84 kv.m butas Vilniuje: dviejų studentų karalija

Šį interjerą sukūrė „Vaida Home Design“ dizainerės Vaida Kandratavičiūtė ir Kristina Balaišytė. Joms buvo iškelta užduotis funkciškai įrengti būstą jaunuoliams (broliui ir sesei), kurie dar studijuoja.

„Kuriant interjerą labiausiai motyvuoja klientų pasitikėjimas. Interjeras be racionalaus suplanavimo taip pat yra ir kūryba, savęs realizacija. Ypatingai dirbant su privačiais interjerais yra reikalingas atsidavimas, lojalumas ir draugystė su žmonėmis, kuriems kuri jų asmeninę tvirtovę – namus“, – dalijasi dizainerės.


Projektuojant šių namų erdves buvo atsižvelgta į užsakovų lūkesčius turėti atskirus miegamuosius su didelėmis, kokybiškam poilsiui, skirtomis lovomis bei atskirais darbo stalais. Svetainė skirta bendrai zonai, maisto gaminimui ir bendravimui su šeima ir draugais. Dėl tos priežasties pirmame plane suplanuota didelė virtuvė susilieja su svetainės ir valgomojo zonomis, o traukos centru tampa šias zonas minimaliai atskiriantis ir tuo pačiu apjungiantis išskirtinis pusbaris.


A. Penkausko nuotr.


Virtuvė. Patogi gaminimui, kurioje daugybė lengvinančių prietaisų, tačiau apsieita be buitinio vizualinio sprendimo. Tam, kad būtų išvengta plytelių ir kitų standartinių, lengvai priežiūrai skirtų sprendimų, buvo ieškoma išskirtinio medžiagiškumo. Dėl to šios zonos ašimi tapo drėgmei atsparūs tapetai, kurie suformavo intejero spalvinį koloritą ir bendrą stilistiką.


A. Penkausko nuotr.


Svetainės ir valgomojo zonoms teko gana antraplanis vaidmuo pernešant bendrą stilistiką į šias zonas jungiančias erdves. Originalumo suteikia šmaikščios detalės, pavyzdžiui, išskirtinio dizaino iš betono išlietas staliukas. Jo nuotraukos taip pat buvo panaudotos ir darbams ant sienų.


A. Penkausko nuotr.


Miegamieji yra stilistiškai skirtingi, nes kiekvienas skirtas skirtingoms asmenybėms, ką atspindi ir jų pačių pasirinktas tapetų dizainas (vienas gana vyriškas ir monumentalus, kitas gana romantiškas ir jautrus).


A. Penkausko nuotr.


Dušo kambarys. „Tikslingai parinktas žodis „kambarys“. Man ši erdvė turi būti jauki ir nepriminti plytelių salono, todėl ir šioje zonoje buvo naudoti drėgmei atsparūs tapetai. Norėjosi išskirtinumo ir didesnio dėmesio erdvei, kuriai dažniausiai tenka mažiau meilės, o būtent joje sutinkame ir palydime dieną“, - ekskursiją po butą užbaigia interjero dizainerė V. Kandratavičiūtė.


Visą interjerą galite įvertinti galerijoje:



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis