Sumanūs patarimai, kaip skoningai įrengti mažą būstą

Turbūt daugelis iš mūsų pasvajoja apie didelį ir erdvų namą. Deja, gyvendami didmiesčiuose kartais turime pasispausti ir nuspręsti, kaip tinkamai įrengti nedidelį butą. Mažas būstas – tikras iššūkis dizaino atžvilgiu, tačiau pasitelkus tam tikras taisykles, net ir be profesionalaus interjero dizainerio ar architekto pagalbos, galima sukurti patogius, funkcionalius ir jaukius namus, iš kurių nesinorės išeiti.

Baldai

Kaip turėtų atrodyti interjero dizainas nedideliame kambaryje? Didingai atrodančius miegamuosius ir svetaines galima susikurti net ir mažose patalpose. Siekiant išgauti šį efektą patartina maišyti skirtingų raštų, audinių ir spalvų užtiesalus, kurie erdvę vizualiai padarys didesnę ir pripildys gaivumo. Nepamirškite, kad mažoms patalpoms geriausiai tinka skandinaviškas interjero dizainas – jis vizualiai didina erdvę ir suteikia komforto. Perkant baldus verta atkreipti dėmesį į jų dydį ir pagalvoti, ar jie neapkraus patalpos.


BoConcept nuotr.

Kilimai

Jeigu nusprendėte kambaryje pasitiesti kilimą – geriausia, kad jis būtų šviesus. Šviesių spalvų dekoro detalės optiškai didina kambarį ir suteikia jam didesnės erdvės jausmą. Turint tamsiomis sienomis dekoruotą būstą, patartina palengvinti šį derinį šviesesnės, derančios spalvos kilimu. Nesirinkite raštuotų ir ryškių kilimų – jie vizualiai sumažins erdvę ir apkraus mažą buto erdvę.


BoConcept nuotr.

Stiklas

Nedideliuose butuose naudokite kuo daugiau stiklinių detalių. Permatomi stalai ir kėdės ne tik atlieka savo funkciją, bet ir suteikia atvirumo jausmą. Mažose erdvėse reikia kruopščiai pasirinkti, kokių kambario detalių tam tikrose būsto vietose norite. Vieniems svetainėje reikia didelio stalo, kitiems – tik poilsio zonos, tačiau nebandykite sutalpinti visko.


BoConcept nuotr.

Smulkmenos

Skandinaviško stiliaus bute prioritetas teikiamas komfortui: tikslingai išnaudojamos erdvės, patogiai išdėstomi interjero elementai. Čia sunkiausia atsikratyti nereikalingų, vietą užimančių daiktų, mat mažo kambario interjeras visada prasideda nuo erdvės išlaisvinimo. Gerai pagalvokite, kokius daiktus laikote namuose. Jeigu jie ką nors reiškia, suraskite jiems tinkamą vietą, o jeigu tik kaupia dulkes, mokykitės tokiais daiktais atsikratyti – padovanokite, paaukokite kitiems. Tai daiktui suteiksite antrą gyvenimą. Rinkitės mažus funkcijas atliekančius daiktus, bet išraiškingus aksesuarus – stalinę lempą, augalą arba didesnį spalvotą paveikslą.



BoConcept nuotr.

Šviesios spalvos

Rinkdamiesi buto apdailą naudokite šviesias ir pastelines spalvas. Balta spalva ar kiti šviesūs atspalviai visuomet siejami su optine erdvės iliuzija.


BoConcept nuotr.

Nedažykite sienų tamsiomis ir ryškiomis spalvomis – jos apkraus kambario dizainą bei vizualiai sumažins erdvę. Jeigu nenorite rinktis baltos spalvos, sienoms pasirinkite pastelinės žalios, alyvų arba violetinės atspalvius.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis