48 kv.m. loftas Vilniuje: industrinio dizaino ir skandinaviško jaukumo dermė

Dizainerio Rimanto Špoko teigimu, kuriant interjerą atspirties taškas visada yra užsakovas ir architektūrinis objektas. Šiuo atveju tai – „Loft Town“ Vilniuje esantis loftas, kurį įsigijo jaunas, keliauti mėgstantis vyras. Todėl šis interjeras pasižymi šiuolaikišku, dinamišku miesto ritmu ir drąsiomis jaunatviškomis idėjomis.

Ne tik keliones, bet ir knygas mėgstantis šeimininkas pageidavo neeilinio būsto – spalvingo, modernaus ir funkcionalaus, o kartu paprasto ir praktiško, artimo skandinaviškam stiliui. „Reikėjo gerokai pasukti galvą, kol viskas išsigrynino ir susidėliojo į savo vietas – taigi, nors objektas mažas, į jį įdėta daug minčių ir širdies, – pasakoja interjero autorius. – „Spalvos, detalės, proporcijos, bendras vaizdas – viską dariau analizuodamas užsakovą ir klausydamas savo intuicijos, nes reikia įsijausti į bendrą interjero kontekstą, kad pavyktų sukurti gerą dizainą.“

Siekiant išlaikyti vientisumą su aplinka, miesto dvasia, interjere pabrėžiamos buvusio gamybinio pastato konstrukcijos: neuždengtas įdomios formos langas, ritmiška lubų struktūra, pagal kurią pritaikytas dinamiškas svetainės baldas su lentynomis. Netradicinį jaukumą kuria gausūs industrinio dizaino elementai – metalinės kėdės, šviestuvai, kabantys jų laidai, aptrinti mediniai paviršiai ir spalvingos knygų nugarėlės.

Pasak dizainerio, būstas atitinka naujausias interjero dizaino tendencijas, kai skandinaviškas švarumas, tyrumas maišomas su „aptrintu“ gatvės stiliumi, kurį taip mėgsta jaunimas. „Nudrožtos“ medžio tekstūros, klinkerio plytos pabrėžia miesto įspūdį. Minimalistinis dizainas įdomiai dera su trupučiu gatvės pojūčio ir ryškiomis spalvomis.

Štai atviroje pirmo aukšto erdvėje dėliojant funkcines zonas nepabijota drąsių spalvinių sprendimų. Taip pagal šeimininko poreikius ir patalpos dydį suskirstytos zonos įgijo ne vien funkcinį, bet ir emocinį krūvį. Virtuvei parinktas šiltesnis koloritas, aktyvuojanti oranžinė spalva, įkvepianti skanaus maisto gaminimui, o poilsio zonai parinkti gilesni, svajingesni mėlynos ir žalios spalvų tonai. Tai erdvę plečiančios, vėsesnės spalvos.

Miegamajame natūralių tonų spalvomis, iki lubų prikrautomis knygomis, išraiškingu paveikslu kuriama rami ir drauge jaudinanti atmosfera. Beje, minėtas paveikslas, iš kurio žvelgia tuaregų genties moters akys, iš pat pradžių tapo atraminiu motyvu – užuomina į keliones, nepažįstamus kraštus, susisiejančia su rytietiškų ornamentų kilimu svetainėje. Tokios gerai apmąstytos, subtilios detalės interjere palieka vietos vaizduotei ir emocijoms, todėl jos yra labai svarbios bendram įspūdžiui.

Vonios kambaryje taip pat randame nepabodusių, žaismingesnių sprendimų. Betoninėje celėje iš epoksidinės dangos sienos, plytelių ir akmenukų suskamba ryškus raudonas praustuvas ir grubesnės stilistikos „patrintos“ medienos staliukas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis