10 naujausių 2017 m. interjero kūrimo tendencijų, kurios sušildys ir rudenį, ir žiemą

Vienspalviškumas – stipriausia šio sezono tendencija. Sugrįžo gėlių motyvais marginti tapetai ir kambariniai augalai. Naktims vis ilgėjant ateina laikas daugiau dėmesio skirti namų paruošimui artėjančiam žiemos sezonui. Taigi dar niekada nebuvo taip aktualu peržvelgti naujausias šio sezono tendencijas. Įžvalgomis dalijasi dizainerė Justina Lazdauskaitė iš daniškų baldų salono „BoConcept“.

Štai kelios puikios idėjos, apie kurias būtina pagalvoti šią žiemą. Aktualumo topuose – gilūs, tamsūs atspalviai, skirti tiek sienoms, tiek ir aksesuarams. Jokiais būdais negalima pamiršti apie natūralumą ir ryškius akcentus. Štai kelios aktualiausios šio sezono tendencijos, neabejotinai rasiančios vietos ir jūsų namų interjere.

1. Spalvų blokavimas
Jei nepajėgiate parinkti vienintelės spalvos kambariui, galbūt vertėtų išmėginti spalvų rinkinį? Ši spalvų blokavimo tendencija – puikiausias pasirinkimas, suteikiantis galimybę panaudoti kelis tarpusavyje kontrastuojančius atspalvius ir tokiu būdu pasiekti iš tiesų įspūdingą rezultatą. Derinkite spalvų blokavimo techniką su vienspalviais objektais – rezultatas pranoks jūsų lūkesčius.

BoConcept nuotr.

2. Žalsvai mėlyna spalva
Šis nuotaiką akimirksniu pagerinantis atspalvis, spalvų paletėje įsitaisęs tarp turkio ir žydros spalvų, – tobulas pasirinkimas norintiesiems erdvei suteikti išskirtinumo. Itin gerai šis atspalvis atrodo derinamas su gaivia balta. Ne ką prasčiau žalsvai mėlyna spalva derės su šviesiais medienos atspalviais.

BoConcept nuotr.

3. Atgal į gamtą
Laikas prisiminti organiškąją keramiką, džiuto kilimus, pintus šviestuvų gobtuvus ir linines staltieses. Šios madingos tendencijos esmė – natūralūs tarpusavyje derinami elementai. Spalvų paletė – pati įvairiausia, apimanti baltos spalvos variacijas, švelnius kreminius atspalvius ir skirtingus pilkos spalvos variantus.

BoConcept nuotr.

4. Geometrinės plytelės
Laikas kartą ir visiems laikams atsisveikinti su standartinėmis plytelėmis – atėjo kur kas įspūdingesnių pasirinkimų metas. Kvadratai ir stačiakampiai liko praeityje, o štai mozaikos grįžta ir žengia į areną pačių įvairiausių formų, dydžių ir spalvų pavidalu. Šios neįtikėtino žavumo geometrinės plytelės – šio sezono akcentas, tobulai tinkantis tiek moderniuose, tiek ir tradiciniuose interjeruose.

5. Smaragdinė žalia
Gamtos grožio įkvėpti atspalviai – visada geras pasirinkimas, o kas gi gali būti geriau už turtingą smaragdo žalumą? Dramatiškam įspūdžiui sukurti šis atspalvis tiks kuo puikiausiai. Ne ką mažiau jis bus tinkamas ir pageidaujantiesiems kurti giedresnę erdvę – tereikia pasirinkti keliais tonais šviesesnį šios spalvos variantą. Ši prabanga alsuojanti spalva atrodo tobulai derinama su smėlio rožinės spalvos variniais aksesuarais.

BoConcept nuotr.

6. Puošnūs tapetai
Gėlių raštais puošti tapetai ir vėl itin aktualūs. Be to, dėmesį būtina atkreipti ne į kvailokai atrodančius smulkius raštų variantus, o į stambius dailių rožinių, pilkšvų ir smaragdinių tonų raštus, suteiksiančius erdvei romantiškumo.

7. Aksomas
Jei trokštate švelnumo ir prabangos, dėmesį kreipkite į aksomą. Šis prabangus audinys visas spalva papildo ryškumu. Jei vis tik nesate pasirengę įsigyti naują sofą, turimą pagyvinkite keliomis aksominėmis pagalvėlėmis ar simpatiškų atspalvių užtiesalu.

BoConcept nuotr.

8. Vienspalviškumas
Vienspalviškumas pelnytai gali būti vadinamas šių metų rudens sezono hitu. Šią tendenciją kuo puikiausiai papildo variniai akcentai, suteikiantys bendram vaizdui šilumos. Ne ką prasčiau su šia tendencija dera ir balta spalva, suteikianti balanso. Dar patartina rinktis juodos ir baltos spalvų aksesuarus.

BoConcept nuotr.

9. Augalai
Augalai ir vėl tampa nepamainoma namų interjero dalimi. Asmeninę rudens kolekciją kurkite skirdami jiems vietos kiekviename namų kampelyje. Kambariniai augalai ne tik pagerins oro kokybę namuose, bet ir neabejotinai taps tobulais dekoratyviniais elementais.

BoConcept nuotr.

10. Tūkstantmečio rožinė spalva
Jei tamsios spalvos jums ne itin artimos, būtinai dėmesį atkreipkite į tūkstantmečio rožine vadinamą atspalvį. Ši nuotaiką gerinanti spalva dera su viskuo ir tinkama bet kuriai patalpai. Drąsiai ją kombinuokite su dangaus mėlynumo žydra, dūmine pilka ir vyšnine. Taigi papildę gyvenamąją erdvę šviežiais žiedais sukursite švelnumu alsuojančius namus, kuriuose būdami sėkmingai įveiksite bet kokias niūrias mintis, neretai užklumpančias tamsiaisiais rudens ir žiemos sezonais.

BoConcept nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis