Vieno 65 kv. m. buto interjeras sostinėje

Interjero dizainerė Daiva Česnauskaitė trijų kambarių butą turėjo paversti moderniu, šviesiu ir jaukiu būstu. Perplanavus visas vidines buto sienas, buvo suprojektuotas dviejų kambarių, erdvus ir funkciškai išpildytas interjeras Santariškėse.

Parinktos neutralios, žemiškos spalvos. Jau nuo pačios pirmos idėjos interjere dominavo rožės. Jos vienaip ar kitaip dominuoja visuose kambariuose: per schematiškus raštus, grafiką. Šiame interjere gausi medžiagų įvairovė: šukuoto ąžuolo parketlentės, trys skirtingi tapetai, grūdintas stiklas, naudotas ir kaip grindiniam apšvietimui suformuoti, ir sienelėms virtuvėje, skirtingų tipų natūralūs kilimai. Kai kurie iš jų, rankų darbo iš kanapių pluošto. Apšvietimo gausa ir įvairovė tarsi uždeda interjerui skirtingas kaukes – nuo subtilaus romantiško iki maksimaliai šviesaus interjero.

Asmeninio archyvo nuotr.

Mintis interjere panaudoti rožių motyvą dizainerei kilo dėl to, jog pagalvojus apie šias gėles, jai iškart kyla asociacijos su jaukumu.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Vieno 70 kv.m. buto interjeras sostinėje
Butas Gedimino prospekte, kurio vien remontas kainavo 2,5 mln. litų
Namas vidury upės

Visgi naudojant tokį akcentą namuose visuomet baisu, jog jis netaptų kiču. Interjero dizainerė D. Česnauskaitė tam atrado sprendimą: „Bet kurią išraiškingą detalę, kurią norima išreikšti, kaip pagrindinį ar vieną iš pagrindinių akcentų, reikėtų atrasti kitu pavidalu, išraiškos forma. Pavyzdžiui, šiame moderniame interjere, rožės žiedas naudotas grafiška, struktūrine žiedo forma, tad ji tarsi yra, bet tarsi jos ir nėra. Kičas daromas tada, kai į bet kurį daiktą, detalę žiūrima tiesmukiškai ir naudojama per daug ir neapgalvotai.“

Įvairių medžiagų derinys sukuria savotišką nuotaiką. Jų suderinimas ir žemiškų spalvų koloritas sukuria harmoniją, kurios dažniausiai žmonės ir ieško. Tai tarsi prieskoniai galutiniam „skaniam“ - geram interjerui sukurti. Juk dieną saulei pasisukus į tam tikrą spalvą, pavyzdžiui, žalią, ji gali virsti smaragdine ar samanų spalva, o vakare dėl apšvietimo stokos, ji kuria mistinę nuotaiką.

Asmeninio archyvo nuotr.

Šviesos namams suteikia pasteliniai tonai. Be to, erdviškumo pojūtis atsirado dėl to, jog langai buvo pridengti tik lengva dienine užuolaida, dekoruota tonuotomis juostomis. Toks sprendimas buvo priimtas klientų, nes ant visų langų esančios apsauginės žaliuzės atstoja naktines užuolaidas.

Labai svarbus ir apšvietimas. Su juo galima daryti stebuklus – keisti interjero kaukes kardinaliai. Be to, apšvietimui puikiai tarnauja skirtingos ir faktūrą turinčios apdailos medžiagos. Jos kuria jaukią ir skirtingą nuotaiką dieną ir vakare.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis