Fengšui paslaptys: kaip į namus pritraukti laimę

Fengšui taisyklės taikomos ir architektūrai, ir interjerui, ir žmogaus gyvenimui. Senovės Kinijos išminčiai teigė, kad viskas tarpusavyje susiję nematomais siūlais, o jei norite kažką pakeisti gyvenime, pradėkite nuo permainų namuose.

Taigi, atskleisime fengšui paslaptis, kurios padės taip išdėstyti porcelianines vazas, kad sutiktumėte antrąją pusę, paaiškins, kur slypi raudonos spalvos galia, ir ką daryti, kai viskas vyksta ne taip, kaip norisi. Apžvelgsime paprastas gudrybes, kurias galima namuose taikyti nepastebimai, nepatraukiant namiškių dėmesio – tai vadinamasis „slaptas fengšui“.

Čia nenaudojami kiniški amuletai ir statulėlės, tik paprasčiausi dekoro ir interjero elementai. Juos tereikia teisingai išdėstyti – kinų išminčių mokymuose pranašaujama, kad rezultatų ilgai laukti neteks.

1. Daugiau laimės!

Jei tiksliai žinote, kad esate pasiryžę paaukoti dalį savo laisvės tam, kad gyvenimo keliu eitumėte dviese, imkite į rankas kompasą. Pietvakarinėje namo ar vieno iš kambarių dalyje reikia pastatyti dvi vienodas porcelianines vazas. Kodėl? Sakralus šio sektoriaus skaičius – dvejetas. Vazas geriau rinkitės apvalia, išpūsta apačia, su siauru kakleliu – būtent tokia forma padeda kaupti pozityvią energiją.

2. Pajuskite atramą

Jei jus kankina liūdesys dėl to, kad neturite į ką atsiremti šiame gyvenime, patikrinkite lovos galvūgalį. Koks jis? Ar atrodo tvirtas, patikimas? O gal jo apskritai nėra? Galvūgalio forma, vaizdas ir kokybė ne mažiau svarbūs nei čiužinio kokybė. Galvūgalis turi būti tvirtas, bet ne per kietas.

Dar vienas svarbus dalykas: patikrinkite, ar virš jūsų galvos nėra šviestuvo. Labai dažnai sunkūs krištoliniai sietynai miegamajame kabinami tiesiai virš lovos. Tokiu atveju šviestuvą geriau perkabinti, nes jūsų pasąmonė jį vertins kaip virš galvos pakibusį pavojų.

3. Išjudinkite situaciją iš mirties taško

Būna, kad viskas klostosi blogai. Visiškai blogai. Pradėti darbai stringa, idėjos neįgyvendinamos, jaučiatės lyg įklimpę pelkėje. Ką daryti? Išeikite iš aklavietės. Pagal fengšui, viena iš tokios situacijos priežasčių – užsistovėjusi energija. Ją išjudinti padeda šviežiai skintos gėlės.

Shutterstock

Išsirinkite bute zoną, kurią jums labiausiai reikia išjudinti (vieniems tai bus miegamasis, kitiems – darbo kambarys), ir pradėkite ten statyti gėlių puokštes, jas keisdami vos tik gėlės ima vysti (vystančios gėlės didina nuosmukį).

Miegamajam itin tinka bijūnai – Kinijoje jie laikomi aistros šaltiniu.

4. Susigrąžinkite pasitikėjimą savimi

Patikrinkite, ar jūsų darbo stalas pastatytas tinkamai. Pavyzdžiui, žmogus skundžiasi nestabilumu ir sąstingiu darbe. Dažniausiai paaiškėja, kad darbe jis sėdi nugara į duris, o prieš save mato sieną. Taip klostosi ir jo karjera – jis vis atsimuša į sieną.

Shutterstock

Viskas turi būti atvirkščiai: siena – už nugaros, o priekyje – atvira erdvė. Turėkite omenyje, kad siena turi būti nepermatoma. Žmogus, kuriam už nugaros, pavyzdžiui, stiklinė siena, gali jausti nuolatinį nepasitikėjimą savimi ir aplinka, o galiausiai susirgti.

Shutterstock

5. Pasirūpinkite finansais

Užtikrinti finansų srautą padės nedidelis kambarinis fontanas – vyriškosios jan energijos šaltinis. Pastatykite jį pietvakariniame būsto sektoriuje. Tik atminkite: miegamajame fontano statyti negalima, net jei jis pietvakariuose.

6. Gyvenkite be nuostolių

Pagal fengšui filosofiją, vonios kambarys yra viena iš tų vietų, iš kurios energija nuolat išteka, ypač jei nesutvarkyta santechnika. Lašantis čiaupas yra pavojingas dalykas – kartu su vandeniu išeina ne tik pinigai, bet ir sėkmė. Jei norite išvengti nuostolių, skubiai kvieskitės santechniką. O ant vonios grindų patieskite raudoną kilimėlį – jis padės sulaikyti ištekančią energiją.

7. Svajokite!

Jei jūsų svajonės pažengė taip toli, kad jau renkate vardus savo būsimiems vaikams, nukreipkite žvilgsnį į vakarus. Tai yra, į vakarinį jūsų namų sektorių – jis atsakingas už vaikus ir kūrybą. Tai logiška, nes kūrybiniai projektai mums tarsi vaikai, mes juos mylime ir norime jiems tik gero.

Shutterstock

Įgyvendinti svajones padeda sidabras ir auksas. Tai reiškia, kad laimės akimirkas, apie kurias svajojate, reikia ne tik aiškiai pamatyti vaizduotėje, bet ir materializuoti, įrėminus paauksuotuose ar pasidabruotuose rėmeliuose – taip jos gaus galingą energijos impulsą. Jei svajojate gyventi santarvėje su vaikais, kuriuos jau turite, į auksinius ar sidabrinius rėmelius įstatykite jų nuotraukas.

8. Auginkite savo sodą

Šeima mus pripildo meilės, reikalingos tam, kad mylėtume kitus. Tam, kad jūsų šeima klestėtų, rytinėje buto dalyje pastatykite kambarinį augalą vazone – jis simbolizuos jūsų šeimą, ne tik tėvus, bet ir visus senelius, močiutes ir tolimus giminaičius. Rūpinkitės augalu taip, lyg rūpintumėtės jais – o jei yra galimybė, užveiskite visą kambarinį sodą.

Shutterstock

9. Pasikvieskite į svečius sėkmę

Pagal fengšui, viskas mūsų gyvenime priklauso nuo gyvybinės energijos judėjimo, nuo to, kur ji nukreipta ir kaip juda. Či energija į namus patenka kaip eilinis svečias, pro duris, todėl viskas prasideda nuo durų zonos.

Norite permainų? Patikrinkite, kaip atrodo jūsų prieškambaris. Ar jis užtektinai apšviestas? Ar kampai ir erdvė už durų neapkrauti daiktais? Ar yra laisvos vietos, reikalingos laisvai ir lengvai judėti energijai?

Shutterstock

Atminkite, kad valydami vietą prie laukujų durų jūs ne šiaip tvarkote namus – jūs atveriate kelią naujam ir laimingam gyvenimui.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis