Ryškiausi akcentai – derinti natūralų medį, marmurą, žemiškas šiltas spalvas bei metalą. Populiarūs fasadai, dažyti metalizuotomis spalvomis, vyrauja žemiški atspalviai, greta kurių atsiranda ryškesnės, labiau išsiskiriančios burgundiško vyno ar deginto molio detalės“, - sako L. Butkienė.

Pastebima, kad parodoje eksponuotose virtuvėse nebeliko vario ir žalvario. Ilgai buvusios populiarios spalvos šiemet užleido vietą chromuoto, blizgaus aukso detalėms.

O Rasa Andre atkreipia dėmesį, kad šiandieninėse virtuvėse dominuos akmenį imituojantys paviršiai, stiklas su juodo aliuminio profiliu, taip pat nemažai metalinių detalių, pavyzdžiui atvirų metalinių lentynų bei daug tamsaus medžio.

Viskas sukasi aplink salą

Pagrindinis akcentas virtuvėje be išimties – sala. „Virtuvių išplanavimas su sala vyravo parodoje. Toks sprendimas padeda labiau pabrėžti erdvės pojūtį virtuvėje. Virš salos gamintojai rekomenduoja kabinti įspūdingus šviestuvus ar metalines sistemas su integruotu apšvietimu. Tiesa, kabantys šviestuvai užima gartraukio vietą – jų parodoje visai nebeliko, virtuvėse dominuoja kaitlentės su integruotais gartraukiais, leidžiančios erdvę virš darbastalio išnaudoti stilingiau“, – pastebi R. Andre.

Sala bei pagrindinės spintelės įrengiamos išlaikant kuo švaresnį, vientisą fasadą, o atvėrus dureles, spintelėse randami sumontuoti stalčiai su atskirais skyreliais įrankiams, lėkštėms, prieskoniams ir pan. Italijos virtuvių gamintojai daug investuoja į furnitūrą, kad būtų patogu susidėti daiktus, jie būtų tvarkingai laikomi. Virtuvinėse spintose dedami ištraukiami kargo krepšiai, kad būtų patogu pasiekti aukštai ar giliai esančius daiktus. Apšvietimas patogioje virtuvėje atlieka itin svarbų vaidmenį – stalčiuose ir spintelių durelėse įmontuoti jutiminiai davikliai, kad atidarius iškart įsijungtų reikalinga šviesa.

Taip pat šiemet daugiau išnaudojama erdvė tarp pakabinamų spintelių ir darbastalio – ji išgilinama, kad būtų galima įrengti papildomas lentynas smulkiems daiktams ar interjero detalėms.

Virtuvės ir valgomojo baldai išlaiko vientisumą

L. Butkienė sako, jog virtuvės zona pereina į valgomojo zoną, kurioje šiemet vyrauja atviros lentynos, stiklinės indaujos. „Gamintojai stengiasi kurti minimalistinio dizaino virtuves ir valgomuosius. Populiarūs keramikiniai valgomojo stalviršiai, kurie atrodo tarsi marmuras ir kuria prabangos įspūdį, o kartu yra itin atsparūs ir praktiški. Kaip ir virtuvėje, taip ir valgomajame ne mažiau populiarus medis, baldai pasižymi ramiomis linijomis, žemiškomis spalvomis bei natūralių medžiagų imitacija“, – teigia ekspertė.

Virtuvės ir valgomojo zonos neperkrautos detalėmis. Gražiausiomis dekoracijomis čia tampa prieskoninių žolelių ar gėlių vazonai, šviestuvai, o dailiuose induose sudėtos daržovės suteikia gaivos ir gyvybės įspūdį.

Vonia – sveikatingumo zona

Kaip rašoma pranešime žiniasklaidai, vonios kambariuose gamintojai šiemet akcentuoja ergonomiškus sprendimus ir kuria aplinką, kurioje kuo labiau stimuliuojami pojūčiai. Tai atsipalaidavimo ir sveikatingumo zona. Vonios kambaryje naudojama daug plonabriaunės keramikos, praustuvų, vonių formos – kuo lengvesnės, tarsi vonios kambario visuma kurtų tekančio vandens įspūdį.

Kaip ir virtuvės zonoje, vonios kambaryje populiarios metalinės detalės, konstrukcijos. Naudojama daug marmuro, o spalvomis, gėlių raštais ant tapetų siekiama pojūtį vonios kambaryje priartinti prie gamtos. Bendrai nuotaikai sukurti itin svarbi šviesa – LED apšvietimas įmontuojamas aplink veidrodžius, praustuvus, netgi duše.

Šiemet baldų kūrėjai ypatingai daug dėmesio skyrė tvarumui – pradedant pasirenkamomis medžiagomis, gamybos procesu, dizainu. Taip siekiama, kad galutinis rezultatas žmogui tarnautų kuo ilgiau, o dizainas neprarastų aktualumo.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis