Ryškiausias 2017 m. interjero stilius

Kiekvienais metais populiaresniais tampa vieni ar kiti interjero stiliai, neretai jų tendencijos net sutampa su mados. 2017 m. - ne išimtis, kartu su gėlių, augalų ir gyvūnijos motyvais tendencijose matome ir egzotikos kryptį, kuri aprėpia tiek mados, tiek interjero pasaulį.

Kasmetinėje parodoje "Heimtextil" numatomos pagrindinės naują sezoną vyrausiančios tekstilės bei interjero tendencijos. Šįmet pristatytos 4 pagrindinės kryptys: virtualumas, skirtingos kultūros, nepažintas pasaulis ir natūralumas. Kiekvieną šių krypčių galima skirstyti į smulkesnes tendencijas, apimančias ne tik tekstilę, bet ir visą interjero stilistiką.

Viena ryškiausių 2017 m. interjero tendencijų - kultūrų grupei priklausanti egzotika. Tai poilsinių kelionių kraštai, nuo balto smėlio paplūdimių, palmių giraičių iki margaspalvių džiunglių. Tokiame interjere susilieja kontrastingi ryškių spalvų deriniai, tiesioginės užuominos į laukinį pasaulį ir natūralūs elementai, pavyzdžiui, pinti baldai, rankų darbo dekoracijos.

A photo posted by heimtextil (@heimtextil) on Jan 25, 2016 at 1:41am PST

Interjere, sakytum, atkuriami tikrų tikriausi tropikai. Sienos kausto žvilgsnius intensyviais egzotiškais raštais, baldai puošiami dekoratyviomis pagalvėlėmis, margintomis tropiniais augalais, egzotiškais gyvūnais, hipnotizuojančiomis gėlėmis. Naudojami ryškių spalvų deriniai, kurie suteikia interjerui žaismingumo, gyvybingumo. Tai įvairūs rausvos atspalviai (nuo rėksmingos rožinės iki pastelinės rausvos), vaiski sodo žaluma, turkio ir vandenyno mėlyna, bananų geltona, apelsinų oranžinė, garstyčių žalsvai gelsva ir kitos vibruojančios spalvos.

A photo posted by heimtextil (@heimtextil) on Jan 12, 2017 at 5:51am PST

A photo posted by heimtextil (@heimtextil) on Jan 9, 2017 at 8:54am PST

Madingos interjero detalės: palmių šakelėmis ir tropiniais augalais marginta tekstilė, gyvūnų kailio raštai, paukščiais ištapyti paviršiai. Pastarieji puošia ne tik pagalvėles, bet ir patalynę, užuolaidas, tapetus, baldų apmušalus. Vienas populiariausių motyvų - su egzotiškomis atostogomis siejamas flamingas.

Namuose nuo-iki įkurti tropinį sodą būtų gana drąsu, po kurio laiko toks stilius gali varginti akis. Vienas būdų nuslopinti egzotiką, prie jos derinti solidžias klasikines arba prabangos įspūdį kuriančias spalvas, taip pat tvarkingus raštus, pavyzdžiui, geometrinius. Žaisminga tropikų tendencija puikiai pasitarnaus tiems, kurie nori erdvei suteikti stilingų ir sielą gaivinančių detalių.

A photo posted by ESTAhome.nl (@estahome.nl) on Jan 18, 2017 at 2:13am PST

A photo posted by Cenk Mommarje (@mommarje) on Jan 17, 2017 at 3:35pm PST

A photo posted by Savi Bhushan (@savibhushan) on Jan 13, 2017 at 11:35am PST

A photo posted by Canan Kara (@cacakara) on Jan 13, 2017 at 4:43am PST

A photo posted by Syl (@art_home_deco) on Jan 12, 2017 at 11:23pm PST

A photo posted by goda (@goda_ri) on Jan 12, 2017 at 10:59am PST

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis