Patarimai, kurie padės įnešti jaukumo į lauko poilsio zoną

Atėjus šiltajam sezonui visi norime kuo daugiau laiko praleisti gryname ore, tad, natūralu, kad dalis gyvenimo keliasi į lauką. Po darbų ir savaitgaliais vakarojame savo balkone ar terasoje. O tai daryti yra daug maloniau, kai ši zona yra tinkamai sutvarkyta ir paruošta smagiam pasisėdėjimui. Žemiau interjero tinklaraštia „Homy Ideas“ dalijasi, kaip tai paversti realybe.

Kad poilsio zonoje leisti laiką būtų malonu, tam reikia ne tik gero oro, bet ir tinkamo jos įrengimo. Taigi, kas lauko poilsio vietoje yra būtiniausia?

Žinoma, pirmiausia galima paminėti patogius baldus. Jeigu balkono ar terasos erdvė yra ribota, patarčiau rinktis standartinio aukščio stalą ir kėdes, o ne minkštasuolius su žemu staliuku. Nors jie atrodo labai patraukliai, bet pripažinkite, prie jų valgyti yra labai nepatogu. O valgymas lauke yra vienas iš smagiausių dalykų pavasarį/vasarą. Žinoma, jeigu erdvė yra pakankamai didelė, tada galite įsirengti dvi atskiras zonas – valgymui ir poilsiui su minkštasuoliais.

Shutterstock

Visgi jaukiam buvimui lauke, vien baldų neužtenka. Dekoro elementai čia žaidžia vieną iš pagrindinių vaidmenų taip pat. Balkonas ar terasa vasarą tampa tarsi namų tąsa, tad kuo daugiau elementų lauko zonoje apgyvendinsite, tuo labiau ja džiaugsitės.

Shutterstock

Taigi kuo galima dekoruoti balkoną/terasą? Visų pirma, rekomenduoju turėti stogelį, markizes ar didelį skėtį, kurie apsaugos nuo kaitrių saulės spindulių ir lengvo vasariško lietaus. Antra – pagalvėlės ant kėdžių. Apgalvotai pasirinktos spalvos gali sukurti norimą poilsio zonos stilių, o jis, kaip žinia gali būti, tiek moderniai minimalistinis, tiek kaimiškas, tiek bohemiškas ir pan. Valgio metu patiesta staltiesė poilsio zoną tarsi pakylėja į naują lygį bei suteikia šventiškumo. Taigi kodėl nepasidarius mažos šventės kiekvieną vasaros dieną?

Jeigu norite, kad jūsų poilsio zona kuo natūraliau jungtųsi su namais, rekomenduoju joje patiesti kilimą. Lauke labiausiai tinka džiuto kilimai, kurie nesugeria drėgmės ir yra lengvai valomi. Beje, juos turbūt puikiai prisiminsite iš savo tėvų ar senelių laikų, nes kažkada jie buvo labai populiarūs. Ir štai, šie kilimai vėl sugrįžo.

Shutterstock

Terasą ar balkoną pagyvinti gali augalų žaluma ar gėlių žiedai. Taigi priklausomai, nuo to, ką mėgstate, verta įsigyti gražių lauko vazonų ir sodinti patinkančius augalus.

Shutterstock

Vakaroti lauke būna daug smagiau, kai jame yra įrengtas neintensyvios šviesos šaltinis. Taigi žibintas su žvakėmis ar lauko lempučių girlianda sukurs jaukiai romantišką atmosferą.

Ir dar vienas dalykas, be ko sunkiai apseinu lauko zonoje, tai – pintas ratano krepšys. Jį naudoju ne kiek kaip dekoro detalę, o kaip patogų daiktą dekoro elementų laikymui. Kadangi mūsų orai sunkiai prognozuojami, tai dažnai tenka, matant artėjančius lietaus debesis, sumesti visas peršlampančias dekoro detales į krepšį ir padėti jį saugiai namie, iki kol vėl išlįs saulė. Greita, lengva ir patogu!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis