120 kv.m. sodyba Trakuose, kurioje karaliauja natūralios medžiagos

(2)

Dizainerio Ernesto Možeikos suprojektuotas sodybos interjeras pasižymi moderniu skandinavišku stiliumi. Toks stilius pasirinktas atsižvelgiant į projekto idėją – tai vasarnamis, kuriame būtų galima pailsėti savaitgaliais, minimalistinė neutrali erdvė, kuriai nereikėtų daug priežiūros.

Dėl šios priežasties name įrengta daug integruotų spintų, sandėliukas, o atvirų „dulkių kaupyklų“ vengta. Parinktos praktiškos medžiagos: prie įėjimo esančiam prieškambariui – dėmėtas, poliruotas betonas, bendrosios erdvės grindims – parketlentės, kurių šiurkštokai faktūrai įbrėžimai nebaisūs. Priešingai – jos pridėtų papildomo žavesio ir sustiprintų natūralumo įspūdį.

Asmeninio albumo nuotr

Šiame interjere dominuoja medis, tačiau nors jo ir daug, nejaučiamas jo perteklius. Betonas ir pilkšvai balti atspalviai bei juodi ryškesni elementai kuria jam atsvarą, kartu suteikdami modernumo ir subtilumo. Pasak dizainerio, svarbiausia užduotis kuriant interjerą buvo išlaikyti vientisumą, neužgriozdinti erdvės. Interjero akcentais tapo baldai, židinys, paveikslai.

Atskiros namo zonos projektuotos atsižvelgiant į praktiškumą. Visur dominuoja natūralumas, maksimalus grynumas, pabrėžiama medžiagų tekstūra.

Būsto traukos centras – didelė klasikinio stiliaus virtuvė, kadangi šeimininkai poilsiaudami mėgsta gaminti maistą. Projektuojant virtuvę svarbiausia buvo patogiai funkciškai išdėstyti virtuvės baldus. Rečiau naudojamiems daiktams šalia įrengtas sandėliukas.

L.Garbačausko nuotr.

Savaitgaliais lankomoje sodyboje įrengti du miegamieji kambariai – šeimininkams ir svečiams. Abiejuose kambariuose išskirtiniu akcentu tampa prie sienos pritvirtinti lovų galvūgaliai. Dizaineris džiaugiasi ir valgomajame stovinčiu dideliu mediniu stalu su natūraliais įbrėžimais, ir virš jo kabančiu išskirtinio dizaino šviestuvu, kuriančiu jaukų, akcentinį apšvietimą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis