Kaip įrengti miegamąjį, kad jame būtų galima kokybiškai atsipalaiduoti ir vyrautų meilė

Fengšui, verčiant pažodžiui, reiškia „vėjas ir vanduo“. Tai kinų mokymas, padedantis subalansuoti paslaptingas gamtos jėgas, kad jos pasitarnautų žmogaus sveikatai.

Fengšui mokymas Kinijoje atsirado prieš 3 tūkst. metų, jis vystosi, tobulėja. Fengšui pagrindas – mokymas apie gyvybinę energiją ci (arba či), kurią turi visa, kas gyva ir negyva žemėje. Fengšui pasitelkiamas ir kuriant interjerą – taip galima nustatyti ci srautų kryptis ir teisingai išdėlioti baldus kambariuose, kad gyventi būtų lengva ir komfortiška.

Miegamojo dizainas pagal fengšui

Manoma, kad miegamajame turi harmoningai derėti dvi energijos – in ir jan. In – moteriška energija, jai būdingas švelnus apšvietimas, neryškios spalvos, švelnios formos. Jeigu jaučiate, kad prastai išsimiegate klasikiniame miegamajame, vertėtų pakeisti akcentus į jan pusę. Papuoškite miegamąjį vyšniniais, tamsiai žaliais ar mėlynais akcentais, pastatykite lempų su ryškiais gaubtais. Kiekviename miegamajame yra zonos: meilės, poilsio zona, daiktų laikymo zona. Svarbiausia – meilės zona, ją galima papuošti poriniais daiktais: oranžinėmis ar raudonomis žvakėmis, statulėlėmis. Neretai kabinamos sapnų gaudyklės – jas kabinkite lovos galvūgalyje. Zonų nereikia užversti daiktais, juos reikia sudėti į spintas.

Fotolia nuotr.

Baldai miegamajame pagal fengšui

Miegamojo širdis – lova. Ideali lova pagal fengšui – su dviguliu čiužiniu ir plačiu galvūgaliu. Kiekviena forma turi savo reikšmę: trikampis galvūgalis – meilės gyvenimas, ovali ar apskrita forma suteiks šeimai gerovę, stačiakampis galvūgalis garantuoja sutuoktinių ištikimybę. Bangos formos galvūgalis tinka ilgai kartu išgyvenusioms poroms, jis suteikia ramybės.

Ant lovos būtinai turi būti vienas čiužinys, nes simbolinis sutuoktinių dalijimas į du čiužinius laikui bėgant gali tapti realiu. Nepatariama miegoti ant dviejų sustumtų lovų.

Lova neturėtų būti apskrita, nereikėtų rinktis ir sintetinių vandens čiužinių – ant judančio čiužinio gerai nepailsėsite. Lova neturėtų stovėti kojūgaliu į duris, bet ją galima pastatyti taip, kad gulėdami matytumėte miegamojo duris. Nereikėtų statyti lovos po atvirais balkiais – sutuoktiniams gali sutrikti sveikata, gali kilti asmeninio gyvenimo problemų. Miegamajame sveikintina dideli langai, bet ant lovos neturėtų kristi tiesioginiai saulės spinduliai, taigi pakabinkite storo audinio užuolaidas.

Prie lovos galima pastatyti nedideles spinteles ar staliukus, o dėžėse patartina laikyti tik patalų užvalkalus. Nestatykite lovos viduryje kambario – tai nestabilumo ženklas. Nemiegokite po dideliu šviestuvu, kuris dalina lovą perpus, neigiama energija gali taip paveikti ir miegančią porą.
Atskira sritis – patalų užvalkalai. Jie neturėtų būti mėlyni ar juodi, raudoni – tik išskirtiniams atvejams. Automobiliai, plėšrūs žvėrys, ryškūs piešiniai – ne pats tinkamiausias pasirinkimas, nes provokuoja nerimą.

Fotolia nuotr.

Veidrodžiai miegamajame pagal fengšui

Veidrodis nuo seno laikytas galingu energijos kaupikliu, todėl galvodami, kaip įrengti miegamąjį, atsargiai rinkitės veidrodį. Nereikėtų kabinti veidrodžio lovos kojūgalyje, juk pabudus galima pamatyti save ir palaikyti vaiduokliu. Taip pat manoma, kad kojūgalyje kabantis veidrodis gali pakenkti poros santykiams. Nekabinkite veidrodžio ir priešais kambario duris, nes jis atspindės visą energiją, taigi ji miegamajame neužsilaikys. Veidrodis pravers, jei lova stovi taip, kad jūs nematote durų. Tada galima tiesiog pažvelgti į veidrodį ir pamatyti, kas įėjo, nepasukus galvos.

Bendros fengšui rekomendacijos

Prieš apstatant miegamąjį, atlikite remontą ar generalinę tvarką. Ant grindų neturi būti dėmių, visur turi būti švaru. Miegamajame visada turi būti šviestuvas ir stalinės lempos, nuo jų reguliariai reikia nuvalyti dulkes, taigi nesirinkite sudėtingų konstrukcijų. Reguliariai sutvarkykite drabužius spintoje, išmeskite ar atiduokite senus, nebereikalingus drabužius. Tvarka spintoje – tvarka asmeniniame gyvenime. Jeigu miegamajame yra tualetinis staliukas, jo neapkraukite. Kosmetiką, žurnalus sudėkite į stalčius, ant staliuko pastatykite statulėlę ar talismaną. Laiku remontuokite baldus, jie visada turi būti švarūs. Stenkitės patys tvarkyti miegamąjį, namų šeimininkė ar pašalinis žmogus nepripildys šio kambario teigiama energija.

Fotolia nuotr.

Kas galima ir ko negalima

Kruopščiai parinkite augalus miegamajam. Pavyzdžiui, vijoklinės gėlės trauks iš žmogaus energiją, tad jas geriau auginti virtuvėje ar svetainėje. Miegamasis – poilsio kambarys, tad dokumentus ir kitus, su darbu susijusius daiktus laikykite kabinete. Miegamajam netinka ryški šviesa, halogeninės lempos, jos trikdo intymią atmosferą, harmoniją. Miegamajame neturi būti naminių augintinių narvelių, akvariumo, nes vanduo kelia nerimą. Jei renkatės paveikslą į miegamąjį, teikite pirmenybę peizažams, natiurmortams, šeimyninėms miniatiūroms. Vandens peizažų ir gėlių motyvų geriau atsisakyti. Miegamajame neturėtų būti laikrodžio. Visų pirma, jo tiksėjimas trukdo, antra, laikrodis neturi būti didelis, nes kaupia blogą energiją. Jei būtinai reikia laikrodžio, pasistatykite nedidelį žadintuvą. Miegamajame neturi būti kompiuterio, muzikinio centro, televizoriaus. Jei negalite apsieiti be televizoriaus, nakčiai visada ištraukite jungiklį iš kištukinio lizdo. Miegamasis – labai asmeniškas, intymus kambarys, jame žmogus turi jaustis jaukiai, saugiai.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis