220 kv.m namo interjeras – „Penkiasdešimt arbatos atspalvių“

Dviejų aukštų namas, kurio bendras plotas – 220 kv.m, yra įsikūręs pietryčių Lietuvoje. Namo pirmąjį aukštą sudaro gyvenamosios erdvės (svetainė, virtuvė) bei santechninis mazgas, o antrajame aukšte yra įrengti miegamieji bei vonios kambarys. Šiuo interjeru dizainerė Alina Venskutė pateikia modernią minimalizmo interpretaciją.

„Kuriant namų interjerą, pamatinis dalykas yra suprasti bei išsiaiškinti užsakovo šeimos gyvenimo būdą ir patogiai suplanuoti vidines erdves, jų tarpusavio ryšius“, – taip apie savo, kaip dizainerės, prioritetus kūrybos procese kalba A. Venskutė. Kitais svarbiais savo darbo elementais dizainerė išskiria: projektavimą, funkcionalių ir ergonomiškų baldų bei jų derinių parinkimą; apšvietimą bei elektros taškus, kadangi šie tiesiogiai paveikia gyvenimo kokybę bei laiko sąnaudas kasdieninės buities rutinos ribose; namų stilistiką ir dekoravimą, ypač erdvėse, kurias norima optiškai pakeisti.

Dekoravimas yra labai subjektyvus dalykas. Vieniems labiau patinka balta spalva, kiti neįsivaizduoja namų ir geros nuotaikos be raudonų ar persikinių akcentų. Čia svarbu, kad spalvų ir formų proporcijos bei stilistiniai deriniai būtų harmoningi ir kurtų darnią visumą ir gerą nuotaiką“, – šitaip dekoravimo subtilybes apibūdina dizainerė.

Objekto užsakovai – funkcionalumą ir solidų paprastumą vertinantys žmonės, kurių padiktuotos sąlygos buvo paprastos, aiškios ir pasitelkus kūrybiškumą, nesudėtingai išsprendžiamos. Namo įprastą, šiuolaikinį išplanavimą dizainerė užpildė natūraliomis, sodriomis medžiagomis – mediena bei akmeniu, kurios interjerui suteikia solidumo jausmą. Lengvumo interjere įnešta kontrastingomis, įvairiai apšviestomis stiklinėmis detalėmis. Minimalistinė stilistika (erdvė bei formos) buvo išryškintos paslepiant įvairias detales. Be įprastų „slėpimo“ sprendimų, tokių kaip: įmontuojami virtuvės bei vonios baldai, spintos, buitinė bei garso technika, židinys, buvo slepiamos durys, rankenos, apšvietimas – paliekant tik reikalingiausius baldus ir svarbius akcentus.

Galima išskirti keletą pagrindinių šio interjero detalių: prieškambario erdvėje – laiptai, kurie savo forma ir medžiagiškumu darniai jungiasi su grindimis, medžiu dengta siena ir stiklinėmis erdvės plokštumomis. Toks vieningas medžiagiškumas juntamas visame name, slankiomis stiklinėmis plokštumomis uždaromi įėjimai į vonią ir sandėliuką – unikalus šių medžiagų tarpusavio derinimo pavyzdys. Svetainės zonoje visas panaudotas plokštumas ir spalvas harmoningai apjungia TV ir židinio siena. Virtuvės erdvė su nedideliu valgomuoju yra atskirta slankia atitvara. Virtuvės baldai buvo projektuoti, kaip vientisa integruota plokštuma, taip palaikant minimalistinę stilistiką. Voniose taip pat visi baldai yra integruoti ir sudaro minimalistinį vientisų tūrių efektą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis