130 kv.m namas prie Vilniaus – užmiesčio idilė

Vienaaukštį namą Vilniaus pakraštyje įsigijusi trijų asmenų šeima pageidavo lengvo, šviesaus, klasikinio interjero. Kadangi darbas ėjosi sklandžiai, projektą pavyko įgyvendinti labai greitai – per pusmetį.

Pasak projekto autorės dizainerės Aušrinės Šeibelienės, vidutinio amžiaus užsakovai pradžioje planavo pirkti butą, tačiau radę šį namą daug nedvejojo. Jo privalumai akivaizdūs – nuosavas sklypas, dideli langai, dvi terasos. Nusipirktas namas buvo su minimalia apdaila, todėl šeimininkai su dizainerės pagalba galėjo įsirengti jį pagal savo skonį.


Tiesa, ypatingų pageidavimų užsakovai neturėjo – jiems buvo svarbiausia, kad interjere dominuotų klasika, natūralios medžiagos, o spalvos – nebūtų rėksmingos. Būsto suplanavimas liko toks pats, tačiau dizainerė pasiūlė nuo bendrosios erdvės atskirti vonios kambario ir miegamųjų zoną – toks sprendimas priimtas tiek estetiniais, tiek praktiniais sumetimais. Erdvėms atskirti panaudota stiklinė pertvara, kuri ne tik gražiai atrodo, bet ir gerai sulaiko garsą.



Nors namas vieno aukšto, jame telpa du miegamieji, pora vonios kambarių, svetainė su valgomuoju, virtuvė ir darbo kambarys. Dizainerę ypač nudžiugino uždaros virtuvės sprendimas – pasak jos, jei tik yra galimybė, virtuvė turėtų būti atskiroje patalpoje.


Erdvioje namo svetainėje ir virtuvėje buvo išklotos plytelėmis su skydinio parketo raštu, o miegamieji – parketlentėmis. Medžio masyvo baldai, kokybiškos medžiagos kuria komforto įspūdį. Virtuvėje išsiskiria natūralaus marmuro italų gamintojų stalviršis.


Šis klasikinis interjeras pasižymi švelniomis, ramiomis spalvomis. Vonios kambariai įrengti panašiu stiliumi, panaudojant jau klasika tapusį baltos ir juodos spalvos derinį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis