140 kv.m butas palėpėje: kai rezultato neužgožia net pro langą matomas Vilniaus senamiestis

Daugiabučio namo viršutiniame aukšte esančio buto koncepciją interjero dizainerei Nijolei Norkūnienei padėjo suformuoti pastato architektūra bei kontekstas senamiesčio fone.

Būsto šeimininkė pageidavo interjero, kuris būtų patogiai išplanuotas, jaukus ir su nuosaikiomis detalėmis. Ir nors ploto buvo pakankamai, tačiau naujų edvių sukūrimą labai apsunkino esamas monolitinių kolonų tinklas bei jau išvestos inžinerinės komunikacijos.


Trijų kambarių buto vizitinė kortelė holas – dalija ir jungia patalpas į dvi atskiras erdves. Vienoje pusėje – svetainė su virtuve, valgomuoju ir svečių tualetu, kitoje – asmeninė zona – miegamasis su spinta ir vonios zona bei kabinetas.

Pagrindinis buto privalumas – akiai malonūs panoraminiai vaizdai, atsiveriantys pro didžiulius langus, todėl organizuojant erdves tam buvo skiriamas didelis dėmesys.


Šviesus sienų bei baldų koloritas ir veidrodžiai padeda atspindėti šviesą, patenkančią iš lauko. Tam, kad dalis patalpų būtų geriau apšviestos, buvo įrengti stoginiai šviesos tuneliai, o durys – įstiklintos. Interjero apdailai panaudotos natūralios medžiagos – medis ir akmuo.



Apšvietimui buvo stengtasi pasitelkti mažiausiai po tris skirtingus šviesos šaltinius – kiekviename kambaryje su skirtingomis paskirtimis.


Pagrindinėje erdvėje prie poilsio zonos suprojektuotas faktūriniu marmuru dengtas nedidelis židinys, o visame šios erdvės apstatyme dominuoja masyvus valgomasis stalas su ekspresyvaus itališko dizaino kėdėmis.


Žvalgantis po butą toliau, į akis krenta rytietiški kilimai, kurie savo raštais ir spalvomis poilsio zonoje išraiškingai pabrėžia modernias minkštų baldų linijas. Svarbu paminėti, jog visi korpusiniai baldai integruoti į sienų plokštumas ir pagaminti Lietuvoje.


O visą šį modernų interjerą papildo ir sujungia šeimininkės mėgstamų garsių bei mažiau žinomu lietuvių dailininkų tapybos darbai. Juk, kaip teigia interjero dizainerė N. Norkūnienė, interjere svarbiausia – apgalvotas ir organiškas funkcinių sprendimo bei estetinės išraiškos derinys.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis