5 gudrybės, kaip įnešti į namus prabangos

Nepaisant to, koks interjero stilius vyrauja Jūsų namuose, kartais į namų erdvę norisi įnešti kiek subtilios prabangos. Kaip tai sumaniai įgyvendinti neviršijant savo biudžeto, pataria baldų salono „Mato baldai“ plėtros vadovė Laura Baubkuvienė.

1. Daugelis mūsų žinome, kad prabangos pojūčio gali suteikti teisingai parinkti interjero akcentai - užuolaidos, veidrodžiai, šviestuvai, paveikslų ar nuotraukų rėmai ir pan. Tačiau tam, kad namuose galėtumėte kurti kontrastus ir visapusiškai atskleisti pasirinktą interjero stilių, pirmiausia vertėtų išsirinkti baldus.

Pinskdrev.by

„Dažniausiai įsirengdami būstą ir pirkdami baldus, žmonės renkasi sunkius didelius baldus nepamatuodami ar pagal kvadratūrą jie tikrai tinkami. Priėmus šį svarbų sprendimą, jau verta pradėti eksperimentuoti su tekstūromis, spalvomis. Dėl to visuomet savo salonuose klientams siūlome ir patariame parsinešti namo audinių paletes, ar medžio spalvų pavyzdžius, kad būti pakankamai laiko pajausti ar tai tikrai tinka ir patinka“, - teigia „Mato baldai“ atstovė Laura Baubkuvienė.

Pinskdrev.by

2. Svetainė. Tai universali namų zona, kuri atlieka nemažai funkcijų: ilsitės po sunkių dienos darbų, priimate svečius. Todėl baldai turi būti funkcionalūs ir patogūs. Kokią sofą pasirinkti – su miegama ar be miegamos funkcijos, priklauso nuo to, kiek kambarių būste, ar turite svečių kambarį, ar planuojate kartais, ar netgi kiekvieną dieną, miegoti svetainės kambaryje.

Pinskdrev.by

Kuo mažiau erdvės, tuo gali būti priimti universalesni sprendimai. Pavyzdžiui, sofa-lova yra ir funkcionalus, ir estetiškumo namams suteikiantis sprendimas.

Turintiems daugiau erdvės verta paeksperimentuoti su svetainės minkštais komplektais – pavyzdžiui, kampinės sofos ar išsirinkti patogų fotelį, dėl kurio vėliau konkuruos visa šeima.

3. Miegamasis. Tai svarbiausia namų poilsio zona, kurioje svarbiausia justi harmoniją. Visgi kiekvienas po sunkių dienos darbų ilsisi skirtingai.

„Net šioje zonoje siūlau nebijoti eksperimentuoti – nuo akį rėžiančių iki ramių, pastelinių atspalvių – vienos taisyklės nėra“, - dalijasi ekspertė.

Pinskdrev.by

Anot ekspertės, kiti svarbūs žingsniai – pasirinkti miegamojo baldus. Tai ne tik lova, kuri, žinoma, yra esminis baldas, bet ir naktinis staliukas, spinta. Šiuos pasirinkimus dažniausiai nulemia miegamojo kambario plotas, bet kiekvienam iš jų galima atrasti optimalų ir stilingą sprendimą. Tik svarbu nepamiršti skirti dėmesio ir čiužiniui – nuo jo tam tikra prasme priklauso gyvenimo kokybė.

4. Virtuvė. Tai tikriausiai populiariausia namų vieta. Dėl to viskas turėtų būti išdėstyta taip, kad būtų patogu pasiekti ranka gaminant vieną ar kitą patiekalą.

Jeigu virtuvė nedidelė – išnaudokite kiekvieną plotą funkcionaliai, neperkraukite nereikalingais daiktas.

Vertėtų pasitelkti kuo daugiau uždarų spintelių, kad zona nebūtų apkrauta daiktais. Taip sukursite patogesnę, tvarkingesnę ir švaresnę zoną.

Pinskdrev.by

5. Vonios kambarys. Tai zona, kurioje kartais užtrunkama penkias minutes, o kartais tai tampa spa erdve, kurioje laikas tiesiog pradingsta. Bet kuriuo atveju, vienas svarbiausių aspektų šioje namų dalyje – funkcionalumas.

Tad planuojant, kaip įsirengti šį kambarį, apsvarstykite ar mėgstate ilgai gulėti vonioje, ar vis dėlto pirmenybę teikiate greitam dušui.

Jei vonios kambarys yra mažas, tuomet pasitelkite aksesuarus – žvakes, išraiškingas rankenėles, įdomesnių formų veidrodį ir pan.

Jei vonios kambarys pakankamai didelis, tuomet nebijokite ir ekstravagantiškesnių sprendimų, pavyzdžiui, originalumo suteiks grakštus fotelis.

Funkcionalius sprendimus visoms šioms zonoms galite rasti „Mato baldai“, kurie įsikūrę BALDŲ NAMAI „Skraja“, Naugarduko g. 55 a Vilniuje. www.matobaldai.lt

Užsakymo nr.: PT_78023127

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis