220 kv.m namas Kauno priemiestyje: gyvenimo būdo darnos gamtoje pavyzdys

Šis 220 kv.m privatus namas yra įsikūręs itin gražioje Kauno priemiesčio vietoje, apsuptoje miško, kur karaliauja gamta ir jos skleidžiama harmonija. Kuriant namo interjerą dizainerė Eglė Tautkutė inspiracijos šaltiniu pasirinko būtent ramybe dvelkiančią aplinką ir pabandė ją perkelti į namo vidų.

Interjero dizainerė, kalbėdama apie savo darbo subtilybes, pasakoja, kad pradėjus naują projektą, jai svarbiausia – atsižvelgti į užsakovo norus ir pageidavimus. Tuomet jos, kaip srities profesionalės, darbas yra apjungti juos į visumą, išlaikant stiliaus vientisumą ir harmoniją. Šį kartą E. Tautkutės užsakovai – keturių asmenų šeima, norinti interjere įamžinti gyvenimo gamtoje žavesį. Tokiam tikslui pasiekti, dizainerė pasirinko lengvą kaimišką/priemiesčio stilių.

Išskirtinė architektūrinė namo detalė – aukšti, grindis siekiantys, langai, pro kuriuos patenka ne tik daug natūralios šviesos, užpildančios visus kambarius ir suteikiančios papildomos erdvės, bet ir atsiveria vaizdas į gyvą, nuolat kintantį, miško vaizdą. Kraštovaizdis perkeliamas į namo vidų, naudojant natūralias apdailos medžiagas, spalvų paletę, kuri pabrėžia gamtos ir gyvenamos erdvės vientisumą bei tapetus atkartojančius botanikos motyvus. Tokia langų bei interjero apdailos kompozicija, sukuria lengvumo įspūdį ir tarytum pratęsia aplinkui plytinčią erdvę.

Kiti įdomūs interjero akcentai – medinės sijos lubose, grakštūs laiptai vedantys į antrą aukštą bei kontrastinga skaitymo erdvė. Natūralios spalvos medinės sijos tęsia gamtos padiktuotą tematiką bei interjerui suteikia gylio, dinamiškumo. Laiptai savo grakštumu papildo dizainerės kuriamą namų vizualinį lengvumą, jo neapsunkina ir atrodo itin elegantiškai. Skaitymo erdvė savo tamsumu yra kontrastinga likusiam interjerui, todėl ypatingai sukoncentruoja dėmesį ir traukia akį.

Baldų pasirinkime vyrauja lengvas klasikinis dizainas, kuris sukuria jaukumo ir gyvenimo būdo darnos įspūdį. Dizainerė, kaip didžiausią iššūkį, kuriant šį interjerą, įvardina būtent baldų bei dekoravimo elementų pasirinkimą. Jai teko stengtis nenuklysti į per daug sudėtingų bei brangių detalių pasirinkimą, taip išlaikant paprastą, lengvą stilių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis