61 kv.m. nestandartiškai išplanuotas butas Vilniaus centre

Tobula spalvų dermė ir santūri prabanga – tokioje aplinkoje atsiduri įžengęs į vilniečių poros butą sostinės senamiestyje. Kuriant šį interjerą, dizainerei Vaidai Kandratavičiūtei pavyko patogiai suplanuoti nestandartinio plano butą ir apjungti erdves į harmoningą visumą.

Kadangi šeimininkai daug keliauja, jie norėjo įrengti namus taip, kad ne tik patiems būtų gera sugrįžti į ramybės oazę, bet, prireikus, ir išmuomoti butą. Čia dizainerė racionaliai suprojektavo visas dviejų žmonių gyvenimui reikaingas zonas. 

Asmeninio archyvo nuotr.

Tamsiajame buto gale įrengtas prieškambaris ir san. mazgas, toliau einant atsiveria bendra virtuvės ir svetainės zona. Virtuvė nedidelė, kadangi namuose neplanuojama daug gaminti. Virtuvinės spintelės nesiskiria nuo kitų korpusinių bute esančių baldų, tad pranyksta šios zonos buitiškumas. Virš spintelių pakabinti paveikslai, gartraukis sumaniai paslėptas po veidrodžiu. 

V. Kandratavičiūtės nuotr.

Iš bendros virtuvės ir svetainės erdvės patenkama į miegamąjį su didele drabužine. Miegamąjį nuo svetainės skiria neskaidraus facetuoto stiklo durys, kurios neizoliuoja patalpų, praplečia erdvę bei papildo interjere vyraujantį lengvą puošnumą. Subtili estetika buvo perkelta net ir į vonios kambarį – čia grindys ir sienos išklotos marmuro tekstūros plytelėmis, vienos sienos intarpui panaudota medžio plokštė, o praustuvas ir klozetas labiau primena baldus nei santechnikos įrenginius.

Kuriant interjerą buvo atsižvelgta į senamiesčio kontekstą, tad pasirinktas solidus modernios klasikos stilius su Art Deco prieskoniu, atsiskleidžiančiu parketo piešinyje, šviestuvų formoje, aukso spalvos baldų detalėse. Prie šios stilistikos puikiai dera baldams ir grindims naudota tamsi mediena ir sodrios alyvinės spalvos namų tekstilė. Nors dominuojančios spalvos ganėtinai tamsios, tačiau anaiptol ne niūrios. Atsvara joms – šviesios sienos ir įvairūs apšvietimo sprendimai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis